Homepage  / Articole

Steaua Bucureşti, înapoi acasă fără calificare

Steaua Bucureşti, înapoi acasă fără calificare

de Redactia Tvmania

Steaua a pierdut în mod dramatic şansa de a se califica în primăvara europeană. În ultimul său meci din Grupa K, echipa din Ghencea a fost învinsă de un gol marcat în minutul 93, de uruguayanul Edinson Cavani. Napoli i-a învins pe stelişti cu 1-0 şi merge mai departe, alături de lidera Liverpool.

Steliştii au luptat cu Napoli în deplasare, ieri, de la ora 22.05, într-o partidă difuzată de Pro TV, care a decis care echipă din grupa K a Europa League o va însoţi pe lidera Liverpool în primăvara europeană.

Italienii se aflau pe locul trei, având cu două puncte mai puţin decât stelişti, şi ştiau că doar o victorie le asigură accesul în şaisprezecimile de finală ale competiţiei. Elevii lui Marius Lăcătuş aveau  nevoie de un singur punct pentru a merge mai departe.

Steaua nu a câştigat în ultimele sale şase deplasări europene, însă antrenorul napolitan Walter Mazzarri credea că echipa sa trebuie să facă “meciul perfect” pentru a se califica.

.

“Napoli e obligată să câştige”

“E un avantaj că jucăm pe stadionul San Paolo, dar nu trebuie să uităm că Steaua merge mai departe cu două tipuri de rezultate, în vreme ce Napoli e obligată să câştige”, adăuga Mazzari înainte de meci.

Încrederea nu ar fi trebuit să fie o problemă printre jucătorii lui Napoli, având în vedere că victoria cu Genoa din ultima etapă i-a propulsat până pe locul trei în Serie A. Singurul semn de întrebare a planat deasupra starului Ezequiel Lavezzi, accidentat la gleznă luna trecută, care era incert pentru meciul de aseară.

Lavezzi a jucat un rol esenţial în egalul smuls de Napoli în meciul cu Steaua de la Bucureşti, când italienii au revenit de la 0-3 pentru a remiza 3-3, cu golul egalizator înscris în al optulea minut al prelungirilor.

Mai mult Napoli reprezenta ultima speranţă a Italiei în Europa League, după ce echipe ca Juventus Torino şi Sampdoria au fost deja eliminate.

.

Fără Kapetanos şi Tănase

Marius Lăcătuş şi-a reiterat dorinţa de a avansa în runda şaisprezecimilor înainte de partidă, spunând că: “Napoli e o echipă mândră şi, mai ales acasă, au ceva special, dar asta nu înseamnă că vom juca cu frică. Nu am venit aici ca să ne apărăm”.

De la Steaua au lipsit Bănel Nicoliţă şi Pantelis Kapetanos, ambii suspendaţi, precum şi Cristi Tănase, care e accidentat, însă Lăcătuş nu a vrut să audă de scuze. “Chiar dacă avem mulţi absenţi, sper că jucătorii pe care îi selecţionez să fie la înălţime. E o bună oportunitate pentru ei”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te