Homepage  / Vedete / Vedete străine

Sir Sean Connery a murit. Primul interpret al lui James Bond avea 90 de ani

Sir Sean Connery a murit. Primul interpret al lui James Bond avea 90 de ani

de Redactia Tvmania

Sir Sean Connery a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Actorul a murit în somn, în Bahamas, vestea fiind făcută publică de fiul său, prin intermediul BBC.

„Este o zi tristă pentru oricine l-a cunoscut și iubit pe tatăl meu. Și o zi tristă pentru toți oamenii din jurul lumii care s-au bucurat de minunatul talent pe care îl avea ca actor”, a declarat Jason Connery.

Fiul marelui actor a mai lăsat să se înțeleagă că vestea a picat ca un trăsnit asupra familiei, care nu se aștepta ca așa ceva să se întâmple, deși marele actor se „simțea rău de ceva vreme”.

 

Actorul de origine scoțiană, primul care i-a dat viață personajului James Bond în pelicula „Dr. No” (1962), a avut o carieră care s-a întins pe cinci decenii. Connery a mai jucat în încă cinci dintre peliculele din seria „Bond”, precum și în pelicula „Never Say Never Again”, în anul 1983.

Pentru rolul din „The Untouchables” („Incoruptibilii”, 1987), Connery a fost premiat la Gala Premiile Oscar și la Gala Globurile de Aur, un an mai târziu. El a mai câștigat două premii BAFTA și alte două Globuri de Aur.

Connery a fost numit, în 1989, „cel mai atrăgător bărbat în viață” de către revista „People”, iar zece ani mai târziu, pe când avea 69 de ani, actorul a fost ales în cadrul unui sondaj de opinie „Cel mai sexy bărbat al secolului”.

Sir Sean Connery a fost făcut cavaler de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în anul 2000, la Holyrood Palace.

Connery a fost căsătorit, între 1962-1973, cu actriţa de origine australiană Diane Cilento. În 1975, s-a recăsătorit cu Micheline Roquebrune, o artistă de origine franco-marocană.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton