Homepage  / Seriale

Serialul Django, filmat în România, se vede la Focus Sat din 24 aprilie. Detalii în exclusivitate

Serialul Django, filmat în România, se vede la Focus Sat din 24 aprilie. Detalii în exclusivitate
14

de Andreea Hentea,

Din 24 aprilie, Focus Sat oferă publicului român spectaculosul serial „Django”, o coproducție Canal+, cea mai importantă producție internațională de televiziune filmată în România. Aventurile Vestului Sălbatic prind viață într-un peisaj pitoresc, în interpretarea puternică a lui Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Nicholas Pinnock și a tinerei Lisa Vicari.

Coborât direct din celebrul western spaghetti „Django” (1966), al lui Sergio Corbucci, cu Franco Nero în rolul titular, și omagiat de Quentin Tarantino în „Django dezlănțuit” (2012), celebrul pistolar rămâne un erou emblematic al genului, la fel de atractiv pentru regizorii de azi.

Jucat de Matthias Schoenaerts, una dintre cele mai captivante prezențe ale cinematografiei recente, eroul întors din Războiul Civil American își face o intrare de neuitat în New Babylon, oraș al aventurierilor și al proscrișilor, fondat de curajoasa Sarah (Lisa Vicari) și de încercatul John Ellis (Nicholas Pinnock).

Locul devine teatrul de luptă al unor vechi răfuieli de familie, după ce Django realizează, șocat, că și-a găsit fiica pe care o caută de ani întregi, singura supraviețuitoare a familiei sale masacrate.

Asupra orașului se dezlănțuie și furia nemiloasei Elizabeth Thurmann (Noomi Rapace), o puritană care îi vânează noaptea pe „păcătoși”, cu banda ei de pistolari.

Ce trăsături are noul Django?

Adus în actualitate, serialul suprapus poveștii western clasice tratează și teme stringente, precum conflictele din jurul frontierelor, feminismul, religia, rasismul, toleranța, diversitatea, dorința de progres și apărarea tradiției.

„Trăim o epocă a schimbării, iar problema granițelor, una dintre temele specifice abordate în western, este foarte actuală, din cauza schimbărilor climatice care determină oamenii să se mute dintr-un loc într-altul mai mult decât oricând. Am dus povestea și spre această zonă, pentru că Django ajunge într-un loc nou, într-o lume nouă, iar serialul vorbește despre toate aceste lucruri”, ne-a spus co-scenarista Maddalena Ravagli, care a scris scenariul serialului împreună cu Leonardo Fasoli.

Referindu-se la noile nuanțe ale legendarului Django, acesta a adăugat: „L-am gândit pe Django nu doar ca pe vechiul erou pe care îl știm din trecut, ferm, încăpățânat, convins de ce este bine și ce este rău, ci mai curând ca pe un om care știe să privească spre sine, care are și vulnerabilități, al cărui suflet a fost rănit de nenumărate ori în trecut și care se străduiește să renască într-un anume fel. Django încearcă să devină el însuși, nu să fie conform unui model moștenit de la alții”.

Peisaje de o frumusețe memorabilă

Serialul „Django” și-a găsit decorurile perfecte în superbele peisaje din România, unde au fost turnate integral cele zece episoade, în cursul anului 2021. Craterul vulcanului stins din satul Racoş, de lângă Brașov, s-a metamorfozat spectaculos în orașul New Babylon, dar filmări superbe s-au realizat și la Râșnov, Zărnești, în studiourile Castel Film, Frame Studios și Buftea, în Dobrogea (în Munții Măcin, în Cheile Dobrogei și la malul Mării Negre), la Vulcanii noroioși, dar și în împrejurimile Bucureștiului, la Potigrafu și la Călugăreni.

Nicholas Pinnock (John Ellis), Benny Opoku-Arthur (Kevin Ellis), Matthias Schoenaerts (Django), Jyuddah Muzahura (Seymour Ellis)

Pentru acest proiect impresionant și ambițios au fost construite platouri și case în douăzeci de locuri complet naturale. Clădirile tipice Vestului Sălbatic american al sfârșitului de secol al XIX-lea au fost realizate cu meticulozitate și artă de echipa de scenografi, folosind lemn vechi cumpărat de la sătenii din zonă pentru a reda corect patina timpului.

Combinată cu remarcabilele costume în care predomină nuanțele de cafeniu, albastru, cenușiu și rubiniu, decorurile reprezintă cadrul de un pitoresc impresionant în care destinele eroilor se răstoarnă cu viteză amețitoare.

O lume a patimilor și a răzbunărilor

„Westernul este ca un basm întunecat, cu personaje arhetipale, cu care poți empatiza. El îți permite să vorbești despre teme actuale și despre condiția umană, aflată mereu în pericol, supusă neprevăzutului. Povestea vorbește și despre dreptul la o a doua șansă, după ce iluziile, idealurile și așteptările ți-au fost complet sfărâmate”, a spus, la rândul său, renumita și premiata regizoare italiană Francesca Comencini, care s-a aflat și în spatele serialului de succes „Gomorra”, la care a lucrat tot cu scenariștii Maddalena Ravagli și Leonardo Fasoli. Cineasta a mizat pe autenticitatea poveștii și pe forța personajelor și s-a declarat cucerită de modul în care a lucrat cu echipa din România și de frumusețea peisajelor noastre.

Lisa Vicari (Sarah)

Pe lângă vedetele de talia lui Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace și Nicholas Pinnock, care își conturează cu forță personajele vulcanice, obligate să acționeze instinctiv pentru a supraviețui, o mare surpriză este tânăra și foarte talentata Lisa Vicari (26 de ani), care stăpânește perfect o eroină cu reacții mature și ferme.

„Lisa a fost grozavă de la început, de la prima probă pentru rolul lui Sarah. Din primul moment, ea a fost cea aleasă”, ne-a spus regizoarea despre tânăra actriță, a cărei prezență tonică este una dintre reușitele certe ale serialului. La rândul său, Lisa Vicari ne-a vorbit cu convingere despre personajul ei: „Am vrut să-i fac dreptate, pentru că asemenea personaje feminine se ivesc rar. Cel mai frumos lucru la Sarah este acela că nu trebuie să fie puternică tot timpul în sensul clasic, ea are și momente de vulnerabilitate, poate fi rănită, dar este plină de speranță în viitor și în alți oameni. Este plăcut să vezi într-un western femei care nu au nevoie să fie salvate de bărbați, ci se descurcă singure”.

Dinamic și pitoresc, cu imagini de o frumusețe intensă și evenimente care se succed alert, dar abordând și o tematică actuală și complexă, „Django” demonstrează limpede că westernul rămâne un gen plin de sevă, capabil să se reinventeze permanent.

În 24 aprilie primele episoade ale serialul „Django” vor intra în Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat și vor putea fi vizionate oricând și de oriunde, de pe orice tip de dispozitiv smart. Iubitorii serialelor europene pot explora Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat în care vor descoperi universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internațional, alături de sute de alte filme, seriale și documentare. Acestea pot fi vizionate chiar și de cei care nu sunt clienți Focus Sat și care au posibilitatea să testeze gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

DJANGO Episode 3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton