Homepage  / Televiziune

Dumitru Prunariu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. „Ce pensie are singurul cosmonaut român?”

Dumitru Prunariu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. „Ce pensie are singurul cosmonaut român?”

de Roxana Mirea,

Dumitru Prunariu (Dumitru Dorin Prunariu) vine duminică, 26 iunie, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată de la ora 22:30, la Kanal D! De profesie inginer aeronautic, Dumitru Prunariu este singurul astronaut român și un om cu o constelație de povești extraordinare.

Dumitru Prunariu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul român care a zburat în spațiul cosmic, participând la misiunea în cadrul căreia a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Telespectatorii Kanal D vor avea ocazia să afle detalii inedite despre evoluția iesită din comun a lui Dumitru Prunariu, despre pregătirea specifică pentru a călători în spațiu, momentele de cumpănă și satisfacțiile extraordinare pe care le-a trăit de-a lungul timpului.  

Dumitru Prunariu a primit titlul de onoare suprem, erou al Republicii socialiste România, titlul deținut doar de soții Ceaușescu. A ocupat, pe rând, funcția de Ministru Adjunct al Transporturilor, Șef al departamentului Aviației Civile, în guvernul Petre Roman, și Ambasador al României în Federația Rusă, în guvernul Adrian Năstase. De asemenea, Dumitru Prunariu deține și o carieră în aviația militară, în prezent deține gradul de general-locotonent în rezervă. Acesta se numără printre fondatorii Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, fiind și președintele Agenției Spațiale Române, dar și membru de onoare al Academiei Române.

Dumitru Prunariu este căsătorit și are 2 copii și 4 nepoți.

Ce întrebări îi va adresa Denise Rifai lui Dumitru Prunariu

A fost scris în stele să fiți primul cosmonaut român?”, “V-ați făcut cruce la decolare?”,  “Se află salvarea omenirii în cosmos?”, “Suntem pregătiți pentru întâlnirea cu extratereștrii?”, “De ce se teme pe pământ românul care a înfruntat spațiul cosmic?”, “Ați fost un ambasador bun la Moscova ?”, “Ce pensie are singurul cosmonaut român?”, “Credeți în viața de după moarte?” sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Dumitru Prunariu duminica aceasta, 26 iunie, în emisiunea “40 de intrebari cu Denise Rifai”, difuzată de la 22:30, la Kanal D!

Sursa Foto: Kanal D

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te