Homepage  / Ultimul număr

Noul val

Noul val

de Redactia Tvmania

Cei mai importanti dintre actorii tineri, talentati, care au reusit sa se remarce in ultimii ani sunt Eva Green, Jonathan Rhys Meyers, Emily Blunt, Cillian Murphy, Mischa Barton si Marion Cotillard.

In lumea filmului concurenta este acerba si in fiecare an apar actori noi, ce tintesc sa obtina faima sau respectul atins de nume precum George Clooney, Cate Blanchett sau Clive Owen. Un aspect fizic de invidiat, in acord cu obsesia din ce in ce mai absurda privind standardele perfectiunii la Hollywood si un rol principal intr-o pelicula bine primita de public pot fi considerate elementele unui debut norocos in aceasta industrie dar, peste un an sau doi, pot sa nu mai aiba nici o valoare. Lucrurile se schimba rapid aici si e nevoie de mai mult pentru ca un actor nou sa fie retinut si sa primeasca un credit de incredere pe termen lung. Talentul pus in valoare in mod constant in productii diferite ca factura si abordare, dublat de o frumusete si o expresivitate aparte, sunt caracteristicile care ii recomanda pe actorii Eva Green, Cillian Murphy, Emily Blunt, Jonathan Rhys Meyers, Mischa Barton si Marion Cotillard pentru un viitor de exceptie.
Nascut in Irlanda, Jonathan Rhys Meyers are un look ce aminteste de Mel Gibson in tinerete si un sex-appeal exploatat in campanile publicitare Versace sau Hugo Boss. La 21 de ani era remarcat de criticii englezi pentru interpretarea sa din „Velvet Goldmine”, iar in 2005 primea un Glob de Aur pentru portretizarea regelui rock’n’roll in miniseria tv „Elvis”, era desemnat „Male Revelation” la Cannes si juca in „Match Point”, regizat de Woody Allen.
Pe Eva Green am remarcat-o in filmul „Dreamers”, al lui Bernardo Bertolucci, iar consacrarea ei a venit o data cu rolul din „Casino Royale”, ce i-a adus si un premiu Bafta. Senzualitatea si gratia lui Green le-am mai intalnit la Emanuelle Beart si Isabelle Adjani, iar aerul ei exotic este rezultatul originilor sale suedeze, algeriene, spaniole si turce.
In ultimii patru ani Cillian Murphy a strans un numar considerabil de nominalizari pentru rolurile sale din productii britanice sau filme precum „Batman Begins”, „Red Eye” sau „28 Days Later”. Murphy este irlandez si traieste cu sotia sa, Yvonne McGuinness, si baietelul lor, Malachy, in Londra.
Despre Emily Blunt, Meryl Streep (colega ei de platou in filmul „The Devil Wears Prada”) a spus anul trecut ca este „cea mai buna actrita tanara cu care a lucrat pana acum”. Streep nu a fost singura actrita de renume ce a complimentat-o pe Blunt; Susan Sarandon a insistat ca tanara englezoaica sa fie distribuia in „Irresistible”, dupa ce a vazut-o jucand in premiatul „My Summer of Love”.
In Franta, Marion Cotillard este deja un nume cu rezonanta, recompensat la festivalurile de la Cannes, Cesar, Verona si Seattle.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te