Homepage  / Cinema

„TVmania” merge al treilea an la rând la Dracula Film Festival!

„TVmania” merge al treilea an la rând la Dracula Film Festival!

de Redactia Tvmania

Cea de-a patra ediţie a Dracula Film Festival are loc la Brașov (la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinema One, Cinemateca Patria și Centrul Cultural Reduta) în perioada 12-16 octombrie. La invitaţia organizatorilor (Asociaţia Culturală Fanzin), „TVmania” este prezentă şi anul acesta la proiecţii, pentru a treia oară la rând.

Festivalul de filme horror, SF, thriller, supernatural sau fantasy are în competiţia principală („lungmetraj internaţional”) 6 filme, din: Rusia („Paranormal Drive”, despre mașină de lux posedată), Ungaria („The Man Who Was Thursday”, în care joacă Ana Ularu, despre aventurile periculoase ale unui preot, la Roma), Suedia („The Giant”, despre un bărbat autist care vrea să-şi revadă mama), Danemarca („What We Become”, o poveste cu zombi), Serbia („The Rift”, în care investigarea unui satelit prăbușit duce la o epidemie zombi) și Marea Britanie („The Open”, o poveste post-apocaliptică despre pasiunea pentru tenis).

dracula-poster-1

La categoria „scurtmetraj internaţional” se bat 19 titluri (din Europa, Mexic, Spania și Australia), iar la „scurtmetraj românesc” – 8 producţii. În plus, festivalul aduce în afara competiţiei, „Inferno” (filmul de deschidere al DFF), „Therapy” (Franța, 2016), „Under the Shadow” (Iran, 2016), „Vrăjitoarele din Eastwick” (1987, SUA), „Dracula” (1992, SUA) şi „Metropolis” (1927, Germania).

Premiera ediţiei din acest an este o competiție digitală adresată adolescenţilor de 16 – 29 de ani pasionaţi de film și fotografie. În septembrie, pe www.draculadigital.ro, au fost înscrise filmuleţe de maxim 3 minute, realizate cu telefonul mobil. Dintre ele, între 1 – 7 octombrie, se vor alege 5 câştigători, în funcție de numărul de voturi obținute pe site. Aceştia vor fi invitați la Dracula Film Festival unde, cu asistența unor specialiști, vor realiza câte un scurtmetraj de gen, de 3 minute, în Brașov.

Pentru a afla mai multe despre Dracula Film Festival, intraţi zilnic pe tvmania.ro până pe 12 octombrie inclusiv!

Alte articole:

1. Trailer: „Inferno” are avanpremiera naţională la Dracula Film Festival

2. Ana Ularu a început filmările la „Inferno”, cu Tom Hanks

3. Tom Hanks începe în aprilie filmările la „Inferno” (după Dan Brown)

4. Tom Hanks a primit rolul principal din “Inferno”

5. „Jeruzalem” este marele câştigător al Dracula Film Festival 2015

6. Dracula Film Festival 2015: „Jeruzalem” (2015), cronică de film

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te