Homepage  / Filme Online

Top 20 filme de dragoste de neratat

Top 20 filme de dragoste de neratat

de Andra Stana,

În februarie, toată lumea se gândește la iubire. În luna în care sărbătorim Sfântul Valentin și Dragobetele, am pregătit o selecție de filme romantice. Mandy Moore, Amanda Seyfried sau Julia Roberts au interpretat personaje greu de uitat în cele mai frumoase filme de dragoste lansate în ultimii ani. Iată care sunt cele mai bune filme de dragoste.

Cele mai frumoase filme romantice

Jurnalul / The Notebook (2004)

Ecranizare după romanul lui Nicholas Sparks, ale cărui scrieri au stat și la baza producțiilor „Mesaj de departe” (cu Kevin Costner, Robin Wright Penn și Paul Newman) și „O iubire de neuitat”. În 2008, a fost lansat „Nights in Rodanthe” (cu Diane Lane și Richard Gere).

În „Jurnalul”, un bătrân (James Garner) îi citește o poveste unei femei (Gena Rowlands, mama regizorului Nick Cassavetes) care își pierde memoria pe zi ce trece. Eroii sunt Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), care s-au întâlnit la un carnaval și s-au îndrăgostit. Însă părinții fetei nu au fost de acord cu relația lor. Ashley Judd și Justin Timberlake au fost luați în considerare pentru rolurile Allie și Noah. Tom Cruise și Reese Witherspoon au fost inițial implicați în proiect.

Love Story (1970)

Film emblematic pentru cinematografia secolului XX, „Love Story” a încântat generații la rând de cinefili.

Oliver Barrett IV (Ryan O’Neal), un student bogat de la Harvard, se îndrăgostește de Jenny Cavilleri (Ali MacGraw), muziciană provenită dintr-o familie săracă.

Relația dintre cei doi tineri nu este văzută cu ochi buni de tatăl lui Oliver și, pentru că fiul său se încăpățânează să rămână alături de iubita lui, Oliver Barrett al III-lea îi taie odraslei sale toate resursele financiare.

În ciuda opoziției familiei sale, Oliver trăiește alături de Jenny cea mai frumoasă poveste de dragoste, chiar dacă trebuie să se angajeze pentru a putea supraviețui. Din păcate, fericirea celor doi îndrăgostiți va fi umbrită de o veste cumplită: Jenny află că este bolnavă de leucemie.

Filmul a lansat și o replică devenită celebră: „În dragoste să nu spui niciodată îmi pare rău”.

Pelicula a fost răsplătită cu un Oscar pentru coloana sonoră, la care se adaugă șase nominalizări pentru actriță în rol principal, actor în rol principal, cel mai bun regizor, scenariu, imagine și actor în rol secundar.

Casablanca (1942)

În Maroc, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Rick (Humphrey Bogart), proprietarul unui bar frecventat în special de refugiaţi dornici să ajungă în America, lasă la o parte cinismul său pentru a o ajuta pe Ilsa (Ingrid Bergman), femeia vieţii sale, acum căsătorită cu un alt bărbat.

Pelicula a primit trei premii Oscar (film, regie, scenariu).

As Time Goes By” este melodia-emblemă a filmului, cântată de Dooley Wilson.

La vremea realizării peliculei, actriţa Michele Morgan a cerut un onorariu de 55.000 de dolari. Pentru că pretenţiile ei au fost considerate exagerate, în rolul principal feminin a fost distribuită Ingrid Bergman.

Mayo Methot, soţia lui Humphrey Bogart, l-a acuzat pe acesta încontinuu în timpul filmărilor că are o relaţie cu partenera sa din film, Ingrid Bergman.

O iubire de neuitat / A Walk to Remember (2002)

„A Walk to Remember” a împlinit anul acesta 20 de ani.

Jamie (Mandy Moore) și Landon (Shane West) sunt doi elevi cât se poate de diferiți. Fata este în permanență ținta glumelor proaste făcute de Landon și de gașca lui. În urma uneia dintre aceste farse, băiatul este pedepsit să aibă grijă de un copil necăjit.

Reușind să privească lumea cu alți ochi, Landon se îndrăgostește de sfioasa Jamie și descoperă la aceasta calități nebănuite.

Lui Shane West i-a plăcut atât de mult mașina care i-a aparținut personajului interpretat de el, încât, după terminarea filmărilor, a cumpărat-o cu numai 5.000 de dolari.

Pelicula este inspirată de romanul lui Nicholas Sparks.

Scrisori către Julieta / Letters to Juliet (2010)

Sophie (Amanda Seyfried), o tânără scriitoare americană, se bucură de o vacanţă în însoriteleţinuturi ale Italiei, vacanță care îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Aflată în Verona, oraşul marilor iubiri şi al legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie  este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta, aşa că se hotărăşte să ajute miile de îndrăgostiţi care an de an vin şi cer sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale.

Filme de dragoste pe Netflix

Cele două fețe ale dragostei / The Mirror Has Two Faces (1996)

Remake după filmul francez din 1958. Rose (Barbra Streisand) și Gregory (Jeff Bridges) sunt profesori universitari. El își dorește o relație cu o femeie lipsită de sex-appeal, convins că sexul i-a ruinat prima căsnicie. Ea are priză la studenți, dar nu e prea atrăgătoare.

Cei doi se căsătoresc, înțelegerea fiind ca mariajul să se bazeze pe comunicare intelectuală.

Două nominalizãri la Oscar (una pentru cântec).

Notting Hill (1999)

Poate o actriţă celebră să aibă o relaţie cu un simplu vânzător de cărţi? Probabil că în realitate  nu ar fi posibil, dar, în „Notting Hill”, da!

William Thaker (Hugh Grant) lucrează într-o librărie din cartierul Notting Hill din Londra, librărie în care, într-o zi, intră Anna Scott (Julia Roberts), o celebră actriţă americană, aflată în oraş pentru filmările la ultima ei peliculă. Anna se dovedeşte o femeie cât se poate de fermecătoare, fără ifose de vedetă.

Datorită circumstanţelor, cei doi ajung să iasă împreună, spre uimirea prietenilor şi a familiei lui William, dar şi a lumii întregi.

Ambii protagonişti au fost nominalizaţi la Globurile de Aur pentru rolurile lor. Julia Roberts a primit 15 milioane de dolari pentru interpretarea din acest film.

Nopți în Rodanthe / Nights in Rodanthe (2008)

Adaptare după romanul lui Nicholas Sparks, filmul prezintă povestea de dragoste dintre medicul Paul Flanner (Richard Gere) şi Adrienne (Diane Lane). Cei doi se cunosc în Rodanthe, la hanul prietenei ei, Jean (Viola Davis), unde el urmează să petreacă o vreme. Bărbatul încearcă să treacă peste moartea unei paciente în timpul unei operaţii banale, în timp ce ea încă suferă din cauza faptului că soţul său, Jack (Christopher Meloni), a părăsit-o pentru o altă femeie, iar acum vrea să se mute înapoi acasă şi îi foloseşte pe cei doi copii ai lor pentru a o şantaja sentimental.

Fiecare dintre ei caută alinare în braţele celuilalt şi puţinele zile pe care le petrec împreună le schimbă vieţile.

Înainte să te cunosc / Me Before You (2016)

Inspirat de bestseller-ul cu acelaşi nume publicat, în 2012, de Jojo Moyes, filmul „Me before you / Înainte să te cunosc” redă povestea unei tinere dintr-un oraş de provincie britanic, care întâlneşte dragostea exact când şi unde se aştepta mai puţin.

Louisa „Lou” Clark (Clarke) locuieşte într-un orăşel pitoresc dintr-o zonă rurală a Angliei. Fără să aibă o direcţie foarte clară în viaţa ei, Louisa este o tânără creativă şi excentrică, în vârstă de 26 de ani, care îşi schimbă mereu locul de muncă pentru a-şi ajuta familia. Însă felul ei vesel de a fi este pus la încercare atunci când se confruntă cu o nouă provocare în carieră. Ea acceptă să devină îngrijitoarea şi însoţitoarea lui Will Traynor (Clafin), un tânăr bancher foarte bogat, care a ajuns într-un scaun cu rotile în urma unui accident pe care l-a avut cu doi ani în urmă şi a cărui viaţă i s-a schimbat radical, într-o clipă.

Nemaivând spiritul aventuros de altădată, Will a devenit cinic, renunţând aproape complet la a mai trăi. Asta până când apare Lou, care este hotărâtă să-i arate că viaţa încă merită trăită. Cei doi pornesc împreună într-o serie de aventuri care le schimbă viaţa şi inimile în feluri în care nici unul nu-şi imagina.

În film îi întâlnim şi pe actorii nominalizaţi la Oscar, Janet McTeer („Albert Nobbs,” „Tumbleweeds”), Charles Dance („The Imitation Game”), Brendan Coyle („Downton Abbey”), Stephen Peacocke („Hercules”), Matthew Lewis („Harry Potter”), Jenna Coleman („Dr. Who”), Samantha Spiro („From Hell”), Vanessa Kirby („About Time”).

Mănâncă, roagă-te, iubește / Eat Pray Love (2010)

Filmul are la bază bestseller-ul de memorii al lui Elizabeth Gilbert. Deși avea un soț, o casă, o carieră de succes, Liz (Julia Roberts) se simțea pierdută și confuză în legătură cu ce își dorea cu adevărat. După ce divorțează, ea pleacă într-o călătorie în jurul lumii. Acolo, ea descoperă plăcerea de a mânca în Italia, puterea rugăciunii în India și dragostea în Indonezia. În rolul iubitului lui Liz, Felipe, apare Javier Bardem.

În alte roluri apar Richard Jenkins și Billy Crudup.

Filme turcești de dragoste

Posturile TV de la noi se întrec în seriale turcești romantice cu accente dramatice sau comice. Dacă nu aveți însă răbdare să urmăriți sezoane întregi ca să aflați deznodământul poveștilor, platforma online Netflix vă oferă câteva filme turcești de dragoste pe care vă invităm să nu le ratați. 

„Dragostea iubește coincidențele”

Cine joacă: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin Erdoğan

Despre ce e vorba: Drama romantică “Dragostea iubește coincidențele” (“Love Likes Coincidences”/ “Așk Tesadüfleri Sever”), lansată în 2011, spune povestea de iubire dintre Özgür (Mehmet Günsür) și Deniz (Belçim Bilgin Erdoğan), doi tineri ai căror destine se intersectează încă de la naștere. De-a lungul anilor, protagoniștii se regăsesc de mai multe ori, dar, după fiecare întâlnire a lor, are loc un eveniment dramatic care îi desparte. 

„Visul fluturelui”

Cine joacă: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin, Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz, ErdoğanAhmet 

Despre ce e vorba: Pelicula “Visul fluturelui” (“The Butterfly’s Dream”/ “Kelebeğin Rüyası”) din 2013 a fost propunerea pentru Oscar a Turciei la vremea respectivă și spune povestea unui triunghi amoros. În orașul orașul turcesc Zonguldak, în 1941, doi poeți, Muzaffar Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ) și Rüştü Onur (Mert Fırat), se îndrăgostesc de aceeași femeie, Suzan Özsöy (Belçim Bilgin), și vor să o cucerească cu poezii. 

“O vară plină de amintiri”

Cine joacă: Fatih Şahin, Ece Çeşmioğlu, Halit Özgür Sar

Despre ce e vorba: Pelicula “O vară plină de amintiri” (“Last summer”/ “Geçen Yaz”) a avut premiera anul acesta. În timpul vacanței de vară într-un oraș de lângă plajă, Deniz (Fatih Șahin), un adolescent în vârstă de 16 ani, este prins într-un triunghi amoros. Încercând să îi intre în grații frumoasei Aslı (Ece Çesmioglu), își dă seama că aceasta mai are un pretendent, pe Burak (Halit Özgür Sari).

“Un bilet dus către ziua de mâine”

Cine joacă: Dilan Çiçek Deniz și Metin Akdülger

Despre ce e vorba: Filmul din 2020 “Un bilet dus către ziua de mâine” (“One-Way to Tomorrow”/ “Yarına Tek Bilet”) prezintă povestea de dragoste dintre Leila (Dilan Çiçek Deniz) și Ali (Metin Akdülger), care se cunosc în tren în timp ce merg spre Izmir. Călătoria cu trenul durează 14 ore, iar cei doi își dau seama, în urma conversațiilor pe care le poartă, că sunt făcuți unul pentru celălalt. 

„The Way of World” 

Cine joacă: Murat Dalkiliç, Melis Sezen, Serenay Aktas

Despre ce e vorba: Filmul “The Way Of World” (“Dünya Hali”), lansat în 2018, este o comedie romantică și ne face cunoștință cu Serdar (Murat Dalkiliç), un animator, îndrăgostit de mult timp de o jurnalistă, Gizem (Melis Sezen). Ca să se apropie de ea, Serdar se lasă intervievat în cadrul unui reportaj pe care tânăra îl face despre filofobici, adică despre cei cărora nu le plac relațiile, el fiind de faptul opusul. 

Nu rata și topul celor mai frumoase seriale de dragoste pe Netflix

Filme de dragoste pentru adolescenți

După ce ne-am întâlnit / After (2019)

Tânăra studentă cu principii Tessa Young crede că știe ce vrea de la viață, până când îl întâlnește pe Hardin Scott, un rebel complicat. În film apar Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin și Selma Blair.

Cabina de săruturi / The Kissing Booth (2018)

Primul sărut al lui Elle naște o poveste de dragoste interzisă cu cel mai arătos băiat din liceu și o posibilă ruptură între ea și prietenul său de suflet. Cu: Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi. Filmul a avut încă două continuări, lansate în 2020, respectiv 2021.

Fata înaltă / Tall Girl (2019)

După ani de zile în care viața a tras-o în jos, Jodi, o adolescentă de 185 cm, decide să treacă peste complexe și se trezește prinsă într-un triunghi amoros de liceu. În film joacă Ava Michelle, Griffin Gluck și Sabrina Carpenter.

Tuturor băieților pe care i-am iubit / To All The Boys I’ve Loved Before (2018)

Scrisorile de dragoste secrete ale liceenei Lara Jean ajung să fie trimise fiecăruia dintre cei cinci băieți pentru care nutrea sentimente, iar viața ei o ia razna. Cu: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish.

Întâlnire perfectă / The Perfect Date (2019)

Pentru a strânge bani de facultate, un licean lansează o aplicație, oferindu-ți serviciile de iubit de rezervă. Însă, când apar sentimentele reale, lucrurile se complică. Din distribuție, Noah Centineo, Laura Marano, Camila Mendes.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Jurnalistul are o vastă experienţă...
 • 11:00 Prietenul meu robot AP
 • 12:45 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 13:45 Adele Blanc Sec AP
  Adela (Louise Bourgoin) este o tanara aventuriera care incearca sa isi vindece sora. Tinerei ii vine ideea sa caute mumia unui medic din antichitate deoarece crede...
 • 16:00 Vocea României
  Antrenorii sunt într-o formă de zile mari, Pavel Bartoş are grijă ca atmosfera să fie una de sărbătoare, iar concurenţii sunt pregătiţi să-şi transforme emoţiile...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Furios şi iute: Hobbs & Shaw 12
 • 22:30 John Wick 2 15
 • 01:00 Resident Evil 2: Ultimul război 15
 • 02:45 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 03:45 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 04:15 Prietenul meu robot AP
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 12:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Burlaci întârziaţi AP
 • 15:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Te cunosc de undeva!
  "Te cunosc de undeva!", cel mai spectaculos show de transforming, pune în scenă spectacole pe care nu trebuie să le ratezi! Zeci de artişti au urcat pe scena transformărilor...
 • 00:00 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 03:30 Stand-Up Revolution 12
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 09:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 10:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Tu Urmezi! AP
  Dan Negru vine în faţa milioanelor de telespectatori cu un game show revoluţionar, ce îmbină concursul de cultură generală şi entertainmentul. Concurenţii stau la...
 • 22:00 40 de întrebări cu Denise Rifai AP
  40 de întrebări adresate unui invitat, două minute pentru a răspunde la fiecare dintre acestea, într-o întâlnire revelatoare cu un jurnalist experimentat: Denise...
 • 00:30 Şoc şi groază 12
  Synopsis: Povestea câtorva jurnalişti însărcinaţi să acopere subiectul invaziei americane în Irak, din 2003, ordonată de George Bush sub pretextul că "Saddam Hussein...
 • 02:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 03:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV