Homepage  / Seriale

„House of the Dragon”, serial HBO Max. Cine sunt personajele principale și care este povestea lor

„House of the Dragon”, serial HBO Max. Cine sunt personajele principale și care este povestea lor

de Roxana Mirea,

„House of the Dragon”/„Casa Dragonului” este marea premieră a verii la HBO, unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului, care va avea premiera pe 22 august. Producția originală, plasată în universul „Urzeala tronurilor”, este un prequel inspirat de romanul „Fire and Blood” și realizat cu implicarea directă a scriitorului George RR Martin. Iată care sunt personajele principale din „House of the Dragon”.

Despre ce este în „Casa Dragonului” de la HBO Max

Povestea din „Casa Dragonului” este plasată cu 200 de ani înainte de evenimentele cunoscute din „Urzeala tronului” și se concentrează pe Casa Targaryen și războiul civil care aduce sfârșitul acesteia. Casa Targaryen conduce regatul Westeros, iar ascensiunea lor la putere a fost posibilă datorită relației speciale cu dragonii. Evenimentele din „House of the Dragon” marchează începutul sfârșitului pentru Casa Targaryen, care pierde tot din cauza luptei pentru putere dintre membrii familiei, după cum știm din „Urzeala tronurilor”. Din Casa Targaryen fac parte Daenerys, mama dragonilor, dar și Jon Snow aka Aegon Targaryen.

Serialul are la bază volumul „Fire & Blood”/ „Foc și sânge”, semnat de George R.R. Martin. Potrivit textului lui Martin, evenimentele premergătoare și din timpul războiului se întind pe parcursul a zeci de ani. „House of the Dragon” se va desfășura liniar de-a lungul acestor decenii, Milly Alcock și Emily Carey jucându-le pe Rhaenyra și Alicent ca adolescente, înainte ca Emma D’Arcy și Olivia Cooke să preia rolurile ca adulte, scrie Entertainment Weekly.

Există o vorbă în Westeros: De fiecare dată când se naște un nou Targaryen, zeii aruncă o monedă în aer și lumea își ține respirația pentru a vedea cum va cădea. Ei bine, sunt mulți Targaryeni în „Casa Dragonului” – și, de asemenea, mulți dragoni.

Cine sunt personajele principale din „House of the Dragon”

Sub domnia regelui Viserys, interpretat de Paddy Considine, țara a cunoscut mai mult de 70 de ani de pace. Este o perioadă de mare bogăție, decadență și prosperitate, ceea ce explică în parte de ce Tronul de Fier este atât de împodobit înainte ca lucrurile să se prăbușească. Este, de asemenea, epoca în care cei mai mulți dragoni cutreierau cerul din Westeros. Aproape fiecare Targaryen are unul propriu pe care să-l călărească, un contrast puternic față de „Urzeala tronurilor”.

În centrul acestei povești se află Rhaenyra Targaryen, interpretată de Emma D’Arcy, despre care producătorul executiv spune că „este cel mai important rol din serial, din multe puncte de vedere”.

Rhaenyra, primul copil al regelui Valyrian, nu este o prințesă obișnuită. Publicul din Westeros i-a dat numele de Încântătoarea Tărâmului – dar în loc să își ocupe zilele cu lucrul cu acul și cursuri de elocvență, Rhaenyra este o călăreață de dragoni. Cu alte cuvinte, ea se bucură de libertățile de care au parte de obicei moștenitorii de sex masculin.

Dacă zeii au aruncat o monedă pentru nașterea prințului Daemon, fratele volatil al lui Viserys și un alt moștenitor al tronului, actorul Matt Smith care interpretează acest personaj, spune că acea monedă este încă în mișcare: „Încă nu a ajuns la pământ. Și până nu va fi osânda finală, [nu vom] afla de ce parte este el”.

Daemon este poate cel mai priceput Targaryen al epocii în luptă, mânuind celebra sabie din oțel valyrian „Sora Întunecată”, una dintre cele două săbii ancestrale ale Casei sale. Pentru a înțelege inima lui Daemon, trebuie doar să te uiți la dragonul său, Caraxes, un uriaș armăsar roșu înaripat. „Este aproape un dragon imposibil de dresat în multe privințe”, spune Smith.

Același lucru se poate spune și despre prinț. La un moment dat, Daemon ar putea să onoreze decretele fratelui său sau să-și petreacă timpul în bordeluri cu cea mai apropiată confidentă a sa, Mysaria (Sonoya Mizuno), o femeie care și-a făcut o viață după ce a fost vândută de mai multe ori decât ar putea număra. Smith, revenind la analogia cu moneda, spune că Daemon „întoarce constant partea” în acest fel – fie că este de partea lui Viserys, fie a propriilor interese.

Viserys Targaryen vrea să mențină pacea în regat

Spre deosebire de fratele său (și cu siguranță spre deosebire de viitorul său descendent din Game of Thrones), moneda lui Viserys, interpretat de Paddy Considinea, a aterizat deja. Cei din jurul său caută să îl preseze pe rege să intre în conflict, dar el dorește să mențină calmul în țara sa – și în propria Casă – mai presus de orice. Viserys nici măcar nu mai călărește un dragon, dar a fost capabil să îl încalece pe Balerion, alias Groaza Neagră, fiara care s-a legat cândva de Aegon Targaryen, cuceritorul Westerosului.

Viserys înțelege responsabilitatea pe care o implică comanda dragonilor și „potențialul lor de a distruge lumea”, spune Considine, în vârstă de 48 de ani, care a vrut să aducă un ton tragic personajului.

Rhaenyra Targaryen și Alicent Hightower, personajele feminine centrale

Pe de altă parte, Rhaenyra și Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, interpretată de Olivia Cooke, sunt personajele feminine centrale ale serialului. Ei bine, cele două erau de nedespărțit în trecut, înainte ca viețile lor adulte să fie consumate de focul și sângele titular.

Alicent a crescut în Red Keep ca fiică a Mâinii Regelui, Otto Hightower (Rhys Ifans). Neavând practic nicio viață în afara Debarcaderului Regelui, ea formează o legătură rapidă și imediată cu Rhaenyra. Ea dovedește nu doar o eleganță aparte, ci și o perspicacitate politică de invidiat.

Cooke o descrie pe tânăra Alicent ca fiind „închisă ermetic în acest regat” alături de tatăl ei. Ea îl iubește nețărmurit pe Otto după moartea mamei sale, dar Mâna Regelui – într-o manieră asemănătoare cu cea a lui Littlefinger (Aidan Gillen) din Game of Thrones – are propriile intenții pentru regat. Cea mai mare teamă a sa este că Daemon ar putea, din întâmplare, să urce pe Tronul de Fier. Ultimul lucru de care au nevoie este un alt tiran precum strămoșul Targaryen, Maegor cel Crud, care este o amintire persistentă în conștiința colectivă.

Rhaenys Targaryen pierde tronul în fața lui Viserys

Acțiunea din „House of the Dragon” poate fi rezumată de o anumită replică din scenariu. Prințesa Rhaenys Targaryen (Eve Best) se întoarce către tânăra ei nepoată, Rhaenyra, în curtea din Debarcaderul Regelui și o avertizează pe moștenitoare: „Bărbații ar pune mai curând regatul la bătaie decât să vadă o femeie urcând pe Tronul de Fier”. În calitate de așa-numită „Regina care nu a fost”, nimeni nu înțelege mai bine această lecție.

Rhaenys Targaryen, călăreață de dragoni, soția lordului Corlys Velaryon, supranumită și „regina care n-a fost” – pentru că, deși ar fi trebuit să moștenească tronul, acesta a fost încredințat de către Marele Consiliu vărului ei, Viserys, pentru simplul motiv că era bărbat.

Căsătoria lui Rhaenys Targaryen cu Corlys Velaryon reflectă legătura profundă dintre cele două Case, care datează încă de la cucerirea Westerosului. Targaryenii stăpânesc cerurile, iar Velaryonii stăpânesc mările. Conducătorul din Driftmark, reședința ancestrală a Casei Velaryon, moștenește numele de Lord al Mareelor și i se acordă adesea un loc în cadrul Micului Consiliu al regelui Targaryen aflat la putere.

Cel mai faimos Velaryon este Corlys, interpretat de Steve Toussaint, poreclit „Șarpele Mării”, după numele navei sale preferate. În calitate de explorator, a călătorit mai departe decât oricare altul înaintea lui, aducând bogății rare care au făcut din Casa Velaryon una dintre cele mai bogate instituții din tot Westerosul.

„House of the Dragon” va avea premiera pe 22 august la HBO și pe HBO Max.

Sursa Foto: Hepta, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 Josie şi Pisicile AP
  De ani de zile marile case de discuri au introdus mesaje subliminale în muzică pentru a-i transforma pe adolescenţi în zombie fără creier care nu fac altceva decât...
 • 12:00 Spaţiul dintre noi AP
 • 14:30 Al şaselea jucător AP
  Visul din copilărie al fraţilor Antoine şi Kenny Tyler devine realitate când doi ajung jucători la echipa de baschet NCAA. Dintre ei, Antoine este cel care excelează...
 • 16:45 Bărbatul perfect AP
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Oră de vârf 3 12
  Un secret mortal este tăinuit în mijlocul Parisului. De cealaltă parte a lumii, în Los Angeles, ambasadorul Han este pe cale să-l dezvăluie. El deţine informaţii...
 • 21:45 Marele zid 12
 • 23:45 Război în Brooklyn 15
 • 02:15 Al şaselea jucător AP
  Visul din copilărie al fraţilor Antoine şi Kenny Tyler devine realitate când doi ajung jucători la echipa de baschet NCAA. Dintre ei, Antoine este cel care excelează...
 • 04:00 Spaţiul dintre noi AP
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Alpha Kids
  Telespectatorii Antena 1 vor avea ocazia să cunoască mai bine copiii din generația Alpha, cea considerată ca fiind cea mai intuitivă, educată și dinamică de până...
 • 09:30 Anna şi regele 12
  Când profesoara englezoaică Anna Leonowens ajunge în ţinutul exotic al Siamului să le predea copiilor regelui Mongkut, obiceiurile ei vestice intră în contradicţie...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Speed 2: Croazieră infernală AP
  Atunci când îi ascunzi iubitei adevărata ta identitate, reacţia ei ar putea fi dezaprobarea. Când eşti membru al trupelor speciale SWAT, s-ar putea chiar să te părăsească...
 • 16:15 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 00:00 Urmărire periculoasă 12
 • 02:00 Transformers: Răzbunarea celor învinşi 12
  Bătălia pentru Pământ tocmai s-a încheiat, însă bătălia pentru Univers abia a început. După reîntoarcerea pe Cybertron, Starscream preia controlul asupra Decepticonilor...
 • 04:15 Urmărire periculoasă 12
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 10:00 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 11:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Se strigă darul AP
 • 22:00 Ochii din umbră 12
 • 00:00 Pe urmele lui Salazar 18
  O echipă de agenţi de elită de la D.E.A. (Drug Enforcement Administration) primeşte misiunea de a proteja un periculos mafiot. În timp ce aşteptau să li se deschidă...
 • 02:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:45 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV