Homepage  / Ultimul număr

Falimentul afacerii Chelsea

Falimentul afacerii Chelsea

de Redactia Tvmania

Roman Abramovici a „bagat” in Chelsea 750 de milioane de euro, dar echipa n-a cucerit inca Liga Campionilor. Robinetul s-a inchis, iar antrenorul Mourinho isi face bagajele.

In 2003, cand a cumparat Chelsea, despre miliardarul Roman Abramovici se stiau destul de putine lucruri in afara faptului ca traieste la Londra, este guvernatorul unei provincii din Rusia si ca a facut colosala avere aproape peste noapte. Abramovici n-auzise multe lucruri despre fotbal, dar urmarise fabuloasa „dubla” Real Madrid-Manchester United, din „sferturile” Ligii Campionilor, si a hotarat ca trebuie sa aiba si el o echipa de vis. Zis si facut: a cumparat „cu banul jos” Chelsea (pe care a platit 205 milioane de euro) si a anuntat ca vrea tot: campionatul, Cupa Angliei, Liga Campionilor, Cupa Intercontinentala si Supercupa Europei.
De atunci, pe la Chelsea s-au perindat zeci de jucatori. Gruparea londoneza a spart piata transferurilor, oferind sume fabuloase pentru fotbalistii doriti. In nici patru ani, Abramovici a cheltuit deja 750 de milioane de euro. A tunat si-a adunat o echipa de vedete. A angajat cel mai apreciat antrenor din lume, pe portughezul Jose Mourinho. „Echipa-instant” era gata de incoronare.
Fotbalul s-a dovedit a fi insa, pentru ambitiosul rus, o afacere mai complicata decat si-a imaginat. Triumful intarzie, iar Abramovici da semne ca s-a saturat deja de acest joc costisitor.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te