Homepage  / Advertorial

Machiajul ochilor scufundați: ce să faci și ce să nu faci!

Machiajul ochilor scufundați: ce să faci și ce să nu faci!

de Redactia Tvmania

Machiajul pentru ochi scufundați nu este întotdeauna ușor de realizat: forma particulară a ochiului, de fapt, poate deseori să inducă în eroare, folosind culori și finisaje care nu sunt potrivite pentru a spori acest tip de ochi.

În acest articol vă voi ghida pas cu pas în lumea machiajului pentru ochi scufundați, descoperind care sunt lucrurile de făcut și care, în schimb, sunt cele de evitat atunci când doriți să recreați un machiaj profesional pentru ochi înfundați.

Sprâncene

Da: coada finală trebuie să respecte regula clasică a proporțiilor. Adică nu trebuie să depășească niciodată linia imaginară care pleacă de la clapa nasului și trece prin colțul exterior al ochiului, conform zolla.ro

Nu: evitați absolut să împingeți ultima coadă a sprâncenelor în jos, deoarece în acest fel ar închide ochiul și privirea și mai mult.

Pliul ochiului

Da: aplicați un fard mediu riguros opac, care tinde să „sape” optic zona pliului și a pleoapei fixe, aceasta din urmă de obicei foarte pronunțată în ochii înfundați.

Nu: nu folosiți niciodată un fard de pleoape satinat sau sidefat. Acest tip de farduri de pleoape evidentiaza zona in care sunt aplicate. Făcând acest lucru, nu va face decât să vă subliniați ochii scufundați.

Colț interior

Da: coltul interior trebuie sa fie intotdeauna bine luminat si evidentiat prin culori deschise, de preferat satinat sau sidefat. În acest fel privirea apare hotărât mai largă și atenuează efectul „închis” al ochilor scufundați.

Nu: evitați absolut aplicarea culorilor medii/închise pe colțul interior al ochiului. Acest lucru se face de obicei doar pentru a corecta ochii îndepărtați. Există însă un alt caz în care se prevede aplicarea unei culori închise pe colțul interior al ochiului și se referă la un anumit tip de machiaj care presupune poziționarea fardului închis la culoare pe colțul interior și exterior al pleoapei mobile și fardul de pleoape ușor în centru, pentru a crea un fel de punct de lumină care evidențiază irisul. Dacă ai ochi scufundați, totuși, evită acest tip de machiaj și chiar și atunci când te hotărăști să creezi ochi fumurii, îngrijorează-te mereu să creezi un punct de lumină pe colțul interior!

Colț exterior

Da: scopul este de a face ochiul să pară mai „deschis”, așa că este necesar să subliniem diferența de culori cu colțul interior prin aplicarea de farduri opace medii/întunecate pe colțul exterior, fără a depăși vreodată linia imaginară descrisă mai sus pentru sprancene.

Nu: dimpotrivă, colțul exterior nu trebuie niciodată machiat cu culori prea deschise sau sidefate. 

Pleoapa inferioară

Da: este indicat să aplicați fardul de pleoape cu o pensulă precisă, dar moale, și apoi să amestecați cu o pensulă de blending pentru a ușura conturul.

Nu: evitați crearea de linii întunecate și prea ascuțite, care întăresc aspectul.

Geană

Da: da o curba naturala genelor folosind ondulatorul si un rimel ondulat si/sau volumizator. Alege gene false care au perii scurti pe coltul interior si treptat mai lungi pe cel exterior: perfecte pentru largirea aspectului si alungirea ochiului.

Nu: nu săriți niciodată pasul ondulatorului de gene. Genele drepte și căzute nu ajută la deschiderea privirii. Evitati si genele false prea lungi, care acopera corectia facuta pe pleoape si atinge pleoapa fixa.

Acestea au fost toate ce se poate și nu se face atunci când vrei să faci machiaj pentru ochi scufundați!

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton