Homepage  / Ultimul număr

Masinute cu suflet

Masinute cu suflet

de Redactia Tvmania

Dupa pesti, monstrii, jucarii si eroi cu puteri supranaturale, a venit randul masinilor sa fie personaje de poveste in cea mai noua productie a studiourilor de animatie Pixar. In premiera, automobilele vorbesc pe limba noastra!

„Nu toata lumea iubeste masinile ca tine! Sa fii sigur ca faci filmul asta si pentru mine, si pentru nepoatele tale, si pentru toata lumea care nu-i asa innebunita dupa masini!” Asa l-a sfatuit sotia pe regizorul John Lasseter, atunci cand a anuntat-o ca a facut rost de 120 de milioane de dolari pentru un film de animatie cu autoturisme, numit simplu „Masini”. Lasseter, un experimentat al filmelor de animatie (devenit, mai nou, dupa ce Disney a cumparat Pixar, in aprilie, contra sumei de sapte miliarde de dolari, seful departamentului de creatie de la Disney), i-a ascultat sfatul, astfel ca rezultatul este o poveste care pune accentul pe prietenie, si nu pe competitie. Fulger McQueen, personajul principal, este o masina de curse ambitioasa care viseaza sa devina cel mai tanar castigator al cursei Piston Cup. Visele lui de marire sunt spulberate atunci cand destinul comploteaza impotriva lui: in drum spre competitie, el produce pagube in micul orasel Radiator Spring, fiind nevoit sa zaboveasca aici. In Radiator Spring, Fulger McQueen isi gaseste si iubirea – Sally, e un Porsche Carrera tatuat in locuri nepermise -, dar si o multime de prieteni care-l invata ca, mai important decat sa castigi, e modul in care o faci.
Actori celebrii de la Hollywood pun voci acestei productii (Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton), insa, pentru prima data pe marile noastre ecrane, filmul va fi dublat integral, in limba romana, de Marcel Iures, Corina Danila, Alexandru Arsinel, Stefan Banica Jr., Florin Piersic si alte nume la fel de cunoscute.

Recordurile Pixar

Filmele de animatie facute de studiourile Pixar au realizat incasari de-a dreptul spectaculoase, dupa cum arata cifrele furnizate de „IMDb.com”:
„In cautarea lui Nemo” (2003): 865 milioane de dolari
„Incredibilii” (2004): 624 milioane de dolari
„Compania monstrilor” (2001): 529 milioane de dolari
„Toy Story 2” (1999): 486 milioane de dolari
„Toy Story” (1995): 358 milioane de dolari
„Aventuri la firul ierbii” (1998): 358 milioane de dolari

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te