Homepage  / Ultimul număr

O poveste de succes

O poveste de succes

de Redactia Tvmania

Intr-o lume care crede in reteta ascensiunii fulgurante exista exceptii care isi cladesc viitorul caramida cu caramida. Stefan Radu, „zidarul” de la Dinamo, a reusit.

Stefan Radu, un tanar fundas de la Dinamo, a devenit, la sfarsitul lunii trecute, cel mai scump fotbalist vandut vreodata de campionatul intern. 5,4 milioane de euro plus TVA (aproximativ 1,1 milioane euro) au platit italienii de la Lazio Roma pentru a reusi sa obtina semnatura romanului inaintea altor cluburi celebre care stateau la panda. Tranzactia a surprins, la fel ca si evolutia ulterioara a „cazului”. Nu un atacant (postul cel mai cautat si apreciat in fotbal), nu vreun „briliant”, „diamant” sau „geniu” au provocat senzatia iernii, ci un jucator angajat pe post de „muncitor”. Stefan Radu era in 2003, la 16 ani, doar un junior despre care, in cel mai bun caz, se putea spune ca are potential. Avea o alura care aducea mai degraba a pianist, decat a fundas de fotbal. „Nu putea sa faca mai mult de trei tractiuni la bara”, povestea Constantin Fratila, fosta glorie dinamovista care i-a fost antrenor la juniori. Acum, „Fane” e tare ca o stanca, a ajuns la nationala si in cel mai puternic campionat al lumii.
N-avem de-a face cu un genial nascut pentru a juca fotbal, ci cu un baiat onest si ambitios, care a muncit din greu pentru fiecare pas inainte. Nimic spectaculos, doar sudoare si sute de ore de pregatire. „Pe mine m-au placut toti antrenorii, de aceea am jucat mereu. N-am avut pile. Parintii mei n-au posibilitatea sa dea spaga antrenorilor”, povestea Stefan acum catva timp. Poate ca exact acesta este si motivul pentru care Radu n-a dezamagit in Italia.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te