Homepage  / Ultimul număr

Goana dupa aur

Goana dupa aur

de Redactia Tvmania

In atletism e echivalentul Formulei 1 pentru auto si al Ligii Campionilor pentru fotbal. E Golden League, iar campionii sunt rasplatiti ca eroii din povesti: in lingouri de aur.

Intr-o lume imbibata de marketing si publicitate, atletismul avea nevoie de un „ceva” cu care sa atraga atentia intre atatea alte sporturi cel putin la fel de mediatizate. Iar ideea a fost geniala: supereroii celui mai vechi sport din lume sa primeasca plata in cea mai veche moneda: aurul. O competitie a oamenilor cu propriile limite capata astfel parfumul cartilor de aventuri ale copilariei, in care supravietuitorii castiga, la finalul unor incercari teribile, comoara piratilor.
Cursa este dura. In conditiile unei concurente teribile – la start se aliniaza cei mai buni atleti din lume -, pretendentii la pretiosul metal trebuie sa castige toate cele sase curse pentru a-l obtine.
Marele jackpot consta in 50 de kilograme de aur masiv, turnate in lingouri. Comoara valoreaza un milion de dolari, iar pana acum, in cele noua editii scurse din 1998, numai doua fete au reusit sa intre in posesia mormanului de lingouri: Maria Mutola, in 2003, si Tatiana Lebedeva, in 2005.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te