Homepage  / Ultimul număr

„Taurul” Rafa si restul lumii

"Taurul" Rafa si restul lumii

de Redactia Tvmania

Editia 2008 a turneului de la Roland Garros ar putea marca o schimbare in tenisul mondial. Federer si Nadal, cei doi Goliat ai circuitului ATP, sunt la ananghie.

Anii de performanta la superlativ uzeaza teribil, chiar si cand e vorba de niste oameni in floarea varstei. Elvetianul Roger Federer (27 de ani) si spaniolul Rafael Nadal (22 de ani) au facut o afacere personala duelul pentru suprematie in tenisul mondial. Lucrurile se schimba insa, iar cei doi au fost surprinsi, in primele luni din 2008, de asaltul „lupilor tineri”. In ierarhia provizorie pe primele cinci luni a acestui an, lider este sarbul Novak Djokovici (21 de ani), cel care a si cucerit primul turneu de Grand Slam al anului, in Australia. Nadal ocupa locul doi, iar Federer e abia pe trei. Mai mult, elvetianul a suferit in acest sezon 6 infrangeri. Nici Nadal nu se simte foarte bine, desi e specialistul suprafetelor de zgura (pe care se joaca la Roland Garros). La inceputul lunii mai, „Rafa” a pierdut la Roma, in turul doi al competitiei, cu Juan Ferrero (locul 23 mondial).

Pe urmele lui Borg
Chiar daca pare sa mai fi obosit si el, Rafael Nadal ramane marele favorit al competitiei. Intr-o era subjugata de „robotul” elvetian, Roland Garros a fost o oaza rebela. Spaniolul a cucerit de trei ori consecutiv trofeul (2005, 2006, 2007), doua dintre finale fiind castigate chiar in fata „invadatorul” Federer. Un singur om a depasit aceasta performanta: suedezul Bjorn Borg (1978, 1979, 1980, 1981).

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te