Homepage  / Știri

Garry Kasparov, prezent la București la deschiderea Grand Chess Tour 2022. Interviu, azi pe TVR 1

Garry Kasparov, prezent la București la deschiderea  Grand Chess Tour 2022.  Interviu, azi pe TVR 1

de Ioana Maria,

TVR – partener oficial al etapei din România, transmite în direct, la TVR 1, pe 4 mai, Deschiderea Grand Chess Tour (ora 16.00), precum şi un interviu acordat de Garry Kasparov, la „Tema zilei”, de la 19.00, în care va vorbi în exclusivitate despre cum e să i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusești cu regimul sau interzicerea participării sportivilor ruşi în competiții internaționale.

Grand Chess Tour 2022

Unul dintre cele mai importante turnee mondiale de șah, care îi pune față în față pe cei mai buni jucători ai momentului, se desfășoară la București, în perioada 4-14 mai 2022. Fondat în urmă cu 14 ani de Gari Kasparov, cel mai bun șahist al tuturor timpurilor, circuitul popularizează șahul în toate colțurile lumii, aducând un plus în educație și în sferele sociale.

În calitate de partener oficial al evenimentului din ţara noastră, Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi cele mai importante momente ale competiţiei.

Deschiderea Grand Chess Tour România 2022, desfăşurată în Sala C.A. Rosetti de la Palatul Parlamentului, este transmisă în direct la TVR 1 miercuri, 4 mai, de la ora 16.00.

În aceeaşi seară, multiplul campion mondial Gari Kasparov acordă un interviu în exclusivitate TVR, ca invitat al unei ediţii speciale „Tema zilei”, în direct, tot de la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Despre cum e să i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusești cu regimul sau interzicerea participării sportivilor ruşi în competiții internaționale aflăm mai multe la ora 19.00, la TVR 1.

În cadrul campionatului cu importanță strategică în stabilirea celui mai bun șahist al lumii, pasionații de șah au ocazia să urmărească partide incitante, jucate în format clasic, rapid și blitz.

Superbet Chess Classic România (4-15 mai)

Ediția din 2022 a circuitului mondial Grand Chess Tour cuprinde 5 etape: Superbet Chess Classic România (4-15 mai), Superbet Rapid & Blitz Polonia (18-24 mai), SuperUnited Rapid & Blitz Croația (19-25 iulie), Saint Louis Rapid & Blitz (24-31 august) și Sinquefield Cup (31 august-13 septembrie).

Etapa din România va fi de șah clasic: șahiștii vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câștigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat.

Cei mai buni 9 jucători de șah ai lumii (conform clasamentelor FIDE & USR), la care se adaugă wild-cardul român – Bogdan Deac vor putea fi văzuţi în cursul acestei ediţii.

Premiile se ridică la suma de 350.000 dolari, iar valoarea totală a premiilor circuitului internațional depășește 1.400.000 dolari, clasând GCT printre turneele de șah cu cele mai mari premii.

Pe tot parcursul perioadei 4-14 mai, telespectatorii vor fi la curent cu desfăşurarea competiţiei, prin ştiri şi materiale prezentate în cadrul „Telejurnalului” şi ale rubricilor Sport.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te