Homepage  / Filme Online / Netflix

Netflix, încă un proiect despre Casa Regală britanică. Tot ce știm despre filmul cu Gillian Anderson și Rufus Sewell

Netflix, încă un proiect despre Casa Regală britanică. Tot ce știm despre filmul cu Gillian Anderson și Rufus Sewell

de Andra Stana,

Netflix va realiza „Scoop”, un nou film biografic ce aruncă o privire în culisele interviului-bombă care a adus prejudicii uriașe reputației unuia dintre membrii familiei regale britanice. Producția a început deja, în proiect fiind implicate deja câteva nume mari, printre care Gillian Anderson și Rufus Sewell. Iată ce trebuie să știți despre noul film original Netflix.

A început producția filmului Scoop de la Netflix

Netflix a dezvăluit că a ales-o pe Gillian Anderson să o interpreteze pe fosta prezentatoare de știri BBC Emily Maitlis în „Scoop“, un film despre interviul acordat de prințul Andrew emisiunii „Newsnight”, în 2019. Anderson a mai jucat în „Sex Education”, „The Crown” și „The Fall”.

În noul proiect despre Casa Regală britanică aflat în pregătire la Netflix, prințul Andrew va fi interpretat de Rufus Sewell („Old”).

Billie Piper („I Hate Suzie”, „Doctor Who”) se alătură în rolul producătorului TV Sam McAlister, care a obținut interviul. Keeley Hawes („Stonehouse”, „Bodyguard”, „It’s a Sin”) îi va da viață Amandei Thirsk, fosta secretară particulară a lui Andrew.

Scoop“ se va baza pe relatarea oferită de producătoarea Sam McAlister și pe cartea sa de memorii intitulată „Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews”/„Scoops: În culisele celor mai șocante interviuri de la BBC”.

Interviul din cadrul emisiunii „Newsnight”, în care prințul a vorbit despre prietenia sa cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracțiuni sexuale, a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Filmul, intitulat „Scoop”, va prezenta modul în care jurnaliștii au obținut interviul, precum și cum s-a realizat filmarea acestuia.

Scoop, un film despre interviul care a adus prejudicii uriașe reputației prințului Andrew

Noul lungmetraj, un proiect original Netflix, va fi o „relatare din culise” a celebrului interviu difuzat la BBC Newsnight pe 16 noiembrie 2019. În urmă cu patru ani, telespectatorii britanici au privit cu uimire cum prințul nu a reușit să exprime nicio remușcare pentru prietenia sa cu Jeffrey Epstein. De altfel, amiciția lor a continuat chiar și după condamnarea finanțatorului.

Totodată, prințul Andrew nu a arătat compasiune pentru victime și nu a explicat motivele pentru care a continuat să se asocieze cu Epstein.

În urma difuzării celebrului interviu, în noiembrie 2019, prințului Andrew i s-a interzis efectiv să mai apară la evenimente publice cu membrii familiei regale. A putut apărea la unele evenimente în calitate privată, cum ar fi funeraliile reginei Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut. Totodată, i s-au retras multe dintre patronajele și rolurile sale și i s-a interzis să mai folosească apelativul onorific „Alteța Sa Regală”.

Philip Martin, câștigător al premiilor Emmy și BAFTA, va regiza proiectul

Regia noului proiect de la Netflix este semnată de Philip Martin („The Crown”). Scoop este produs de Hilary Salmon și Radford Neville pentru The Lighthouse Film & Television, împreună cu Sanjay Singhal pentru Voltage TV.

Sunt încântat să regizez acest film pentru Netflix și – împreună cu o distribuție extraordinară – să aduc pe ecran povestea lui Sam McAlister”, a declarat Martin. „Vreau să plasez publicul în interiorul secvenței uluitoare de evenimente care a dus la interviul cu Prințul Andrew. Să spun o poveste despre căutarea de răspunsuri, într-o lume a speculațiilor și a amintirilor diferite. Este un film despre putere, privilegii și perspective diferite și despre modul în care. Fie că ne aflăm în palate strălucitoare sau în redacții de știri de înaltă tehnologie – judecăm ce este adevărat.

Interviul acordat de Prințul Andrew în 2019, disponibil încă online

Interviul integral este disponibil pe canalul YouTube al BBC News, cu peste 7,2 milioane de vizualizări. Întregul material video, de aproape 50 de minute, poate fi găsit găsit mai jos:

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton