Homepage  / Ultimul număr

Talent perfectionist

Talent perfectionist

de Redactia Tvmania

Este considerata de multi critici drept cea mai talentata actrita din generatia ei, a facut film, teatru si seriale TV si este partenera de platou preferata a lui Robert De Niro.

In 1971, o talentata tanara de 22 de ani debuta in piesa de teatru „The Playboy of Seville”. Dupa inca sase ani aparea in primul ei film pe marile ecrane, alaturi de nume mari ale industriei cinematografice (Jane Fonda si Vanessa Redgrave), iar in 1980 primea deja primul ei Oscar (pentru „Kramer contra Kramer”). Astazi, la 57 de ani, Meryl Streep este una dintre cele mai admirate si respectate actrite din lume. La inceputul carierei, a primit chiar o scrisoare de la Bette Davis in care aceasta o numea succesoarea ei in postura de cea mai buna actrita americana. Dovada talentului ei se afla in sirul de premii, steaua de pe bulevardul Hollywood Walk of Fame, numeroasele pelicule care o au in distributie si sentimentul ca te afli in prezenta unei regine pe care il ai atunci cand ii auzi numele.

Totul vine din New Jersey
Mary Louise Streep s-a nascut in 1949, in Summit (New Jersey), intr-o familie pasionata de pian (a luat lectii de mica, fiind atrasa si de opera). A studiat actoria la colegiul Vassar si la Universitatea Yale, iar dupa absolvire s-a mutat la New York unde a facut teatru, a aparut pe Broadway si apoi s-a lansat in cinematografie. Este cunoscuta pentru meticulozitatea cu care isi pregateste rolurile (folosind muzica clasica pentru a intra in pielea personajului) si pentru abilitatea cu care stapaneste aproape orice accent. Datorita imensului ei succes, consiliul local al orasului New York au declarat ziua de 27 mai drept „Ziua Meryl Streep”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te