Homepage  / Ultimul număr

Vanatoare de adrenalina

Vanatoare de adrenalina

de Redactia Tvmania

Se ia un excentric productor de filme, se adauga un camion modificat, apoi un cercetator inarmat cu tehnologie de ultima generatie si, in final, se asaza toate acestea pe cursul de intalnire cu o tornada si se obtine o infailibila reteta pentru dezastru.

O tornada este o coloana de aer care se roteste violent, aflata in contact cu un nor cumulonimbus (sau, mai rar, cumulus) si cu suprafata pamantului. Fiind una dintre minunile si, concomitent, dezastrele naturale cele mai titrate, tornadele au atras de-a lungul timpului numerosi curiosi, pasionati si excentrici care si-au facut o meserie din a le urmari, a le filma si a-si face un renume de „vanator de tornade”.
Unul din acestia este si producatorul Sean Casey, care nu se multumeste doar cu vanarea tornadelor, visul lui este sa ajunga adanc in vartejul uneia si sa filmeze intreaga experienta. De aceea, Casey se va aventura pe coridorul, posibil fatal, al unei tornade pentru a impinge granitele stiintei ce studiaza aceste fenomene mai departe ca niciodata. Dupa un sir de incercari esuate, ca sa nu mai mentionam o serie de companii „rent-a-car” furioase, Sean isi pune toata increderea intr-un camion diesel Ford F-450, din 1997. Dupa trei luni de „cosmetizari” complicate, ce-au presupus lipirea unei „platose” din 8000 de kilograme de otel, adaugarea unor ferestre blindate si a unui echipament de navigatie ultramodern, Sean a finalizat mult visatul „Vehicul de Interceptare a Tornadelor” (VIT). A creat un „monstru” capabil sa reziste unui vant de peste 250 km/h si sa atinga el insusi 160 km/h, avand in vedere ca unele tornade pot atinge 500 km/h si pot acoperi o suprafata de peste 100 de kilometri. Dar va reusi, oare, masinaria lui Casey sa reziste vantului sau nu va face decat sa-si transforme cruda porecla in renume – „masina tantalaului si gogomanului”, insa fara blana?

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te