Homepage  / Ultimul număr

Mai mult decat un sex simbol

Mai mult decat un sex simbol

de Redactia Tvmania

Gael García Bernal este un actor de exceptie, care arata extraordinar, combinatie care poate fi fasta sau nu pentru un actor mexican si pe care acesta a folosit-o la maximum in roluri de profunzime.

Pe Gael García Bernal l-am vazut prima data in „Proasta crestere” (2004), filmul lui Pedro Almodovar in care a reusit sa faca un rol multidimensional extrem de senzual si in care a fost foarte credibil imbracat in femeie. Si a avut curajul sa vorbeasca despre cele mai mari provocari ale rolului: lenjeria tanga, tocurile si epilarea corporala. O dovada in plus ca Bernal nu este genul de actor care sa se teama de provocari si care se adauga scenei erotice pe care a avut-o alaturi de prietenul lui din copilarie, actorul Diego Luna, in „Si mama ta la fel!” (2001). El insusi declara ca tabuurile exista pentru a fi distruse si ca a reusit sa treaca usor peste scenele de acest gen. Dar dincolo de valul de materiale de presa in care este anuntat ca noua senzatie a marelui ecran, actorul care spunea acum cativa ani ca nu are corpul lui Brad Pitt si nici fata lui Orlando Bloom a stiut sa aleaga roluri foarte bune atat in tara natala, cat si la Hollywood. Dupa ce in ultimul timp a fost producator executiv la cateva proiecte cinematografice, anul acesta Gael a debutat in postura de regizor, cu pelicula „Déficit”. Filmul a pornit de la serialul de televiziune „Ruta 32” (2006), are drept subiect rasismul din Mexic si Bernal va detine si un rol in film.

Poveste de succes
Nascut la Guadalajara, Gael s-a hotarat de mic de vrea de la viata si, dupa ce a aparut alaturi de parintii sai in cateva piese, la 14 ani a acceptat un rol intr-o telenovela intitulata „El abuelo y yo” (in traducere, „Eu si bunicul”). A studiat actoria la Scoala Centrala Dramatica din Londra, fiind primul mexican acceptat la aceasta institutie, si in adolescenta a luat parte la demonstratiile pasnice din timpul revoltelor din Chiapas, din 1994, in timpul carora grupul de revolutionari Armata Nationala de Eliberare Zapatista (care si-a luat numele de la Emiliano Zapata, o figura centrala a Revolutiei mexicane din 1910 – 1920) a declarat razboi statului mexican.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te