Homepage  / Ultimul număr

Un australian la Hollywood

Un australian la Hollywood

de Redactia Tvmania

Eric Bana a avut parte de un start promitator in Cetatea Filmului si isi dovedeste talentul in urmatoarele lui sase filme.

Ceea ce se stie, in general, despre Eric Bana este faptul ca l-a jucat pe Hulk, personaj pe care l-a ales dintr-o serie de oferte similare pe care le-a primit si pe care, prin contract, putea sa il interpreteze si in eventualele doua continuari ale filmului inspirat de benzile desenate. Ca bonus, acesta ar fi beneficiat de o marire substantiala de salariu. Actorul a refuzat oferta primita din partea producatorilor, care l-au ales pe Edward Norton pentru rolul titular din „Incredibilul Hulk” (2008), si a spus ca nu avea de gand sa continue acest rol si ca, astfel, a avut ocazia de a face filme de o calitate superioara.
Ceea ce am aflat in timpul documentarii pentru articolul de fata mi-a creat o cu totul alta idee despre australian. Dincolo de imaginea de sex-symbol – la care a colaborat si rolul din „Troia” (2004) – Eric Bana ascunde o pasiune arzatoare pentru motoare si fotbal, un tata croat (numele lui adevarat este Eric Banadinovici) si un debut cinematografic marcat de comedie. In 1991, Eric lucra ca barman la un local din Melbourne si a fost convins sa se apuce, in paralel, de stand-up comedy prin barurile orasului. Doi ani mai tarziu era angajat in serialul de scheciuri comice „Full Frontal”, unde timp de patru ani si-a cultivat talentul de scriitor si actor si a devenit preferatul publicului australian cu parodiile unor celebritati ca Arnold Schwarzenegger, Columbo, Sylvester Stallone si Tom Cruise. A continuat cu un spectacol TV propriu si chiar un serial care ii purta numele, iar in 1997 s-a lansat si pe marile ecrane, tot in tara natala, cu un rol in „Casa, dulce casa”. Recunoasterea a venit in 2000, an in care l-a interpretat pe criminalul australian Chopper Read, iar in 2001 deja cucerea Hollywood-ul in „Elicopter la pamant!”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te