Homepage  / Filme la TV azi

Filme la TV azi, 5 martie 2024: „Matrix”, „Erin Brockovich”, „Regulile nu se aplică”, „Jaf în stil italian”

Filme la TV azi, 5 martie 2024: „Matrix”, „Erin Brockovich”, „Regulile nu se aplică”, „Jaf în stil italian”

de Redactia Tvmania,

Filmele serii de azi, marți, 5 martie 2024. Vezi ce filme poți urmări astăzi pe micile ecrane. Pe lângă filmele zilei, pe TVMania găsești zilnic informații despre emisiunile preferate și ești la curent în permanență cu tot ce e important la TV.

Ce filme sunt azi la TV, marți, 5 martie 2024

Filme la TV azi, Cinemax 2, 5 martie 2024. „Matrix”, de la ora 21.30

Pelicula, câştigătoare a patru premii Oscar (montaj, sunet, efecte speciale video şi audio), a revoluţionat cinematografia, folosind tehnici noi de filmare. Succesul comercial – peste 456 de milioane de dolari obţinuţi exclusiv din vânzările de bilete – a impus o marcă. Subiectuil din ”Matrix” este brodat pe eterna luptă dintre Bine şi Rău, întruchipat de Matricea, un sistem complex de inteligenţă artificială. Toţi oamenii trăiesc sub tirania sa fără să-i ştie secretul. În acest context, răsare un personaj mesianic, Neo (Keanu Reeves), care află de la Morpheus (Laurence Fishburne) că lumea în care trăiește nu este decât o aparenșă și că trebuie să distrugă Matricea…

Pelicula are două continuări de mare succes, ”The Matrix: Reloaded” şi ”The Matrix: Revolution”.

Filme la TV azi, TV1000, 5 martie 2024. „Erin Brockovich”, de la ora 22.00

Erin Brockovich (Julia Roberts, recompensată cu un Oscar pentru acest rol), angajată la firma unui avocat, începe o investigaţie şi îşi dă seama că apa din oraş este otrăvită de o companie puternică. Femeia îi mobilizează pe locuitori; împreună cu aceştia, ea dă în judecată firma. Cei din oraş primesc o despăgubire de 333 de milioane de dolari.

În alte roluri apar Albert Finney şi Aaron Eckhart.

Julia Roberts a primit pentru rolul său un Oscar şi un Glob de Aur, plus 20 de milioane de dolari, cel mai mare salariu primit vreodată de o femeie la Hollywood la vremea respectivă.

Filme la TV azi, AMC, 5 martie 2024. „Kickboxer: Răzbunarea”, de la ora 20.00

Kurt Sloan (Alain Moussi) a jurat că nu se va mai întoarce vreodată în Thailanda. Cu toate acestea, când se pune în joc titlul MMA, luptătorul este sedat și dus acolo, în închisoare. Din distribuție face parte și Jean-Claude Van Damme.

Filme la TV azi, Film Now, 5 martie 2024. „Regulile nu se aplică”, de la ora 20.00

Suntem la Hollywood, în 1958. Regină a frumuseții într-un oraș de provincie și practicantă baptistă, Marla Mabrey (Lily Collins, nomi-nalizată la Globul de Aur pentru acest rol), o actriţă aspirantă, se află sub contract cu celebrul și ciudatul Howard Hughes (Warren Beatty, care este şi regizor, şi scenarist al filmului). La aeroport, îl întâlnește pe șoferul Frank Forbes (Alden Ehrenreich). Atracția dintre Marla și Frank va pune la încercare atât convingerile lor religioase, cât și principala regulă a lui Hughes, care le interzice angajaţilor să aibă relaţii între ei. Annette Bening apare în rolul mamei Marlei; în film îi mai puteţi vedea pe Matthew Broderick, Martin Sheen şi Ed Harris.

Acesta este primul film în care Warren Beatty şi Annette Benning (soţ şi soţie în viaţa reală) joacă împreună, de la „Love Affair” (1994).

Filme la TV azi, Filmcafe, 5 martie 2024. „Blackjack”, de la ora 20.05

Jack Devlin (Dolph Lundgren), fost şerif, e în prezent bodyguard. El se ocupă de protecţia fiicei unui patron de cazinou, ameninţată de mafia rusească. Din nefericire, o explozie îl orbeşte temporar pe Devlin, punându-l în imposibilitatea de a-şi îndeplini misiunea. Acum, eroul are fobie faţă de lumină şi explozii, dar, cu ajutorul unei doctoriţe atrăgătoare (Kate Vernon), va reuşi să depăşească problemele.

Filme la TV azi, Warner TV, 5 martie 2024. „Furtuna perfectă”, de la ora 20.30

Acţiunea filmului e plasată în timpul sărbătorii de Halloween a lui 1991, un eveniment de care locuitorii oraşului Gloucester (Massachusetts) nu doresc să îşi mai amintească. Billy Tyne (George Clooney), un veteran al pescuitului, decide sã iasă în larg cu ambarcaţiunea sa, „Andrea Gail”, deşi prognozele meteo anunţă vreme neprielnică. Însoţit de cinci prieteni, Bobby (Mark Wahlberg), Murph, Sully (William Fitchner), Bugsy şi Alfred, el porneşte într-o aventură, al cărei sfârşit tragic nu-l intuia nimeni. Câteva secvenţe din film au fost filmate înainte ca uraganul Floyd să ia amploare.

Filme la TV azi, TVR 1, 5 martie 2024. „Pantofiorii roșii”, de la ora 21.00

Compozitorul Julian Craster (Marius Goring) se îndrăgostește de Victoria (Moira Shearer), balerina angajată la compania lui Boris Lermontov (Anton Walbrook). Julian, autorul baletului „Pantofiorii roșii” în care dansează Victoria, e amenințat de gelozia lui Boris. Film distins cu două premii Oscar.

Filme la TV azi, Filmcafe, 5 martie 2024. „Condamnat la iertare”, de la ora 22.00

Un asasin plătit (Steven Seagal) e angajat de o agenție guvernamentală pentru o misiune, dar în timpul acesteia atenția îi este distrasă. Mercenarul o întâlnește pe Nadia (Adina Stetcu), o fată care fuge de un șef mafiot.

Filme la TV azi, AMC, 5 martie 2024. „Pe muchia dreptății”, de la ora 22.20

În LA, agentul Maxwell (Dolph Lundgren) investighează o operațiune de contrabandă cu cocaină condusă de Vincent Camastra (Vinnie Jones). Ancheta devine mai personală pentru Max când agenta Beverly, care se afla sub acoperire, este ucisă.

Filme la TV azi, Pro Cinema, 5 martie 2024. „Misiuni periculoase”, de la ora 22.45

Sergentul William James (Jeremy Renner, nominalizat la Oscar pentru rol), expert în dezamorsarea bombelor, e detaşat în Irak. El se alătură unei companii care mai are de stat în război 39 de zile. James dezamorsează fiecare bombă cu o satisfacţie nebună, iar siguranţa echipei sale pare a fi ultima lui grijă. Filmul, regizat de Kathryn Bigelow, una dintre fostele soţii ale lui James Cameron (autorul „Avatar”-ului), a primit a primit şase premii Oscar din nouă nominalizări şi a fost marele câştigăror la BAFTA (şase premii) în 2010.

Filme la TV azi, Pro TV, 5 martie 2024. „Jaf în stil italian”, de la ora 0.45

Remake al peliculei cu același titlu din 1969, care l-a avut în rolul principal pe Michael Caine.

Mai mulți hoți profesioniști dau lovitura la Veneția, acolo de unde fură lingouri de aur în valoare de 35 de milioane de dolari. Unul dintre ei îi trădează însă și dispare cu toată prada. Peste un an, partenerii păcăliți gândesc un plan inteligent prin care să-și recupereze aurul.

Mark Wahlberg, Charlize Theron și Edward Norton joacă în film.

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton