Homepage  / Timp liber

Va fi sau nu va fi Comic Con anul acesta? Ce transmit organizatorii evenimentului East European Comic Con

Va fi sau nu va fi Comic Con anul acesta? Ce transmit organizatorii evenimentului East European Comic Con

de Redactia Tvmania

Pandemia de COVID-19 afectează încă organizarea marilor evenimente care presupun adunarea unui număr mare de participanți. În actualul context, este pusă în continuare sub semnul întrebării organizarea East European Comic Con 2021.

Organizatorii evenimentului vin cu precizări în legătură cu evenimentul care urma sau urmează în 2021. Iată mai jos comunicatul trimis de aceștia.

 

Dragă participant, 

Au trecut deja 2 ani de la ultima ediție Comic Con din București de la Romexpo, iar viața pe care o cunoșteam până atunci, acum nu mai există. Pentru că tu ești parte din eveniment și ai venit an de an la Comic Con, am decis să îți prezentăm transparent situația.

Dincolo de falsa impresie că lucrurile revin la normal, oferită de diverse entități, acest „normal” este departe de ceea ce înseamnă pentru noi, organizatorii de evenimente, normal dar și pentru tine, în calitate de participant la evenimente.

De peste 16 luni, sumele achitate în avans, în special pentru chiria locației și avansul pentru participarea unor invitați, ne-au pus în imposibilitatea de a restitui tuturor suma pentru bilete. Mai mult, costurile de închiriere a spațiului și a serviciilor conexe au crescut față de contractul semnat pentru Iunie 2020.

Ne dorim foarte mult să organizăm Comic Con în 2021 si să recreăm împreună atmosfera fantastică din anii trecuți, adaptându-ne la restricțiile și limitările în vigoare la momentul respectiv.

Mai mult, organizarea evenimentului ne va ajuta să depășim blocajul financiar și să restituim contravaloarea biletelor celor care ne solicită acest lucru. 

Din păcate, în acest moment nu există un set de norme clare și predictibile pentru a organiza Comic Con. Astfel, singura variantă pentru a progresa cu planificarea evenimentului, astfel încât acesta să poată avea loc, este să avem în vedere un plan flexibil care să se adapteze rapid în funcție de normele impuse de autorități. Mai jos puteți vedea cele 3 scenarii la care ne-am gândit, însă doar unul dintre ele va fi implementat. Spre exemplu, dacă primul plan prezentat devine aplicabil (organizarea a două evenimente în luna August), atunci nu vom organiza niciun alt Comic Con în 2021. 

Primul plan flexibil este să organizăm 2 evenimente, cu sesiuni care nu vor depăși 4-5 ore și pauze de 90 de minute care ne vor permite eliberarea locației și dezinfectarea spațiilor. Sesiunile vor avea un număr limitat de persoane, iar cele 4-5 ore vor reduce riscul de infectare printr-o interacțiune scăzută a publicului. Primul eveniment va fi Comic Con Expo Market 26 – 27 august, care nu va include scena, concursuri sau panels (sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitații). Comic Con Expo Market va avea 3 sesiuni, Joi 26 August 16:00 – 20:00; Vineri 12:00 – 16:00 și 17:30 – 21:30. 

Al doilea eveniment va fi Comic Con Summer Limited Edition 28 – 29 august structurat astfel: fiecare zi va fi împărțită în 2 sesiuni 09:30 – 14:30 și  16:00 – 21:00. Acesta din urmă va avea componentă de standuri, scenă și zona actorilor.

Planul nr. 2, în cazul în care măsurile autorităților nu vor face posibilă organizarea evenimentelor din August, este sa organizăm evenimentul la Cluj-Napoca în perioada 15-17 octombrie. De ce nu în București? Din păcate, organizarea la București nu este posibilă în perioada 1 Septembrie – 1 Decembrie, la Romexpo, pavilioanele B1-B2 fiind ocupate.

Dacă nici planul 1 și nici planul 2 nu sunt posibile, atunci Planul nr. 3 este să organizăm evenimentul pe modelul celui din august, însă în luna decembrie. Așadar, vom avea două  evenimente: Comic Con Winter Expo Market 3 – 4 Decembrie și Comic Con  Winter Limited Edition 5 – 6 Decembrie

 

Care sunt limitările și restricțiile posibile ale evenimentului?

Numărul de persoane va fi limitat la maximum 5000 de persoane (inclusiv persoanele din staff, expozanți și voluntari)

Accesul se va face pe baza pre-înregistrării biletului și, în funcție de normele în vigoare, asta poate însemna pe bază de certificat de vaccinare, test RT-PCR, test rapid antigen.

Masca este foarte posibil să fie obligatorie în spațiul din interior. Recomandăm purtarea ei indiferent dacă acesta va fi sau nu obligatorie, însă obligativitatea purtării măști va fi valabilă doar dacă legea o va cere. 

Zonele de Alimentație vor funcționa numai în exterior, astfel consumul de produse alimentare nu va fi posibil în interior. 

Exista posibilitatea unor restricții suplimentare care vor fi comunicate ulterior, dar exista și posibilitatea există și posibilitatea relaxării unor restricții. 

 

Care sunt măsurile pe care evenimentul le-a luat?

Personalul evenimentului va fi vaccinat cu ambele doze cu cel puțin 12 zile înainte de eveniment. 

