Homepage  / Seriale

Taylor Kinney („Pompierii din Chicago”): „Aș putea fi pompier și în realitate”

Taylor Kinney („Pompierii din Chicago”): „Aș putea fi pompier și în realitate”

de Redactia Tvmania

Creat de producătorul executiv premiat cu Emmy Dick Wolf (cunoscut mai ales datorită seriei Law&Order), noul serial dramatic Pompierii din Chicago (Chicago Fire) pătrunde în viețile cotidiene ale unei echipe de adevărați eroi, dedicați unei meserii nobile. Pentru pompierii, paramedicii și echipele de salvare de la Cazarma de Pompieri 51 din Chicago nu există slujbă mai stresantă, mai periculoasă, dar şi mai palpitantă.

Pompierii și membrii echipelor de salvare au reputaţii şi ego-uri mari, sunt sub presiune şi trebuie să ia decizii de moment importante, aşa că, inevitabil, ajung la certuri. Dincolo de aceste momente de tensiune ei rămân, însă, o familie, iar atunci când vine vorba despre muncă lasă certurile deoparte şi fac totul pentru ceilalţi colegi.

În Pompierii din Chicago joacă Jesse Spencer (Dr. House), Taylor Kinney (The Vampire Diaries), Eamonn Walker (Oz), Monica Raymund (Lie to Me), David Eigenberg (Sex and the City) și mulți alții.

 

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Taylor Kinney este Kelly Severide, un locotenent cu atitudine şi aparent imperturbabil, care se luptă cu proprii demoni.

Pe micul ecran, Kinney a apărut în numeroase seriale, printre care: „Trauma” (serial NBC în care a avut un rol secundar), „Jurnalele vampirilor” (în care a fost Mason Lockwood), episodul-pilot al serialului „A Mann’s World” (creat de Michael Patrick King, cu Don Johnson), „Breakout Kings”, „Castle”, „Fără ruşine”, „Jane şi Maura: Detectivi în Boston”, „Cititorii de oase” şi „CSI: New York – Criminaliştii”. Kinney a apărut şi în filmul TV „Five”, proiect produs de Jennifer Aniston, Demi Moore şi Alicia Keyes, şi a putut fi văzut în serialul online „Dating Rules From My Future Self”.

Pe marele ecran, a jucat în „Misiunea: 00.30 A.M.” (de Kathryn Bigelow), filmul independent „Least Among Saints” (de Marty Papazian) şi scurtmetrajul „Prodigal” (cu Kenneth Branaugh). Născut în Lancaster (Pennsylvania), Kinney este un surfer cu experienţă şi locuiește la Los Angeles.

Chicago Fire - Season Pilot

Descrie-ţi personajul în mai puţin de 30 de cuvinte.

TAYLOR KINNEY: Este un tânăr ambiţios, care îşi iubeşte locul de muncă. Crede în ceea ce face şi se implică în asta până la abandon.

 

De ce este atât de stresat Severide?

TAYLOR KINNEY: Nu cred că este stresat. Nimeni nu recunoaşte că e stresat… este bine şi rău în acelaşi timp. Niciunul dintre noi nu admite că e o persoană rea. Cred că a avut câteva conflicte de ordin personal, ca oricine altcineva, şi că se descurcă cu ele cât de bine poate, iar uneori eşuează.

 

Care este cea mai mare provocare în a crea acest personaj pe micul ecran?

TAYLOR KINNEY: Nu ştiu dacă e cea mai mare provocare, dar îmi plac mult cascadoriile. Când eram mic, asta voiam să fac. Credeam că actorii sunt extratereştri (râde). Şi că nu am nicio şansă de a deveni unul. Nu ştiam că asta e meseria oamenilor aflaţi de cealaltă parte a ecranului. Aşa că la început voiam să mă fac cascador. Credeam că pot face asta. Îmi plac motocicletele şi îmi place să sar de la înălţime. Aşa că unul dintre cele mai dificile aspecte ale acestui rol a fost cum ne descurcăm cu tot echipamentul şi cum portretizăm persoanejele într-un mod onest şi realist, astfel încât când treci pe lângă o staţie de pompieri aceştia să iasă şi să vrea să-ţi strângă mâna, nu să-ţi spună că faci ceva greşit. Să păstrezi integritatea, asta e ideea. Este o provocare să rămâi veridic, fie că este vorba despre a coborî pe o clădire sau a mânui o anume unealtă într-o anume situaţie, în orice situaţie, când salvezi pe cineva de pe un acoperiş sau când pur şi simplu o ţii în mână. Contează mult limbajul corporal şi mă pregătesc mult în această privinţă – pentru a dobândi mici nuanţe, mici indicii legate de cum s-ar comporta un pompier. Stăm mult timp alături de ei la secţii, mergem des cu ei în misiune şi ne-au devenit prieteni foarte buni. Aşa că am cules de la ei multe amănunte şi trăsături de caracter. Asta a fost cea mai mare provocare. Pentru că atunci când începi un rol, porneşti aproape de la zero. Te pregăteşti, te pregăteşti şi iar te pregăteşti şi apoi îi dai drumul, spui poveşti. Dar speri că atunci când o faci, o faci bine.

 

Taylor, eşti vreodată speriat înainte de a filma anumite scene?

TAYLOR KINNEY: Nu aş spune chiar speriat. Simţi adrenalina sau măcar simţi intens ceea ce faci, pentru că vrei să o faci bine şi în siguranţă (râde). Deci ai nevoie de multă documentare când faci cascadoriile astea.

 

Până acum ţi-ai făcut singur cascadoriile?

TAYLOR KINNEY: Da, fac orice pot, între anumite limite de siguranţă. În episodul 6 sau 7, mergem la locul unui accident pe un acoperiş. Este vorba despre acoperişul unei biserici, doi muncitori sunt în pericol, noi trebuie să-i salvăm şi am construit ceva pe platouri, alt acoperiş, de pe care am filmat scenele de close-up. Asta te ajută la filmări să intri în atmosferă, să poţi apropia camerele de filmat şi să poţi manipula altfel lucrurile. Eu eram acolo suspendat. Dar pe acoperiş, în ziua când s-au filmat cadrele foarte largi, nu eram. E un acoperiş înclinat şi aveau nevoie de un singur cadru. Aş fi filmat şi eu, dar cred că nivelul de risc era ridicat şi (râde) nu m-au lăsat să filmez. Dar am lucrat la acoperişuri când eram adolescent, nu mă deranjează înălţimile.

 

Te-ai rănit vreodată la filmări?

TAYLOR KINNEY: Nu. Nu-mi aduc aminte să mă fi rănit vreodată.

 

Întreb asta pentru că scenele de urmărire sunt foarte intense.

TAYLOR KINNEY: Da, dar nu e cazul. Şi trebuie să înţelegi că se pune mare accent pe siguranţă la filmări. Ştiu că trebuie să arate într-un fel scenele şi pare foarte riscant ce facem noi, dar avem o echipă minunată de oameni care au grijă de asta. Cascadorii noştri şi coordonatorul lor ţin foarte mult la siguranţăă. Aşa că avem discuţii despre asta înainte de a filma. Nu facem nimic la nimereală. Deci e foarte sigur totul. Nu cred că m-am rănit vreodată. Poate să fi alergat în echipament complet şi să fi căzut, să mă fi lovit la genunchi sau să-mi fi rănit orgoliul, dar atâta tot.

 

Cum ţi s-a schimbat părerea despre pompieri de când joci acest rol?

TAYLOR KINNEY: Îi apreciez mult mai mult. Cred că oricând ai acces direct la o experienţă de orice fel – fie că este vorba despre o altă carieră, un sport sau viaţa unui sportiv – poţi să stai în tribună, să aplauzi un boxer în runda a şaptea şi să-i spui să-şi ţină garda sus, dar până când nu intri în ring, nu vezi cum e după trei runde, cât de obositor e, asta îţi schimbă percepţia. Când îmbraci tot echipamentul ăsta şi poţi să spui toate poveştile astea, apreciezi mult mai mult ce fac oamenii ăştia şi sacrificiul lor. Chiar se sacrifică. Mulţi dintre ei lucrează 24 de ore şi apoi au 48 de ore libere. Şi formează o comunitate, o familie, sunt camarazi foarte apropiaţi. Dar în acelaşi timp îşi riscă vieţile. Deci dacă au acasă copii, o soţie sau un soţ, nu pot şti niciodată când vor fi sunaţi şi vor fi chemaţi la un incendiu foarte periculos.

 

Preferi vampirii sau pompierii?

TAYLOR KINNEY: Nu ştiu. Dacă le-aş putea combina pe ambele, ar fi… (râde), aş fi un erou vârcolac-pompier, ar fi ceva. Am apărut în serialul „Jurnalele vampirilor” şi mi-a plăcut mult acel personaj şi acea distribuţie. Este complet opus personajului pe care îl joc acum, dar la fel de distractiv.

 

Îţi place faptul că filmezi în Chicago?

TAYLOR KINNEY: Iubesc oraşul Chicago. Chicago e un personaj în sine însuşi. Nu cred că am avea acelaşi serial şi aceeaşi chimie între actori şi în cadrul poveştilor pe care le spunem dacă nu am filma în Chicago.

 

„Pompierii din Chicago” are o distribuţie preponderent masculină. Vă certaţi vreodată din pricina orgoliilor uriaşe?

TAYLOR KINNEY: În mod ciudat, nu. Nu este neapărat ciudat, dar chiar ne înţelegem foarte bine. Formăm un fel de familie surogat. Mulţi dintre noi nu sunt din Chicago, ne-am mutat aici din L.A. sau New York. Sunt câţiva actori care sunt de aici, dar mare parte dintre noi sunt din alt oraş. Aşa că este bine să ai pe cineva alături. Ne întâlnim mereu, nu avem motive să nu o facem. Dacă am fi filmat în altă parte, unde unii dintre noi aveam familie şi prieteni, să ne întâlnim după filmări ar fi fost o obligaţie. Aşa că suntem foarte norocoşi că ne înţelegem bine cu toţii.

 

Cum ţi s-ar părea dacă producătorii ar invita-o pe Lady Gaga să aibă un rol cameo în serial?

TAYLOR KINNEY: No comment (râde).

 

Semeni cu personajul pe care îl joci?

TAYLOR KINNEY: Da. După ce primeşti un scenariu, ca actor cauţi ceva cu care rezonezi, ceva care te face să simţi că poţi întruchipa acel personaj. Aşa că da, sper că semăn cu el. Şi am mai spus-o deja, apar şi alte provocări. Dar când am primit scenariul pentru episodul-pilot din „Pompierii din Chicago”, mi s-a părut foarte interesant. Este un personaj care mi se pare că seamănă multor oameni, din diverse domenii (fie că vorbim de nivelul de trai – ridicat sau scăzut), de diverse vârste şi din diverse locuri ale ţării. Chicago e un oraş minunat pentru a spune poveştile astea, dar există oameni care sunt pompieri voluntari sau plătiţi în toată ţara şi în toată lumea, care fac asta din pasiune. Iubesc meseria asta şi vor să-şi ajute semenii la nevoie. E minunat să ai cum să le spui poveştile.

 

Acest rol te epuizează fizic, asta e clar. Dar emoţional cum e?

TAYLOR KINNEY: Depinde. Avem scenarişti minunaţi. Scenariile au fost foarte interesante şi mereu altele. Nu e mereu acelaşi ton, nu avem poveşti liniare. După un episod în care avem 2-3 scene, urmează unul în care mergem la faţa locului, la un accident şi ajutăm pe cineva. Scenele astea sunt greu de filmat, fizic vorbind, dar vine şi aspectul emoţional. Dacă ai scene centrate pe un personaj sau scene în care doi oameni de ceartă, e cu totul altceva. Eşti alături de cineva şi apare conflictul, pe care trebuie să-l rezolvi. Te implici emoţional, dar ţi-ai asumat asta, face parte din viaţă. De asta suntem aici, ca să spunem aceste poveşti.

 

Ai putea fi vreodată pompier în realitate?

TAYLOR KINNEY: Cred că dacă m-aş pregăti multă vreme, m-aş vedea făcând asta, sigur. Da, sigur, aş putea.

 

Urmăriți serialul Pompierii din Chicago în fiecare duminică, de la 21:00, exclusiv și în premieră la Diva.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Fierbințenii descoperă care e rezolvarea tuturor problemelor pe care le au sau le pot avea: "piramida bunătății universale". Dorel încearcă atragerea forțelor binelui...
 • 21:30 Teroare în Paris 12
  Kim, o adolescentă de 17 ani, este lumina ochilor tatălui său, Bryan Mills. El chiar a părăsit Serviciile Secrete pentru a sta în California, alături de Kim. Adolescenta...
 • 23:15 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 23:45 Greta 15
 • 01:45 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 02:30 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 11:50 Ajut eu!
  La împlinirea a 26 de ani de existenţă pe piaţa media din România, Antena 1 lansează campania "Ajut eu", un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 21:45 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 04:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Nemilosul Istanbul AP
  "Nemilosul Istanbul" este povestea luptei pentru supraviețuire a unei familii care se zbate să își construiască o viață decentă într-un oraș tentacular, plin de...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Totul pentru familia mea AP
  Patru fraţi ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (interpretat de Celil Nalçakan), un om care...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV