Homepage  / Televiziune

ROventura, 6 iulie 2024. Locuri pline de istorie și frumos, la Timișoara 

ROventura, 6 iulie 2024. Locuri pline de istorie și frumos, la Timișoara 
8

de Redactia Tvmania

Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 14:45, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii ROventura, vă invită să descoperiți orașul din inima Banatului, Timișoara.   

ROventura, ediția de sâmbătă, 6 iulie 2024 

Bijuteria urbană din Vestul țării cinstește memoria eroilor Revoluției la tot pasul, dar îndeosebi la Memorialul Revoluției. În ediția din săptămâna aceasta, Timișoara se dezvăluie iubitorilor de istorie si călătorii ca un oraș al muzeelor, care mai de care mai captivante și mai ingenios amenajate, de la Muzeul Apei, un ansamblu ce spune povestea primei stații de tratare a apei potabile din țară, până la Palatul Baroc, ce găzduiește colecțiile Muzeului Național de Artă din Timișoara. 

ROventura (7)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Pentru cei care se pregătesc de concediu, Timișoara este o destinație extraordinară, cu locuri încărcate de istorie si arta, ce răspund dorințelor celor mai exigenți călători.  Fermecătorul oraș găzduiește muzee care mai de care mai captivante și mai ingenios amenajate. Cireașa de pe tort este Palatul Baroc, ce găzduiește colecțiile Muzeului Național de Artă din Timișoara. Una dintre cele mai impresionante colecții de artă plastică este expoziția permanentă Corneliu Baba, ce adună aproape toate lucrările sale, donate muzeului de către familia artistului. 

Orașul de pe Bega vine și în întâmpinarea gurmanzilor care se pot bucura de gustul inconfundabil al șuncii la saramură, de o porție de varză călita cu puțină costiță, dar și de mirosul familiar al pâinii de casă. 

Nu ratați o nouă ediție al emisiunii ROventura, prezentată de George Mihai si Andreea Străvoiu, sâmbătă, începând cu ora 14:45, la Kanal D! 

 Sursa foto: BLC Media

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te