Homepage  / Timp liber

Va fi sau nu va fi Comic Con anul acesta? Ce transmit organizatorii evenimentului East European Comic Con

Va fi sau nu va fi Comic Con anul acesta? Ce transmit organizatorii evenimentului East European Comic Con

de Redactia Tvmania

Pandemia de COVID-19 afectează încă organizarea marilor evenimente care presupun adunarea unui număr mare de participanți. În actualul context, este pusă în continuare sub semnul întrebării organizarea East European Comic Con 2021.

Organizatorii evenimentului vin cu precizări în legătură cu evenimentul care urma sau urmează în 2021. Iată mai jos comunicatul trimis de aceștia.

 

Dragă participant, 

Au trecut deja 2 ani de la ultima ediție Comic Con din București de la Romexpo, iar viața pe care o cunoșteam până atunci, acum nu mai există. Pentru că tu ești parte din eveniment și ai venit an de an la Comic Con, am decis să îți prezentăm transparent situația.

Dincolo de falsa impresie că lucrurile revin la normal, oferită de diverse entități, acest „normal” este departe de ceea ce înseamnă pentru noi, organizatorii de evenimente, normal dar și pentru tine, în calitate de participant la evenimente.

De peste 16 luni, sumele achitate în avans, în special pentru chiria locației și avansul pentru participarea unor invitați, ne-au pus în imposibilitatea de a restitui tuturor suma pentru bilete. Mai mult, costurile de închiriere a spațiului și a serviciilor conexe au crescut față de contractul semnat pentru Iunie 2020.

Ne dorim foarte mult să organizăm Comic Con în 2021 si să recreăm împreună atmosfera fantastică din anii trecuți, adaptându-ne la restricțiile și limitările în vigoare la momentul respectiv.

Mai mult, organizarea evenimentului ne va ajuta să depășim blocajul financiar și să restituim contravaloarea biletelor celor care ne solicită acest lucru. 

Din păcate, în acest moment nu există un set de norme clare și predictibile pentru a organiza Comic Con. Astfel, singura variantă pentru a progresa cu planificarea evenimentului, astfel încât acesta să poată avea loc, este să avem în vedere un plan flexibil care să se adapteze rapid în funcție de normele impuse de autorități. Mai jos puteți vedea cele 3 scenarii la care ne-am gândit, însă doar unul dintre ele va fi implementat. Spre exemplu, dacă primul plan prezentat devine aplicabil (organizarea a două evenimente în luna August), atunci nu vom organiza niciun alt Comic Con în 2021. 

Primul plan flexibil este să organizăm 2 evenimente, cu sesiuni care nu vor depăși 4-5 ore și pauze de 90 de minute care ne vor permite eliberarea locației și dezinfectarea spațiilor. Sesiunile vor avea un număr limitat de persoane, iar cele 4-5 ore vor reduce riscul de infectare printr-o interacțiune scăzută a publicului. Primul eveniment va fi Comic Con Expo Market 26 – 27 august, care nu va include scena, concursuri sau panels (sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitații). Comic Con Expo Market va avea 3 sesiuni, Joi 26 August 16:00 – 20:00; Vineri 12:00 – 16:00 și 17:30 – 21:30. 

Al doilea eveniment va fi Comic Con Summer Limited Edition 28 – 29 august structurat astfel: fiecare zi va fi împărțită în 2 sesiuni 09:30 – 14:30 și  16:00 – 21:00. Acesta din urmă va avea componentă de standuri, scenă și zona actorilor.

Planul nr. 2, în cazul în care măsurile autorităților nu vor face posibilă organizarea evenimentelor din August, este sa organizăm evenimentul la Cluj-Napoca în perioada 15-17 octombrie. De ce nu în București? Din păcate, organizarea la București nu este posibilă în perioada 1 Septembrie – 1 Decembrie, la Romexpo, pavilioanele B1-B2 fiind ocupate.

Dacă nici planul 1 și nici planul 2 nu sunt posibile, atunci Planul nr. 3 este să organizăm evenimentul pe modelul celui din august, însă în luna decembrie. Așadar, vom avea două  evenimente: Comic Con Winter Expo Market 3 – 4 Decembrie și Comic Con  Winter Limited Edition 5 – 6 Decembrie

 

Care sunt limitările și restricțiile posibile ale evenimentului?

Numărul de persoane va fi limitat la maximum 5000 de persoane (inclusiv persoanele din staff, expozanți și voluntari)

Accesul se va face pe baza pre-înregistrării biletului și, în funcție de normele în vigoare, asta poate însemna pe bază de certificat de vaccinare, test RT-PCR, test rapid antigen.

Masca este foarte posibil să fie obligatorie în spațiul din interior. Recomandăm purtarea ei indiferent dacă acesta va fi sau nu obligatorie, însă obligativitatea purtării măști va fi valabilă doar dacă legea o va cere. 

Zonele de Alimentație vor funcționa numai în exterior, astfel consumul de produse alimentare nu va fi posibil în interior. 

Exista posibilitatea unor restricții suplimentare care vor fi comunicate ulterior, dar exista și posibilitatea există și posibilitatea relaxării unor restricții. 

 

Care sunt măsurile pe care evenimentul le-a luat?

Personalul evenimentului va fi vaccinat cu ambele doze cu cel puțin 12 zile înainte de eveniment. 

Culoarele dintre standurile expoziționale au fost mărite la o lățime de 7-8 metri.

Sesiunile de 4-5 ore și limitarea numărului de vizitatori.

Pauze de 90 de minute între sesiuni, necesare pentru a dezinfecta zonele comune ale evenimentului.

Amplasarea soluțiilor pentru dezinfectare în incinta evenimentului. 

 

Dețin un bilet, ce pot să fac cu el? 

Pot să mă pre-înregistrez pentru evenimentul din August. Dacă deții un bilet de o zi vei alege sesiunea la care dorești să participi. Dacă deții un abonament, vei alege o sesiune în fiecare zi. 

Dacă ai un abonament și dorești să participi la Limited Edition și/sau Expo Market, vom pune la dispoziție o platformă în care vei putea selecta o sesiune pentru fiecare zi pentru care deții abonament. 

Dacă ai bilet pentru o zi de eveniment, va trebui să alegi în platformă una cele două sesiuni din acea zi la care dorești să participi.

Poți opta pentru produse Comic Con din magazinul online care va fi lansat în maximum 2 săptămâni.

Poți păstra biletul pentru unul din evenimentele din 2022 (București și Cluj-Napoca).

Poți opta pentru restituirea sumei la 2 săptămâni după ce unul din evenimentele din 2021 are loc.  

 

Ce trebuie să înțeleagă publicul?

Nu mai trăim vremuri normale, nu există alternativa unui eveniment precum cel din 2019. Și noi ne-am dori normalitate, însă ea nu mai există pur și simplu. 

Nu avem nici garanția că evenimentul va avea loc, indiferent de formulă, totul depinzând de normele impuse de autoritățile statului.  Însă dacă nu lucrăm la organizare de pe acum, nu va putea exista niciun eveniment Comic Con în 2021.

Dacă achiziționezi un bilet, suma e posibil să rămână blocată până la organizarea primului eveniment. 

Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, dar încurajăm pe toată lumea să o facă! Persoanele care se vaccinează vor contribui la acea revenire la normalitate și ne vor ușura cu mult accesul la eveniment.   

Este posibil ca cei nevaccinati să poată participa la sesiuni de fotografii cu unul din actorii prezenți, fără mască, dar cu plexiglas între aceștia după modelul din 2020 de la Austria Comic Con. Este posibil ca cei vaccinați să poată participa la sesiuni normale. Vom apela la această măsură numai dacă invitatul o solicită sau legislația o va impune. 

Evenimentul este organizat de o companie privată, plătind chirie unei alte companii private (Romexpo S.A), astfel decizia de participare nu este un drept fundamental, nu este nici o obligație, fiecare persoană va decide dacă participarea în cunoștința situației, restricțiilor și limitărilor, este sau nu oportună. 

Până în prezent nu a existat o formă de despăgubire venită dinspre autorități pentru a ne ajută să revenim la activitatea noastră, deși segmentul de evenimente mari, este SINGURUL BLOCAT 100% din 8 Martie 2020.

Deși legislația protejează organizatorul de evenimente și nu-l obligă să returneze sumele încasate pentru bilete, vom căuta soluții să returnăm cât mai repede contravaloarea biletelor, celor care ne solicită. 

 

Comic Con Expo Market 26 – 27 August:

Joi 26 August: 16:00 – 20:00

Vineri 27 August *Sesiunea 1: 12:00 – 16:00

Vineri 27 August *Sesiunea 2: 17:30 – 21:30

 

Comic Con Summer Limited Edition 28 – 29 August:

Sâmbătă 28 August Sesiunea 1: 09:30 – 14:30

Sâmbătă 28 August Sesiunea 2: 16:00 – 21:00

Duminică 29 August Sesiunea 1: 09:30 – 14:30

Duminică 29 August Sesiunea 2: 16:00 – 21:00

 

Transylvania Comic Con 15-17 Oct 2021:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August va fi amânat. 

 

Comic Con Winter Expo Market 3 – 4 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate. 

 

Comic Con Limited Winter Edition 5 – 6 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate.

 

FOTO: East European Comic Con

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Batem palma?
  Ăsta-i spectacolul! Asta e televiziunea! Cei mai curajoși concurenți vor trebui să răspundă unei întrebări aparent simple pentru a câștiga o importantă sumă de bani......
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Românii au talent AP
  Fiecare vineri seară va scoate la iveală momente nemaiîntâlnite, care vor ține telespectatorii cu sufletul la gură. Dinamismul show-ului va fi întreținut de gazdele...
 • 00:00 Identitatea lui Bourne 12
 • 02:15 Nevastă de împrumut 12
  Danny Maccabee (Adam Sandler) este un chirurg plastician care se teme să se implice într-o relaţie serioasă. El îşi minte iubita că este căsătorit şi are doi copii...
 • 04:15 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Nu te supăra, frate!
  Antena 1 le aduce telespectatorilor jocul-vedetă al românilor, "Nu te supăra, frate!", un nou format tv inspirat din jocul de societate cu acelaşi nume. Emisiunea...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Golden Boy AP
 • 23:30 America Express - Drumul aurului AP
 • 02:45 Dragoste de tata
  Nejat (Furkan Palali) este un om de afaceri de succes, director al unei companii care creează ochelari. După ce soţia îl părăseşte, Nejat îşi creşte singur fiica...
 • 04:15 Nu te supăra, frate!
  Antena 1 le aduce telespectatorilor jocul-vedetă al românilor, "Nu te supăra, frate!", un nou format tv inspirat din jocul de societate cu acelaşi nume. Emisiunea...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Infidelul AP
  Istoria personală a frumoasei Asya Arslan este una cu totul emoționantă. Încă de la o vârstă fragedă, Asya a rămas orfană, iar dorința ei cea mai mare a devenit...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 05:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV