Homepage  / Ultimul număr

Turcescu, stapanul bilelor

Turcescu, stapanul bilelor

de Redactia Tvmania

"Am bile, am doua bile/Sunt foarte tari si foarte grele bilele mele!", ne canta Robert Turcescu intr-o piesa pe ultimul CD al trupei Taxi. Talkshow-ul cu bile i-a adus notorietatea. Pentru ca nu vrea sa bata pasul pe loc, a acceptat recent sa devina redactor- sef al unui cotidian. inca o bila. Alba.

Are o emisiune radio la Europa FM de patru ani si jumatate. „Romania in direct” e lider de audienta pe intervalul ei orar. Bila alba. Talkshow-ul „100%” a trezit postul Realitatea la viata acum un an, pe 13 octombrie, si a facut sa se vorbeasca despre televiziunea lui Prigoana in termeni elogiosi. Alta bila alba. Scrie la „Dilema veche” si preda la Centrul pentru Jurnalism Independent. inca doua bile albe. Recent, a acceptat sa devina redactor -sef al ziarului „Cotidianul”. Incredibil, tot o bila alba! Ca sa ne linisteasca si sa nu ne complexeze, Robert Turcescu ne asigura ca exista si cateva bile negre in viata lui, plina de culoare, de altfel. Primite pentru tot ce n-a reusit sa controleze foarte bine in existenta lui de pana acum. „Am o bila neagra pentru faptul ca am inceput un masterat in marketing politic si comunicare si a trebuit sa inghet anul, deoarece n-am mai avut timp sa merg si la acest curs. imi dau o bila neagra pentru ca n-am reusit, atat cat a fost partea mea de vina, sa raman impreuna cu fosta mea sotie si sa am o familie. imi mai dau o bila neagra pentru lipsa de timp pentru oamenii foarte apropiati. Sunt lucruri pe care cred ca le pot indrepta in viitor, cu mici exceptii. Si adevaratii mei prieteni stiu ca, la un moment dat, va veni si o perioada mai linistita.”

Somn pe apucate
in prezent, Robert Turcescu traverseaza o perioada de hiperactivitate profesionala. „Meseria pe care o fac e una in care provocarile sunt esentiale pentru a nu intra in rutina. Orice chestiune care dureaza mai mult de un an, doi, timp in care nu incerci sa diversifici aria de actiune, risca sa te transforme intr-un jurnalist care bate cumva pasul pe loc. Am acceptat munca la „Cotidianul”, fiind vremea pentru o noua provocare. Problema nu e cand le fac pe toate, ci dorinta de a le face la un nivel destul de ridicat. Rezerva de timp pe care o gasesc este luata, evident, din orele de somn. Dorm destul de putin, cam 6 ore pe noapte. Nu e o fericire sa te culci la doua si sa te trezesti la opt, dar am perioade cand, dupa o luna petrecuta in acest ritm, pic pur si simplu cate un weekend, cand dorm cate 14 ore incontinuu. Ritmul asta nebunesc nu e unul in care poti sa rezisti foarte mult, insa eu cred ca exista momente importante in viata unui individ cand poti sa-ti consolidezi atat pozitia profesionala, cat si orizontul asteptarilor tale financiare si de cariera. Cred ca pentru mine e un astfel de moment: trebuie sa trag destul de tare pentru a ma pozitiona intr-o anumita zona a jurnalisticii din Romania, dupa care voi fi destul de selectiv cu activitatea mea”, explica realizatorul emisiunii „100%”. Toate bilele albe au in spate sacrificii: incepand cu somnul, continuand cu renuntarea la micile placeri, de genul lectura unei cartii care „nu-ti trebuie”, ci doar pe motiv de curiozitate, terminand cu timpul si atentia limitate acordate familiei si prietenilor sau o stare permanenta de nervozitate si agitatie. „Eu sunt norocos ca fac totul cu pasiune si atunci, desi uneori ma simt destul de lovit de lipsa de timp, nu sunt un individ frustrat, n-am lucruri care sa le privesc cu foarte mare regret.”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te