Culoarele dintre standurile expoziționale au fost mărite la o lățime de 7-8 metri.

Sesiunile de 4-5 ore și limitarea numărului de vizitatori.

Pauze de 90 de minute între sesiuni, necesare pentru a dezinfecta zonele comune ale evenimentului.

Amplasarea soluțiilor pentru dezinfectare în incinta evenimentului. 

 

Dețin un bilet, ce pot să fac cu el? 

Pot să mă pre-înregistrez pentru evenimentul din August. Dacă deții un bilet de o zi vei alege sesiunea la care dorești să participi. Dacă deții un abonament, vei alege o sesiune în fiecare zi. 

Dacă ai un abonament și dorești să participi la Limited Edition și/sau Expo Market, vom pune la dispoziție o platformă în care vei putea selecta o sesiune pentru fiecare zi pentru care deții abonament. 

Dacă ai bilet pentru o zi de eveniment, va trebui să alegi în platformă una cele două sesiuni din acea zi la care dorești să participi.

Poți opta pentru produse Comic Con din magazinul online care va fi lansat în maximum 2 săptămâni.

Poți păstra biletul pentru unul din evenimentele din 2022 (București și Cluj-Napoca).

Poți opta pentru restituirea sumei la 2 săptămâni după ce unul din evenimentele din 2021 are loc.  

 

Ce trebuie să înțeleagă publicul?

Nu mai trăim vremuri normale, nu există alternativa unui eveniment precum cel din 2019. Și noi ne-am dori normalitate, însă ea nu mai există pur și simplu. 

Nu avem nici garanția că evenimentul va avea loc, indiferent de formulă, totul depinzând de normele impuse de autoritățile statului.  Însă dacă nu lucrăm la organizare de pe acum, nu va putea exista niciun eveniment Comic Con în 2021.

Dacă achiziționezi un bilet, suma e posibil să rămână blocată până la organizarea primului eveniment. 

Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, dar încurajăm pe toată lumea să o facă! Persoanele care se vaccinează vor contribui la acea revenire la normalitate și ne vor ușura cu mult accesul la eveniment.   

Este posibil ca cei nevaccinati să poată participa la sesiuni de fotografii cu unul din actorii prezenți, fără mască, dar cu plexiglas între aceștia după modelul din 2020 de la Austria Comic Con. Este posibil ca cei vaccinați să poată participa la sesiuni normale. Vom apela la această măsură numai dacă invitatul o solicită sau legislația o va impune. 

Evenimentul este organizat de o companie privată, plătind chirie unei alte companii private (Romexpo S.A), astfel decizia de participare nu este un drept fundamental, nu este nici o obligație, fiecare persoană va decide dacă participarea în cunoștința situației, restricțiilor și limitărilor, este sau nu oportună. 

Până în prezent nu a existat o formă de despăgubire venită dinspre autorități pentru a ne ajută să revenim la activitatea noastră, deși segmentul de evenimente mari, este SINGURUL BLOCAT 100% din 8 Martie 2020.

Deși legislația protejează organizatorul de evenimente și nu-l obligă să returneze sumele încasate pentru bilete, vom căuta soluții să returnăm cât mai repede contravaloarea biletelor, celor care ne solicită. 

 

Comic Con Expo Market 26 – 27 August:

Joi 26 August: 16:00 – 20:00

Vineri 27 August *Sesiunea 1: 12:00 – 16:00

Vineri 27 August *Sesiunea 2: 17:30 – 21:30

 

Comic Con Summer Limited Edition 28 – 29 August:

Sâmbătă 28 August Sesiunea 1: 09:30 – 14:30

Sâmbătă 28 August Sesiunea 2: 16:00 – 21:00

Duminică 29 August Sesiunea 1: 09:30 – 14:30

Duminică 29 August Sesiunea 2: 16:00 – 21:00

 

Transylvania Comic Con 15-17 Oct 2021:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August va fi amânat. 

 

Comic Con Winter Expo Market 3 – 4 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate. 

 

Comic Con Limited Winter Edition 5 – 6 Decembrie:

Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna August și Octombrie vor fi amânate.

 

FOTO: East European Comic Con

VEZI PROGRAMUL TV

Program TV


PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:30 Prima crimă 15
  Un broker de succes de pe Wall Street face tot ce este posibil pentru a-i salva viaţa fiului său răpit, din mâinile unor hoţi. Astfel, Will este forţat să-i ajute...
 • 01:30 Pe bune!? AP
  Costi Diţă şi Cosmin Natanticu vor fi responsabili de buna dispoziţie din fiecare ediţie a emisiunii, împreună cu vedetele pe care le vor avea alături de ei în echipe.
 • 02:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 04:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 16:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 X Factor
 • 23:15 eXtra Factor
  Ilona Brezoianu prezintă eXtra Factor, emisiunea din culisele sezonului 10 X Factor. Vrei să vezi cum arată o zi de filmare și ce fac jurații Delia, Florin Ristei...
 • 23:30 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 03:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:30 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 11:00 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 11:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 20:00 O nouă şansă
  În această toamnă, Andreea Mantea le aduce telespectatorilor Kanal D emoţia regăsirii, a iertării şi a poveştilor de viaţă pline de înţelesuri profunde, odată cu...
 • 22:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV

Program Cinema

RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR