Homepage  / Știri

Sezonul 9 din „Vânătorii de mituri” începe la Discovery din 5 aprilie

Sezonul 9 din "Vânătorii de mituri" începe la Discovery din 5 aprilie

de Redactia Tvmania

Seria nominalizată la Premiile Emmy, "Vânătorii de mituri", revine din 5 aprilie cu noi episoade, difuzate în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, la Discovery.

 

Prezentat de Jamie Hyneman, Adam Savage, Tory Belleci, Grant Imahara şi Kari Byron, „Vânătorii de mituri” ( cel mai longeviv program Discovery Channel, lansat în octombrie 2003, n.r.) demarează cu noi episoade, reuşind să delimiteze fizica de ficţiune într-un episod inspirat din „Războiul Stelelor„, în care apare şi Sophia Bush, vedeta NBC a serialului „Chicago PD”.

Ar fi putut Luke în mod real să treacă peste o prăpastie uriaşă balansându-se la capătul unei frânghii, în timp ce o ţinea în braţe pe Prinţesa Leia, în încercarea de a scăpa de trupele imperiale? Ideea ingenioasă a lui Han de a-l băga pe Luke în burta unui Tauntaun ar fi putut cu adevărat să-l salveze de frigul cumplit şi de ucigătoarele fenomene meteorologice de pe planeta Hoth? Şi chiar ar fi reuşit armele primitive ale micilor ursuleţi care formau populaţia Ewok să doboare câteva dintre cele mai sofisticate dispozitive ale lui Darth Vader?

În continuare, „Vânătorii de mituri”  se ocupă de scenarii foarte cunoscute din două filme de acţiune. Adam şi Jamie se întreabă dacă măştile faciale, foarte realiste ar putea fi folosite ca să păcălească sistemele de pază, aşa cum se întâmplă în “Misiune imposibilă”. Cei doi îşi fac copii ale propriilor feţe şi le testează, punându-şi la încercare prietenii, fanii şi chiar pe câinele lui Jamie.

Pe de altă parte, Kari, Tori şi Grant au chef de joacă şi verifică un mit din filmul “Lichidaţi-i!”, în care un bebeluş lăsat pe un carusel e în pericol când “băieţii răi” încep să tragă în el. Ca să-i încurce, eroul pozitiv trage multe gloanţe în carusel, pentru a-l deplasa, în speranţa că forţa acestora va pune caruselul în mişcare şi bebeluşul va ieşi astfel din raza de acţiune a “celor răi”. Chiar e posibilă această mişcare de propulsie potrivit legilor fizicii? Sau e un simplu truc cinematografic?

Noua serie de episoade va pune la  încercare mituri precum „Poţi să alergi pe apă?„, „E posibil să înoţi în apă acidulată?„, „”Poţi să tragi şi să-ţi nimereşti ţinta, dacă foloseşti arme montate pe capota unei maşini?.

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te