Homepage  / Seriale / Seriale americane

HBO face și sezonul cinci din „True Detective”! Ce știm până acum despre continuarea poveștii

HBO face și sezonul cinci din „True Detective”! Ce știm până acum despre continuarea poveștii
6

de Andreea Hentea,

După fenomenalul succes de care s-a bucurat, la nivel global, al patrulea sezon al său („True Detective: Țara nopții”), serialul „True Detective” tocmai a primit aprobarea pentru încă un sezon, iar creatoarea sa, Issa López, a încheiat un nou contract general cu HBO.

Serialul „True Detective” are undă verde pentru sezonul al cincilea

Reînnoirea atât de rapidă a serialului cu un al cincilea sezon nu constituie o surpriză, având în vedere succesul imens al sezonului al patrulea, „True Detective: Țara nopții”, cu Jodie Foster și Kali Reis în rolurile principale, scrie variety.com. Potrivit HBO, acesta a fost cel mai vizionat dintre toate sezoanele serialului până în prezent, cu 12,7 milioane de telespectatori pe platformele HBO și HBO Max. Episodul final al sezonului (al șaselea), difuzat pe 18 februarie, a fost cel mai vizionat episod al sezonului, atrăgând 3,2 milioane de telespectatori, adică o creștere cu 57% față de numărul de spectatori ai serialului lansat pe 14 ianuarie.

Sezonul patru a depășit, totodată, recordul stabilit de îndrăgitul prim sezon al serialului „Detectivii din California” / „True Detective” (lansat în 2014), care i-a avut pe Woody Harrelson și pe Matthew McConaughey în rolurile principale și a înregistrat o impresionantă audiență de 11,9 milioane de telespectatori.

„De la concepție până la lansare, «True Detective: Țara nopții» a fost cea mai frumoasă colaborare și aventură din întreaga mea existență creativă”, a spus creatoarea serialului, Issa López, care este și regizoare, scenaristă și producător executiv. „HBO a avut încredere în viziunea mea pe tot parcursul producției, iar ideea de a aduce la viață o nouă încarnare a «True Detective», alături de întreaga echipă, este un vis devenit realitate. Abia aștept să reîncep”.

True DetectiveIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

„Issa López este acel talent unic, rar, care vorbește direct despre spiritul creativ al HBO. Ea a condus «True Detective: Țara nopții» de la început până la sfârșit, fără să ezite vreo clipă în privința viziunii ei lăudabile și inspirându-ne cu rezistența ei atât ca scenaristă, cât și ca regizoare. Pe lângă intepretările impecabile ale lui Jodie și Kali, ea a transformat această înnoire a francizei într-un succes masiv, așa că suntem foarte norocoși să o avem în familia noastră”, a apreciat Francesca Orsi, vicepreședinte executiv al departamentului de programe al HBO și conducătoare a departamentului de filme și seriale.

În „True Detective: Țara nopții”, detectivii Liz Danvers (Jodie Foster) și Evangeline Navarro (Kali Reis) investighează dispariția bruscă a opt bărbați care lucrau la o stație izolată de cercetare arctică din Alaska. Cele două polițiste descoperă în curând că evenimentele de la stația de cercetare ar putea avea legătură cu unul dintre vechile lor cazuri, iar ancheta care urmează le implică pe amândouă într-o călătorie întunecată și surprinzătoare.

De altfel, toată distribuția celui de-al patrulea sezon al serialului este remarcabilă. Alături de Jodie Foster și Kali Reis joacă excelenții Finn Bennett (ajutorul lui Liz Danvers de la stația de poliție din orașul fictiv Ennis), Fiona Shaw, Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc și John Hawkes.

Deocamdată nu s-a pus problema ca Jodie Foster și Kali Reis să apară și în sezonul al cincilea, deoarece serialul își schimbă actorii principali în fiecare sezon nou. Jodie Foster a fost, de asemenea, unul dintre producătorii executivi ai serialului.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton