Homepage  / Vedete româneşti

Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial. Cine a semnat postfața cărții celebrului bucătar. Nimeni nu s-ar fi așteptat

Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial. Cine a semnat postfața cărții celebrului bucătar. Nimeni nu s-ar fi așteptat
4

de Redactia Tvmania,

Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial cu volumul Cooking My Dreams, o carte care îmbină povestea rădăcinilor sale, a pasiunii pentru gătit și a transformării continue. Disponibilă deja pentru precomandă în limba română și italiană, lucrarea urmează să fie lansată oficial în întreaga Europă în decembrie 2025, prin editura Maretti Manfredi.

Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial

Juratul Chefi la cuțite își rememorează în paginile cărții traseul impresionant din România până în Italia, dezvăluind pentru prima dată amintiri, idei, întâmplări și momente definitorii care i-au marcat ascensiunea profesională și dezvoltarea personală. „Am scris această carte nu doar ca să vorbesc despre rețete, ci pentru a reda esența meseriei mele. Bucătăria a fost refugiul meu, școala mea și este, totodată, vocea mea”, mărturisește Chef Abou Zaki.

Cooking My DreamsIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

De la întâlnirile cu marii maeștri ai gastronomiei internaționale care i-au influențat parcursul profesional, la primele proiecte și experiențe culinare și până la succesul obținut cu restaurantul Retroscena, Cooking My Dreams surprinde cu emoție și autenticitate călătoria unui om care și-a transformat pasiunea în artă.

Mona Segall semnează postfața cărții lui Richard

Cartea este un proiect editorial ambițios, menit să ofere cititorilor o experiență unică, presărată cu gusturi, emoții și destăinuiri sincere. Volumul are o prefață semnată de celebrul Massimo Bottura, unul dintre cei mai influenți Chefi ai lumii, sub îndrumarea căruia Richard Abou Zaki a lucrat ca sous-chef la restaurantul cu trei stele Michelin Osteria Francescana. Postfața aparține Monei Segall, producătoarea emisiunii Chefi la cuțite, care surprinde cu sensibilitate latura umană a Chef-ului.

În centrul poveștii se află, firește, bucătăria – spațiul care i-a modelat creativitatea și i-a definit cariera. Volumul include peste 20 de rețete emblematice, care au marcat evoluția sa profesională la Retroscena, și se adresează atât celor care trăiesc gastronomia ca pe o vocație, cât și celor care își urmează visurile cu perseverență. Cooking My Dreams este mai mult decât o carte de bucate – este o sursă de autenticitate, forță și inspirație pentru oricine crede în puterea transformării prin pasiune.

Sursă foto: Antena 1 – Instagram

Vrei să fii mereu la curent cu tot ce mișcă în TV și streaming?

Abonează-te la newsletterul TVMANIA și primește zilnic în inbox cele mai importante articole: știri din televiziune, interviuri exclusive, schimbări în grilele TV, premiere de filme și seriale, dar și noutățile momentului de pe platformele de streaming.Abonează-te aici: https://shorturl.ringier.ro/newsletter-tvmania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton