Homepage  / Ultimul număr

Exorcizand fantomele trecutului

Exorcizand fantomele trecutului

de Redactia Tvmania

Acele seri mizerabile de noiembrie 2001 continua sa ne bantuie. Slovenii ne-au ucis visul participarii la Mondialul asiatic. Acum, tricolorii pot indeparta demonii trecutului.

Sambata, 2 iunie, si miercuri, 6 iunie, Romania fotbalistica va avea posibilitatea sa-si rescrie un capitol trist din istoria recenta. In Grupa G preliminara a Campionatului European, generatia lui Mutu si Chivu intalneste Slovenia, inamicul care in urma cu cinci ani si jumatate dadea lovitura de gratie „generatiei de aur”. Coincidenta, si atunci, ca si acum, cele doua meciuri cu reprezentativa micutului stat ex-iugoslav s-au disputat la interval de numai patru zile. Tot la fel ca atunci, primul meci va avea loc in deplasare, iar Romania porneste din nou favorita.
Sunt insa si lucruri care s-au schimbat. Aflata atunci la amurg, generatia lui Hagi a iesit, intre timp, de tot din scena. Actuala echipa a Romaniei s-a format cu greu, cu pretul altor doua ratari dureroase (absenta de la EURO 2004 si Mondialele din 2006), pe langa acea eliminare de pomina in fata Sloveniei, dupa 1-2 si 1-1 in barajul pentru Mondialele din 2002. In toamna lui 2001, Chivu si Mutu erau inca doi pusti necopti, coplesiti de greutatea blazonului lasat de „Regele” Hagi, cel care trecuse intre timp de pe teren pe banca nationalei. Acum, ei s-au metamorfozat in liderii maturi si valorosi ai unei formatii aflate in plenitudinea fortelor. Pentru ei si pentru milioanele de romani care au plans in acele nopti ale toamnei fotbalului romanesc, acum a sosit vremea revansei.

Sambata, TVR 1, 21.40, Slovenia – Romania

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te