Homepage  / Seriale / Vedete străine

„Oh, Mr. Sheffield!”: Ce fac acum actorii din îndrăgitul sitcom „Dădaca”/„The Nanny”

„Oh, Mr. Sheffield!”: Ce fac acum actorii din îndrăgitul sitcom „Dădaca”/„The Nanny”

de Redactia Tvmania

Unul dintre cele mai îndrăgite seriale de comedie ale anilor ‘90 se vede la noi la Comedy Central și își păstrează, la atâția ani de la lansare (în noiembrie se împlinesc 28 de ani) farmecul original.

Șase sezoane și 145 de episoade are sitcomul „Dădaca”/„The Nanny”, care a fost difuzat de postul american CBS între anii 1993 și 1999. Serialul a fost creat, scris și produs de însăși actrița din rolul principal, Fran Drescher – ajutată de soțul ei de atunci, Peter Marc Jacobson (cei doi au divorțat după 21 de ani căsnicie în 1999, ulterior el a mărturisit că este gay). Iar în conturarea personalității lui Fran, Drescher – nominalizată la Emmy și la Globul de Aur pentru rol – s-a inspirat de multe ori din propria viață.

Mai este cineva care nu știe subiectul (sau cântecul de pe generic)?! Fran Fine, o tânără pasionată de modă din New York – de fapt, din Queens, cu un accent pronunțat – își pierde iubitul și slujba, de stilistă pentru mirese, în aceeași zi. Printr-un concurs de împrejurări, Fran ajunge să fie angajată ca dădacă în casa lui Maxwell Sheffield (Charles Shaughnessy), producător important pe Broadway și văduv prezentabil, cu trei copii de crescut, pentru care nu prea are timp. În ciuda hainelor mulate și a limbajului colorat, Fran ascunde o inimă mare, care îi cucerește imediat pe copii, iar în timp, chiar și pe tatăl lor.

În aprilie anul trecut, într-o perioadă când lumea întreagă se oprise din cauza pandemiei de coronavirus, întreaga distribuție a serialului s-a reunit online pentru a citi scenariul episodului-pilot. Postat pe contul de YouTube de la Sony Pictures, video-ul de 30 de minute îi arată pe Fran Drescher (Fran Fine), Charles Shaughnessy (Max Sheffield), Lauren Lane (C.C. Babcock), Daniel Davis (Niles), Nicholle Tom (Maggie Sheffield), Benjamin Salisbury (Brighton Sheffield), Madeline Zima (Grace Sheffield), Renee Taylor (Sylvia Fine) and Rachel Chagall (Val Toriello). Își mai fac apariția producătorul Peter Marc Jacobson și compozitoarea Ann Hampton Callaway, primul fiind cel care citește indicațiile din scenariu, iar Callaway cântând melodia de pe generic.

Dar iată ce mai fac actorii din rolurile principale.

Fran Drescher/Fran Fine

Actrița a trecut prin mai multe traume la viața ei, fiind supravieţuitoarea unui viol (în 1985, în timpul unui jaf în propria casă, în timp ce soțul ei, Peter Marc Jacobson, era legat și imobilizat), dar și a unui cancer uterin. Drescher explica, în cartea sa „Cancer Schmancer”, publicată în 2002 și devenită în scurt timp best-seller New York Times, că întreaga ei viață „a constat în transformarea experiențelor negative în unele pozitive”.

La 63 de ani, vedeta e încă activă și este implicată în pregătirea muzicalului „The Nanny” pentru Broadway. La începutul lui iunie, Drescher a povestit, pentru o emisiune tv americană, că muzicalul „e aproape gata de lansare”, scrie Deadline. Proiectul – în care e implicat și fostul soț al lui Drescher, Peter Marc Jacobson – a fost anunțat acum un an, dar a trecut printr-un moment de cumpănă când unul dintre compozitorii implicați a murit de Covid-19, în aprilie anul trecut.

Întrebată dacă va urca pe scena muzicalului „Dădaca”, Drescher a negat categoric: „Eu nu pot să cânt. E un rol pentru cineva care chiar știe cânta, așa că trebuie să o găsim, practic, pe următoarea Barbra Streisand, cred”.

Charles Shaughnessy/Maxwell Sheffield

Actorul de 66 de ani, născut la Londra într-o familie cu puternice legături cu showbizul – tatăl scenarist, mama actriță, s-a mutat în SUA pentru soția sa, actrița Susan Fallender, cu care e căsătorit din 1983 și cu care are doi copii. După „Dădaca”, și-a continuat cariera de actor și e activ și azi. A apărut în seriale precum „În mintea criminalului” sau „Mad Men”, mai recen în „Magicienii”, dar și în soap-opera „Days of Our Lives”. A fost Prințul Charles în filmul de televiziune canadian „Harry & Meghan: Becoming Royal”, iar acum filmează pentru un film de Crăciun, „The Magic”.

Daniel Davis/majordomul Niles

În ciuda accentului, nu este englez, ci american născut în Arkansas. Cel mai cunoscut rol al său rămâne cel din „Dădaca”, dar a apărut și ca profesorul Moriarty în serialul „Star Trek: Generația următoare”. Este un apreciat actor de teatru, cu apariții numeroase în New York, inclusiv pe Broadway. Are 75 de ani. Printre aparițiile cele mai recente se numără rolurile episodice din serialele „Sherlock Holmes și Dr. Watson” și „Lupta perfectă”, ambele din 2019.

Lauren Lane/ C.C. Babcock

După „Dădaca”, cariera ei s-a oprit, după toate aparențele, cea mai recentă apariție a sa fiind într-un scurt metraj, „Dress Code”. Recent, pentru Chicago Tribune, actrița născută în Texas a explicat că a părăsit Hollywood-ul imediat după terminarea sitcomului „Dădacă”, adică în 1999.

„Eram o mamă singură. Aveam 40 de ani. Și eram într-un oraș căruia nu-i plac femeile peste 40. Gândeam așa: nu cred că o să mi se mai întâmple ceva pentru că recunoscută pentru serialul ăsta care a fost pe tv mult timp. Nu vor să te angajeze o perioadă pentru că pentru toată lumea tu ești CC. Știam că o să simt toate emoțiile alea negative pe care le simt femeile, mai ales în Los Angeles. Așa că am plecat din oraș”. Lane s-a întors în Texasul natal și a început să predea la universitate, fiind și acum profesor la Departamentul de Teatru și Dans de la Universitatea Texas.

Nicholle Tom/ Maggie Sheffield

Interpreta celei mai mari dintre copiii Sheffield are astăzi 43 de ani. Nicholle are un frate geamăn, David, adică Billy Abbott din „Tânăr și neliniștit”,  iar sora ei mai mare este Heather Tom, adică prima Victoria Newman din „Tânăr și neliniștit”. Cel mai important rol din cariera ei rămâne cel din „Dădaca”, a mai pus vocea pentru Supergirl în universul animat DC, dar în ultimii doi ani nu a apărut decât în două scurt-metraje.

Benjamin Salisbury/Brighton Sheffield

Nu doar actor, dar și un foarte bun dansator, Salisbury, cel care i-a dat viață lui Brighton, mijlociul familiei, a renunțat la aparițiile în fața camerelor de luat vederi din 2006. Cel mai cunoscut rol al său rămâne cel din „Dădaca”. Acum are 40 de ani, este divorțat din 2013 și are doi copii. Informațiile despre el sunt contradictorii, dar, conform mai multor surse, este director de operațiuni la Universal Studios Hollywood.

Madeline Zima/Grace Sheffield

Fetița mititică din „Dădaca” este acum femeie în toată firea, având 35 de ani! Zima a făcut cu succes tranziția către actorie, odată terminată copilăria. A fost remarcată în serialul „Californication”, a apărut în „Heroes”, iar mai recent, a avut roluri episodice în seriale precum „Good Girls”, „Perry Mason” sau „In Treatment”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te