Homepage  / Știri

Gheorghe Hagi: „Coasta de Fildeş poate produce surpriza la Mondiale”

Gheorghe Hagi: "Coasta de Fildeş poate produce surpriza la Mondiale"

de Redactia Tvmania

Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, crede că naţionala lui Didier Drobga - Coasta de Fildeş - este capabilă să dea marea lovitură la turneul final al Cupei Mondiale care va începe peste două săptămâni.

După ce marele Pele susţinea că, până în 2002, o echipă africană va câştiga Cupa Mondială (doar că nici o naţionlă de pe continentul negru n-a depăşit faza sferturilor de finală), Hagi aruncă „bomba” într-un interviu pentru EVZ: Coasta de Fildeş ar putea da lovitura în Africa de Sud.

Fostul lider al „tricolorilor” crede că Spania, campioana Europei, este principala favorită la cucerirea titlului suprem.

„Spania are avantajul oferit de posesie. Controlează jocul cu mijlocaşii pe care-i are. Dar mai sunt şase-şapte echipe mari. Anglia are un antrenor câştigător (n.r. – italianul Fabio Capello) şi n-a învins de mult într-o mare competiţie. Argentina şi Brazilia au, la rândul lor, mentalitate de învingătoare”, a precizat Gheorghe Hagi pentru EVZ.

„Campioana mondială, Italia, când nu e favorită, ca acum, aţi văzut ce lucruri mari este capabilă să facă. Surpriza va veni însă din Africa de Sud. Coasta de Fildeş ar putea produce surpriza, chiar dacă e o într-o grupă tare, cu Brazilia şi Portugalia. Ivorienii s-au organizat, au un antrenor riguros, Eriksson, şi joacă pe continentul lor”, a adăugat „Regele”.

Turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud debutează în 11 iunie. Coasta de Fildeş este la doar cea de-a doua prezenţă din istorie la Cupa Mondială, Didier Drogba şi compania calificându-se şi în Germania (în 2006), când au părăsit competiţia încă din faza grupelor. Atunci, Coasta de Fildeş a pierdut două meciuri şi a câştigat unul singur.

Citiţi întregul interviu pe www.evz.ro, în secţiunea sport.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te