Homepage  / Ultimul număr

Dinamo-Steaua. Razboiul lumilor

Dinamo-Steaua. Razboiul lumilor

de Redactia Tvmania

Pentru Dinamo e ultimul cartus al unui an in care „ros-albii” au ratat toate tintele. Pentru Steaua, cele 90 de minute de duminica vor comprima insa intregul sezon.

Dinamo-Steaua. „Eternul derby”. Indiferent de locurile si loturile echipelor, de data si de competitie. Un razboi care in 2008 implineste 60 de ani. Dar care, pe langa uriasa incarcatura istorica, se da acum in jurul mizei concrete a milioanelor de euro, in privinta oaspetilor. Daca in tabara „cainilor rosii” doar orgoliile si presiunea tribunei starnesc energiile fotbalistilor, in schimb Steaua isi joaca viitorul imediat.
Cheia de la poarta Ligii Campionilor
Echipa pregatita de Marius Lacatus discuta despre o singura varianta: victoria. Numai asa poate fi sigura ca va cuceri titlul si, o data cu el, biletele direct catre grupele Ligii Campionilor si vistieria UEFA. Gigi Becali, patronul formatiei din Ghencea, a investit deja enorm in acest retur de campionat. Pentru ca milioanele de euro mitraliate catre alte echipe, arbitri si oficiali sa fie rambursate cu dobanda, trebuie ca echipa sa ajunga, pentru a treia oara consecutiv, la masa bogatilor. Iar cararea spre festin trece, inevitabil, prin curtea vechilor dusmani: „cainii rosii”.
Destinul s-a distrat cu cele doua echipe care se infrunta duminica (ora 20.30, la Kanal D), jucandu-le un renghi pe cinste. Anul trecut, spre finalul sezonului, Dinamo infrunta acasa CFR Cluj, echipa care, la acel moment, lupta cu Steaua pentru pozitia a doua in clasament (titlul fusese deja acontat de „ros-albi”). Cu Mircea Rednic pe banca, gazdele au acceptat milionul de euro venit de la Gigi Becali si i-au invins pe clujeni, trimitand astfel Steaua pe locul doi si in Liga Campionilor. Targul incheiat cu dusmanii de moarte din Ghencea a adus insa samanta zazaniei in {tefan cel Mare, banii lui Gigi Becali distrugand echipa, dezbinand suporterii si invrajbind actionarii.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te