Homepage  / Televiziune

Răzvan Exarhu, despre autoironie… La bine și la roast. „E ca pălinca: în cantități mici te face agreabil, în cantități mari îți distruge imaginea”. EXCLUSIV

Răzvan Exarhu, despre autoironie… La bine și la roast. „E ca pălinca: în cantități mici te face agreabil, în cantități mari îți distruge imaginea”. EXCLUSIV
9

de Cătălina Matei,

Un master în autoironie, cu specializare pe sarcasm aplicat… Răzvan Exarhu ar putea fi oricând maestru emerit în domeniu. Mai ales că vom avea ocazia să-l vedem în postura de prezentator al show-ului „La bine și la roast”, care începe din 10 septembrie la Pro TV.

Răzvan Exarhu, master în autoironie și sarcasm aplicat

La bine și la roast” aduce în lumina reflectoarelor vedete din toate domeniile, puse față în față cu ironii savuroase și glume tăioase, într-un spectacol unic, cu miză caritabilă. Premiera emisiunii, filmate la Opera Română din București, unde au participat mai multe vedete ale trustului, va avea loc pe 10 septembrie, atât la PRO TV, cât și pe platforma VOYO.

Cu un stil inconfundabil și o prezență magnetică, Răzvan Exarhu devine călăuza perfectă într-o serie de episoade în care vedetele se așază pe cel mai… „fierbinte scaun” din showbiz, acolo unde glumele nu doar înțeapă, ci și dezvăluie, iar ironiile vin de la cei mai apropiați — prieteni, colegi sau comedianți cu reputație.

Dar aflăm mai multe despre roast cu rost… de la Răzvan Exarhu!

Rolul lui Răzvan Exarhu în show

Ce te-a atras cel mai mult la formatul „La bine și la roast” și cum ai știut că rolul de roast-master este „titlul pentru care te-ai antrenat cu autoironie timp de o viață”? Așa ai declarat…

M-a atras faptul că e un format în care poți să spui adevăruri incomode, dar să fie lumea bucuroasă că râde. E singura meserie unde sinceritatea voalată sau chiar brutală e considerată divertisment, nu lipsă de diplomație. Cât despre „antrenamentul” meu… am avut viața, familia și ascultătorii pe post de coach personal. Așa am obținut masteratul în autoironie, cu specializare pe sarcasm aplicat.

Apropo de autoironie… în ce măsură este o calitate sau un defect pentru tine, în general?

Autoironia e ca pălinca: în cantități mici te face agreabil, în cantități mari îți distruge imaginea. În cazul meu, ambele sunt adevărate. O folosesc ca mecanism de supraviețuire și ca instrument de protecție. E defect doar atunci când cineva chiar mă ia în serios și crede că-s mai modest decât sunt de fapt.

Și în ce măsură se poate deprinde, dacă nu ai simțul ironiei în ADN?

Se poate deprinde, dar durează. E ca mersul pe bicicletă: până nu cazi de câteva ori în fața publicului, nu-ți iese. Problema e că, dacă n-ai simțul ironiei în ADN, la început o să pari mai degrabă răutăcios decât haios. Și e greu să explici cuiva că „era o glumă” după ce ți-a dat unfollow. În orice caz, e cel mai bine să începi ucenicia pe tine și nu pe alții. Dacă poți râde de tine, fără să plângi, înseamnă că ai reușit. Sau că ești perfect. Deși, la ce față ai… (râde) Vezi, e simplu!

Razvan-Exarhu-La-bine-si-la-roast-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Dacă viața ta ar fi un roast, cine ar fi primul invitat pe scenă și ce glumă crezi că ți-ar spune?

Cred că ar fi putut fi mama. Și ar începe cu: „Fiule, toată viața m-am întrebat dacă te-am crescut bine sau doar prea mult. Judecând după cum arăți pe ecran, cred că răspunsul e <>”. Vai, dar am mai slăbit!

Revenind la noul show pe care îl vei prezenta la Pro TV, care sunt limitele formatului? Dar cele pe care ți le-ai impus tu?

– Limitele formatului sunt cele de bun-simț și legale: nu ne batem joc de drame personale și nu glumim pe seama lucrurilor ireparabile, în afară de divorț și poftă de mâncare. În rest, totul e pe masă. Eu mi-am impus o singură regulă: să nu uit că nu sunt la terapie de grup. La roast, invitatul e pe scaun, nu eu. Eu doar aprind lumina și mai pun niște sare pe rană, ca să dea gust, evident.

Ce invitați te-au surprins cu totul? Și cât de bine a rezistat Adrian Mutu pe „scaunul fierbinte”?

M-au surprins cei care au venit relaxați și au gustat fiecare glumă despre ei. În general, oamenii din fotbal. Au încasat și au marcat cu aceeași bucurie, se vede că sunt obișnuiți cu lucrul în echipă. Și o echipă bună funcționează pe încredere. Iar încrederea în sine și în prieteni sau colegi este fundația ironiei de calitate. Cât despre Mutu, pot să zic că a rezistat eroic.

Cum a fost colaborarea cu comedianții din emisiune — Vio, Teo & Costel, Sorin Pârcălab, Dan Frânculescu, Dan Badea, Bogdan Drăcea și Ioana State?

A fost ca la o masă cu prea mulți bucătari talentați. Fiecare are gustul lui preferat: Vio e mai condimentat, Teo e mai fin, Costel îți pune plating frumos, Ioana vine cu desertul amar, Sorin și Dan pun muștar peste tot iar Drăcea golește toată masa, dacă nu ești atent. Rezultatul? Un ospăț la care râzi până ți se face rău, dar tot  mai ceri o porție.

Razvan-Exarhu-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 9

De ce Opera Națională?

De ce ați ales Opera Națională din București ca loc de filmare? Ce oferă această locație special din perspectiva show-ului?

Pentru că era singurul loc unde puteam să combinăm cultura înaltă cu glumele joase. Opera are ceva solemn și elegant, iar noi am venit să-i stricăm feng shui-ul. Publicul are senzația că participă la un eveniment istoric, primind totodată o colecție de glume cu final neașteptat. E o plăcere consemnată și de-a lungul istoriei. Oamenii adoră să se îmbrace elegant ca să își poată spune lucruri deloc elegante.

Cât de greu e să fii gazdă și să reziști tentației de a „fura” roast-ul de la invitați?

E ca atunci când mergi la o nuntă și nu ești mirele: sigur ți-ai dori să dansezi mai mult, dar e clar că nu e seara ta. Tentația există, dar și plăcerea de a privi cum alții se fac praf e la fel de mare. În plus, când ești gazdă, ai mereu ultimul cuvânt. Și asta e o superputere.

Iar dacă ar trebui să alegi o mâncare românească pe care să o „roastezi” (la figurat), care ar fi și de ce?

Salata de boeuf. Pentru că e singura obsesie națională, care a reușit să supraviețuiască tuturor regimurilor politice și istoriei, în general. E eternă, dar complet lipsită de personalitate: e doar un puzzle de resturi, legat cu maioneză în exces. În plus, deși se numește de bœuf, poate fi făcută liniștit cu pui, parizer sau salam vegetal. Ce îmi place la ea, cum am și scris în cartea mea, Fericirea e un ac de siguranță, e că nu se mănâncă. De-asta o și considerăm dietetică, o bagatelă. Salata bœuf nu se mănâncă, se îndreaptă. Mai bine citiți cartea, că sigur nu se face film după ea. 

Foto: Pro TV; Instagram

Abonează-te la newsletterul TVMania și primești direct pe email cele mai noi știri și recomandări TV! https://shorturl.ringier.ro/newsletter-tvmania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
Insula Iubirii 2025
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton