Homepage  / Ultimul număr

Stofa de Megastar

Stofa de Megastar

de Redactia Tvmania

In grila de toamna a postului Prima regasim o emisiune noua, „Megastar” prezentata de Andreea Raicu. 58 de concurenti din toata tara se vor lupta pentru un contract cu Universal Music si un salariu de 1500 de euro pe luna, primit pe durata unui an, din partea postului tv.

Clasica intrebare „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” beneficiaza de raspunsuri radical diferite fata de acum 10-15 ani. Variantele contemporane se invart obsesiv fie in jurul banilor si al afacerilor, fie se inscriu in sfera showbiz-ului. Fetele isi doresc sa calce pe urmele Loredanei sau ale Annei Lesko, iar cealata „jumatate” ar fi multumita sa aiba macar o parte succesul si priza la femei inregistrate de Akcent, Pepe sau Arsenie. Nu este vorba de o situatie intalnita doar in Romania, dimpotriva, fenomenul este mult mai accentuat in America sau Anglia, de exemplu. In aceste conditii, este explicabil cum de „American Idol”, de pilda, a devenit o „institutie” in sine in SUA, iar initiativa postului Prima Tv de a „importa” un format de emisiune precum „Megastar” este fireasca si teoretic ar putea sa prinda.
Recompensa promisa si pusa in joc de emisiunea „Megastar” este destul de promitatoare pentru castigatorul desemnat. In afara „privilegiului” de a fi „admirati” de o tara intreaga, cel mai talentat si inzestrat de „ursitoare” cu „daruri”, va beneficia de sansa unica de a semna un contract cu Universal Music, dublata de un ajutor financiar generos timp de un an de zile, in valoare de 1500 de euro. Preselectiile s-au desfasurat pe parcursul intregii veri in toata tara iar, in final, au fost alesi 58 de concurenti, toti „animati” de acelasi vis, acela de a deveni cat mai curand o stea a muzicii. Juriul format din Aura Urziceanu, Virgil Iantu, Adrian Despot si C.R.B.L, ajutati de votul telespectatorilor, vor avea misiunea sa descopere pe cel mai „promitator” dintre concurenti.
Gazda acestei competitii muzicale, ce se anunta foarte stransa si plina de probe dificile, este Andreea Raicu, care a fost atrasa de faptul ca „poate contribui, alaturi de intreg staff-ul acestei emisiuni, la nasterea unei vedete in toata puterea cuvantului, a carei cariera se va baza pe calitatile sale, nu pe pile sau bani”. „De cam prea multa vreme nu si-a batut nimeni capul sa caute „voci” autentice pentru piata muzicala autohtona” iar „Megastar” va reprezenta „o oportunitate de a se face remarcati” si de a iesi din anonimat pentru aceste „cazuri”. „Meseria” de cantaret a fost, deseori, apanajul celor care aveau bani si doreau sa ajunga vedete”.
Evident pentru Andreea Raicu a contat si faptul ca este vorba de „un mare proiect de televiziune, transmis live, care imi va oferi posibilitatea sa intru in contact cu oameni obisnuiti, care au o energie aparte si care te ajuta sa mentii legatura cu realitatea”. Emisiunile in direct sunt privite de Andreea ca o „provocare pentru ca au o emotie aparte, care nu se compara cu nimic altceva”. Dintre emisiunile pe care le-a prezentat cel mai mult a imbogatit-o profesional „Big Brother”, iar din punct de vedere uman, „Reuniunea de clasa”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te