Prințul William a vorbit în documentarul BBC One „Football, Prince William and Our Mental Health” despre greutățile și bucuriile de a fi părinte, după ce și-a pierdut mama când avea numai 15 ani.
Prințul William a vorbit în documentarul BBC One „Football, Prince William and Our Mental Health” despre greutățile și bucuriile de a fi părinte, după ce și-a pierdut mama când avea numai 15 ani.
Într-o conversație sinceră cu fostul fotbalist Marvin Sordell, care a crescut fără tată, cei doi dezbat dificultatea de a-ți crește copiii atunci când lipsește unul dintre părinți.
„A avea copii este un moment care îți schimbă viața. Chiar este”, a spus William. „Când ai trecut printr-un eveniment traumatizant în viață, cum ar fi faptul că tatăl tău nu a fost alături de tine, iar în cazul meu, mama mea murind când eram foarte tânăr, emoțiile tind să reapară la fiecare pas, pentru că este o fază foarte diferită a vieții și nu există nimeni care să te ajute.”
William și soția sa, Catherine, sunt părinții Prințului George, ai Prințesei Charlotte și ai Prințului Louis. Mama sa, Prințesa Diana, a murit într-un accident de mașină în Paris, în 1997.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6Prințul William a mărturisit că absența mamei sale l-a făcut să se simtă uneori copleșit ca părinte.
„Catherine și cu mine ne sprijinim reciproc și trecem prin astfel de momente împreună, evoluând și învățând împreună.” William a continuat apoi, subliniind că durerea poate reapărea oricând, chiar și atunci când crezi că ai trecut peste. „Din punct de vedere emoțional, anumite lucruri la care nu te-ai aștepta niciodată sau despre care crezi că le-ai depășit pot ieși oricând la iveală”, a explicat prințul. „Când vin copiii, unul dintre cele mai frumoase și uimitoare momente pe care le poți trăi în viață, este, de asemenea, și unul dintre cele mai înfricoșătoare.”
Prințul William și-a luat angajamentul de a aborda sănătatea mintală a bărbaților prin campania sa „Heads Up”, lansată de „Football Association” și „Heads Together”, care, prin fotbal, are ca scop înlăturarea stigmatizării bărbaților care solicită ajutor pentru probleme precum depresia.