Homepage  / Seriale româneşti

Sitcomul „La bloc”, cu Dana Rogoz și Laura Cosoi printre protagoniste, împlinește 22 de ani de la lansare. Ce rol neașteptat a interpretat Adrian Nartea

Sitcomul „La bloc”, cu Dana Rogoz și Laura Cosoi printre protagoniste, împlinește 22 de ani de la lansare. Ce rol neașteptat a interpretat Adrian Nartea
6

de Vasilica Rogozanu,

Unul dintre cele mai longevive seriale românești, „La bloc”, aniversează anul acesta 22 de ani de la lansare.

„La bloc” este un sitcom produs de Pro TV, a cărui difuzare a început pe 1 aprilie 2002. Sitcomul difuzat de Pro TV timp de 13 sezoane (2002-2008) a fost inspirat din show-urile de improvizaţie pe care postul le difuza la un moment dat și astfel s-a născut o „Familie Bundy” românească, care spunea povestea locatarilor unui bloc de locuinţe.

Veteranii producției au fost actorii: Mihai Coadă (interpretul taximetristului Nelu Curcă, actor care a părăsit între timp viața publică devenind călugăr), Dragoș Moștenescu (Costel Jurcă), Luminiţa Erga (Suzi Curcă), Mariana Dănescu (Lili Jurcă), Tudorel Filimon (Nea Popa), Emil Mitrache (Americanu`) și Alina Chivulescu (Bela Curcă). Cele trei grații feminine care atrăgeau toată atenția erau tinerele Mimi Curcă (Dana Rogoz) și prietenele ei, Adina (Laura Cosoi) și Roxana (Tili Niculae). 

În roluri speciale: de la Teo și Nicoleta Luciu, la Adi Nartea și Gina Pistol

Aşa cum serialele din străinătate aduc în distribuţie vedete cunoscute şi iubite pentru a spori audienţa, la fel s-a întâmplat şi cu „La bloc”. Scenariştii au introdus de-a lungul timpului personaje noi sau au conceput scenariul în aşa fel încât să apară vedete ca invitaţi speciali. 

Alexandru Papadopol sau Nicoleta Luciu au apărut în propriile roluri şi nu sunt singurii. Teo, Anca Ţurcaşiu, Ionuţ Iftimioaie, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu, Cosmin Seleși, Gheorghe Ifrim sau Gina Pistol  s-au alăturat echipei în anumite perioade. Și poate nici nu vă mai aduceți aminte, dar Adrian Nartea (protagonistul „Vlad”) l-a jucat timp de câteva sezoane pe Alin, care făcea împreună cu Sever (Edgar Nistor) un cuplu de doctori gay!

Serialul „La Bloc” a avut 524 de episoade și un episod special, difuzat pe 1 Decembrie 2013.

La-bloc-5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton