Modifica setarile cookie
Homepage  / Filme Online / Netflix

Ce nu știai despre „Patru anotimpuri” (2025), miniseria Netflix cu Steve Carell și Tina Fey inspirată dintr-un film clasic

de Redactia Tvmania,

De la premiera sa din 1 mai pe Netflix, miniseria „Patru anotimpuri” a reușit să atragă atenția cu o comedie caldă și plină de umor, în care schimbările vieții și ale relațiilor sunt urmărite pe parcursul a opt episoade. Cu un casting puternic, ce include pe Steve Carell și Tina Fey, serialul aduce o reinterpretare modernă a poveștii clasice despre prietenie, iubire și provocările vârstei mature.

Despre serial

Trei cupluri aflate la a doua tinerețe, Jack (Will Forte) și Kate Burroughs (Tina Fey), Nick (Steve Carell) și Anne Callan (Kerri Kenney-Silver) și Danny (Colman Domingo) și Claudia Zimmer (Marco Calvani), sunt buni prieteni, traversează împreună suișurile și coborâșurile vieții, înfruntă provocările, îndură schimbările, dar mai ales își petrec vacanțele împreună, pe muzica lui Antonio Vivaldi.

Armonia este întreruptă când are loc un divorț și în mijlocul lor își face apariția o iubită, Ginny (Erica Henningsen), nouă și mult mai tânără.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Nu avem de-a face cu o poveste originală, „Patru anotimpuri”/„The Four Seasons” (2025) are drept sursă de inspirație filmul omonim din 1981, scris și regizat de Alan Alda, care a și interpretat rolul lui Jack Burroughs, și care i-a mai avut în distribuție pe Rita Moreno, Sandy Dennis, Jack Weston și Len Cariou.

„Patru anotimpuri” din 2025 reprezintă și a doua colaborare dintre actorii Steve Carell și Tina Fey, care au mai jucat împreună în comedia „Crazy Night”. Și tot a doua colaborare dintre Steve Carell și Netflix, după un alt serial de comedie, „Space Force” (2020), care nu a avut chiar succesul scontat, dar a rezistat pe platforma de streaming vreme de două sezoane.

Filmările pentru „Patru anotimpuri” au avut loc în New York și Puerto Rico, în a doua jumătate a anului 2024.

Pe cuvânt de Tina Fey

La începutul anului acesta, într-o prezentare pentru Netflix, Tina Fey, care e și co-creatoare a miniseriei alături de Lang Fisher și Tracey Wigfield, a dezvoltat ceva context al acestei producții. „În 1981, când aveam 11 ani am văzut un film care mi-a făcut o idee despre cum va arăta viitorul meu, cum va arăta viața de adult. Iar filmul ăsta a fost «Barul lui Porky». Apoi, slavă Domnului, am văzut încă un film. Era scris și regizat de marele Alan Alda și se numea «Patru anotimpuri»”, a explicat Tina Fey, preluată de TV Insider.

Și actrița a continuat: „Dacă nu ați văzut pelicula originală, punctul de plecare este foarte simplu. Este vorba de un grup de prieteni – trei cupluri, mai exact – care sunt urmăriți vreme de patru vacanțe. Nu îi vedem niciodată acasă. Nu îi vedem niciodată la muncă. Vedem cum li se schimbă viețile de-a lungul anului numai pe perioada vacanțelor. Niciunul nu e vampir și – spoiler alert!!! – nu e la mijloc nicio crimă!”, s-a amuzat Tina Fey făcând aluzie la „The White Lotus”.

Cu permisiunea lui Alan Alda, Fey a făcut echipă cu Lang Fisher și Tracey Wigfield pentru a creiona opt episoade pe baza vechiului film și pentru a strânge o „distribuție de actori de comedie care să fie capabili să creeze același vibe de căldură umană ca și originalul”.

Marele Alan Alda

La cei 89 de ani, Alan Alda, premiat Emmy, Globul de Aur și nominalizat la Tony Award, rămâne în inima publicului pentru rolul căpitanului Benjamin Franklin „Hawkeye” Pierce din sitcom-ul CBS „MASH” (1972–1983). Dar actorul are o întreagă carieră în spate și ca scenarist, și ca regizor. Iar filmul său „Patru anotimpuri”, din 1981, reprezintă și debutul lui ca regizor de lungmetraj, căci cu lucrul în spatele camerei se obișnuise încă din „MASH”, unde a regizat numeroase episoade.

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Denver și a fost o frumoasă surpriză pentru toată lumea. Produs cu un buget de numai 6 milioane și jumătate de dolari, „Patru anotimpuri” a strâns din încasări aproape 60 de milioane de dolari, devenind al 9-lea cel mai de succes film din 1981. Și criticii au fost de acord cu publicul: debutul în lungmetraj al lui Alan Alda a avut patru nominalizări la Globul de Aur, una la Writers Guild of America (pentru Alan Alda, care a semnat și scenariul) și un trofeu la Bodilprisen (Premiile Bodil, cel mai vechi premiu de film danez) pentru cel mai bun film non-european.

articol scris de Luca Vrânceanu

Sursa foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News
 
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te