Homepage  / Advertorial

SZYMON WESOLOWSKI, International Trainer Les Mills: Fa lucrurile sa se intample!

SZYMON WESOLOWSKI, International Trainer Les Mills: Fa lucrurile sa se intample!

de Redactia Tvmania

De ce ai devenit Trainer Les Mills?

Pentru că îmi place să profit de oportunitățile pe care mi le oferă viața, pentru a face ceva care să influențeze pozitiv oamenii din jurul meu. De asemenea, cred că, prin natura umană, avem nevoie să aparținem unei comunități și să fim acceptați de ea. În acest caz, vorbim de o comunitate care împărtășește valori importante pentru mine. A deveni antrenor Les Mills mi-a oferit ocazia de a influența pozitiv oamenii care fac parte din această comunitate uimitoare și de a-i sprijini în drumul către realizarea obiectivelor lor.

Cum ți-ai descrie propria filosofie despre sănătate și fitness?  

Aș spune că este un mix între plăcere și utilitate. Dacă ne menținem sănătatea și ne permitem să ne bucurăm din plin de viață, avem posibilitatea nu numai de a ne învăța limitele, ci și de a le schimba constant, ceea ce ne conduce către căi nedescoperite și catre locuri pline de emoție, creștere și fericire.

Care este cel mai prețios principiu al unui stil de viață sănătos pe care îl predici cursanților?

Fă lucrurile să se întâmple! Nu contează cum, trebuie să îți cunoști „de ce-ul”.

Există drumuri nenumarate către obiectivele voastre. Impreună, le putem găsi.

Nu citiți despre asta, nu vorbiți despre asta, nu vizionați mii de videoclipuri YouTube despre cum să rămâneți în formă. Nu asculta sfaturile altora pe rețelele de socializare, ci concentrați-vă pe ce aveți de făcut! Personal, cred că în ultimii ani avem foarte multi oameni care nu trec niciodată de la procesul de învățare la cel de acțiune, ceea ce are ca rezultat lipsa atingerii obiectivelor așteptate și a satisfacției. În multe cazuri, oamenii încearcă să se gândească prea mult la tot în loc să acționeze. Oamenii așteaptă să creeze condiții perfecte pentru a începe să facă ceva, în loc să învețe că ceea ce te poate apropia de obiectivele tale este efectiv să faci ceva în acel sens. Poți alege să citești cărți și povești ale altora sau să le scrii pe ale tale și merită să rețineți că acțiunile noastre, nu cuvintele, sunt cele care ne descriu.

Cine sau ce îți oferă cea mai mare inspirație?

Oamenii pe care am ocazia să îi întâlnesc la antrenamente, evenimente și în sala de fitness, precum și în afara sălii de sport. Zâmbetul lor, un cuvânt bun și obiectivele pe care reușesc să le atingă. Pentru că nu există om în lume care să nu poată face mai mult decât crede.

Cum îți menții clienții motivați?

Odată ce începi să înțelegi cum funcționează corpul și mintea ta, iți vei da seama că, pentru a rămâne motivat mult timp, ai nevoie de stimuli care să-ți permită să umpli vasul din care vei trage energie pentru a te ridica și a acționa în fiecare zi. O injecție puternică de adrenalina si endorfine iți va permite sa realizezi lucruri grozave aici si acum, dar a avea grijă de tine, trup si spirit, este un aspect la care trebuie să lucrezi toata viața și este nevoie de mult mai mult decât entuziasm.

Care este legătura dintre beneficiile funcționale și abordarea minte-corp, în practica ta?

Varietatea antrenamentelor pe care le efectuez îmi permite să mă ocup de multe aspecte și funcții ale corpului meu, dar oferă și echilibru pentru minte, care este atât de necesar, mai ales în aceste vremuri grele pentru noi toți. În antrenamentele mele, muzica îmi dă motivație,  mișcarea este perfect conectată cu ea, iar astfel primesc satisfacție și obțin rezultate.

De ce crezi că oamenii sunt reticenți să înceapă și apoi să se țină de sport? Mai ales femeile. Ce lipsește?

Faceți experiența să fie plăcută! Stabiliți obiective care să fie realiste și care pot fi atinse într-o perioadă scurtă de timp, și gândiți-vă continuu atât la obiectivul vostru final, cât și la situația care s-ar fi putut întâmpla dacă nu l-ați fi atins. Pentru că, după cum se dovedește în viața reală, atât motivațiile pozitive, cât și cele negative pot fi o mare sursă de putere care vă permite să vă atingeți obiectivele. Când vine vorba de fitness și sănătate, este mai bine să preiei inițiativa decât să nu faci nimic.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Îmi place să ascult și să vorbesc cu oameni care îmi oferă o perspectivă diferită asupra lucrurilor pe care le-am cunoscut până acum.

Cum arată o zi obișnuită din punctul de vedere al dietei și al exercițiilor fizice pentru tine?

În mare parte, petrec 1-3 ore zilnic la antrenamente. Cele mai multe dintre ele sunt antrenamente Les Mills, care îmi permit să preiau bucurie și motivație de la oamenii cu care petrec acest timp. În plus, există antrenamente tehnice care îmi permit să-mi îmbunătățesc abilitățile de antrenor și instructor de fitness. Cât despre mâncare, încerc să răspund nevoilor fiecărei zile, într-o măsură diferită. Atât din perspectiva calității, cât și din punctul de vedere al gustului. Îmi place atât să-mi pregătesc propriile feluri de mâncare pe care le cunosc bine, cât și să testez altele, complet noi, în locurile în care călătoresc ca Trainer Les Mills.

Ce așteptări ai de la publicul din România?

Mă aștept fix la aceleași lucruri ca la vizita mea precedentă: să cunosc oameni calzi, entuziaști și ambițioși, care se distrează și creează împreună momente de neuitat.

Cum te-ai putea descrie pe scurt?

Autentic, entuziast, motivator, intens, pragmatic, direct, cu deschidere in a-i sprijini pe ceilalti, glumeț, perseverent, nebun.

Daca vrei sa te antrenezi cu Szymon Wesolowski, vino sa fii parte din cel mai spectaculos eveniment international de fitness al anului!

Pe 19 si 20 noiembrie, te asteptam intr-un spatiu fabulos: Face Club Bucharest (Piata Presei Libere, 3-5).

23 de ore de sport, plus 5 workshop-uri, din care sa alegi, instructori internationali, LIVE band, 3 scene de eveniment, distractie, bucurie, adrenalina. Toate reunite sub umbrela unui adevarat spectacol de lumina si culoare.

Nu rata pretul promotional pentru acest eveniment, valabil doar in perioada 19-31 octombrie.

Numarul de locuri este limitat. Rezerva-ti chiar acum locul, pentru a sti sigur ca vei fi ACOLO!

Inscrie-te acum, pe www.fit4future.ro

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te