Homepage  / Ultimul număr

Robert De Niro – Secrete de regizor

Robert De Niro - Secrete de regizor

de Redactia Tvmania

Nu ne-a mai aratat cat de talentat este, ca regizor, din 1993. Acum, pe 30 martie, Robert De Niro revine pe ecrane cu "Agentia secreta". Un film cu spioni, o poveste adevarata despre nasterea CIA, despre care ne vorbeste intr-un interviu in exclusivitate.

Ai mai regizat, in 1993, filmul „A Bronx Tale”. De ce a durat asa de mult pana sa revii in calitate de regizor?
Pentru ca timp de 7-8 ani am lucrat la „Agentia secreta”. Iar alti doi ani, am colaborat la realizarea unui alt proiect. Asa ajungem la o perioada de 10 ani. De fapt, nu a trecut chiar atat de mult timp. Insa a durat ceva pana am reusit sa realizez „Agentia secreta” asa cum imi doream eu.

Stim ca lucrai deja la un scenariu despre CIA, in momentul in care te-ai decis sa colaborezi cu Eric Roth, autorul cartii „Agentia secreta”…
Da, dar asta este o cu totul alta poveste, nu neparat povestea CIA. Incercam sa aflu ce anume aduce atat de multa putere acestui subiect, numai ca din nefericire ma indreptam in directia gresita, neacordand atentie Razboiului Rece, rivalitatii dintre Est si Vest si traditionalului conflict CIA – KGB. Atentia mea era indreptata initial catre o perioada mai apropiata zilelor noastre. Apoi, am citit „Agentia secreta” si l-am intrebat pe Eric Roth daca este interesat sa colaboram la acest proiect. Initial nu a fost interesat, pentru ca mai apoi sa cadem la intelegere si sa stabilim ca, daca eu voi regiza filmul, el se va ocupa de scenariu. Si iata ca am avut si norocul asta.

Ai avut ocazia sa-l intalnesti si pe tipul care a contribuit la nasterea CIA, cel despre care ai realizat filmul?
Adica pe Donovan, adevaratul Edward Wilson? Nu, el a murit pe la jumatatea anilor ’70. In schimb, pot spune ca mi-ar fi placut la nebunie sa-l intalnesc.

De ce l-ai ales pe Matt Damon pentru rolul principal?
Initial ma gandisem la Leonardo DiCaprio. Apoi am vorbit cu Matt si mi-am dat seama cat de mult i-ar placea sa-l interpreteze pe Edward Wilson. Sunt foarte putini actori cu care as fi dispus sa lucrez, iar Matt Damon este unul dintre acestia. Si acum ma consider norocos ca am avut inspiratia sa-l aleg pe el…

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te