Homepage  / Recomandări

NATIONS LEAGUE: Cine transmite Croația – Spania, finala competiției

NATIONS LEAGUE: Cine transmite Croația – Spania, finala competiției

de Tavi Cojocaru,

Croația – Spania, finala ligii Națiunilor, este programată duminică, 18 iunie, de la ora 21:45. Croația a ajuns în finală după un meci superb contra Olandei, câștigat cu 4-2, după prelungiri. La finalul primelor 90 de minute, scorul a fost 2-2. 

Spania s-a calificat și ea cu destule emoții, după o victorie cu Italia, scor 2-1, conturată după un gol marcat pe final de meci de veteranul Joselu (33 de ani). Randamentul fantastic al acestui Joselu i-a adus transferul de la Espanol la Real Madrid.

Croația – Spania: totul despre finala Nations League

Croația speră să pună mâna, în sfârșit, pe un trofeu important. Echipa condusă din teren de senzaționalul Luka Modric (care va împlini 38 de ani în septembrie) a uimit la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial. În Rusia, în 2018, a ajuns în finală, iar în Qatar, în 2022, a atins pragul semifinalelor.

Un trofeu este tot ce îi lipsește generației în care strălucesc, pe lângă Modric, jucători precum Brozovic, Kovacic, Perisic, Kramaric etc.

Spania lui Luis de la Fuente aleargă după singurul trofeu care îi lipsește din palmares. „Furia Roja” a pierdut finala din 2021 în fața Franței, scor 1-2. Acum, Luis de la Fuente se bazează atât pe tineri precum Gavi, dar și pe veterani ca Joselu, Alvaro Morata sau Jordi Alba.

„Simt satisfacţie şi mândrie. Am jucat la cel mai înalt nivel. Sunt fericit pentru o finală grozavă împotriva unui adversar precum Croaţia. Am ajuns cu moralul pe acoperiş. Eram sigur că treaba era bine făcută. Jucătorii erau dedicaţi, înţelegeau conceptele şi era o chestiune de timp. Nu aveam nicio îndoială cu privire la ceea ce încercam să realizăm. Sper să îmbunătăţim mai mult duminică împotriva unui adversar foarte tare precum Croaţia. Mă preocupă că sunt motivaţi”, a spus Luis de la Fuente după victoria contra Italiei.

Croația – Spania va fi transmisă în direct de Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1. Finala este programată pe stadionul „De Kuip”, din Rotterdam. 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te