Homepage  / Ultimul număr

Viata la 17 ani

Viata la 17 ani

de Redactia Tvmania

La sfarsitul lunii martie, Prima ne provoaca sa regandim realitatea care ne inconjoara cu ajutorul serialului "17". Scris si produs de Mugur Mihaescu, "17" este o poveste violenta despre adolescenta si problemele ei actuale.

„Traiesti ca-ntr-o celula rece, cu regrete/Unde soarele apare doar daca-l desenezi pe perete/Viata te-a tratat intocmai ca pe-un cobai…/Si te-ai dus bye, bye, bye, bye, bye/O mana te mangaie, o voce calda te trezeste/A fost doar un vis urat, hei, ai 17, zambeste!”. Asa se termina melodia interpretata de Parazitii, care ambaleaza extrem de potrivit coloana sonora a trailer-ului serialului „17”. Cu versuri care te introduc in lumea adolescentilor de astazi („pastile cu efect efervescent”), trailer-ul anunta o productie care promite: eroina este Didi (Letitia Vladescu), o adolescenta de 17 ani ale carei probleme se doresc a fi o reflectare a realitatii care ne inconjoara. De aceea „17” ne ofera o fereastra spre violenta, familii destramate, consum de droguri, dezinteres fata de scoala si prostitutie si isi propune sa traga un semnal de alarma.

Cu dedicatie
Serialul este regizat de Theodor Halacu-Nicon – cel care a facut „Baieti buni” (2005), „Trei frati de belea” (2006) si „Poveste de cartier” (2008), iar scenariul si productia sunt semnate de Mugur Mihaescu (al carui prim scenariu a fost cel de la „Garcea si oltenii”, din 2002, urmat de „Trei frati de belea”). Acesta din urma a dedicat serialul fiicei sale de 10 ani, Ivone, in speranta ca aceasta va avea multe de invatat din povestea spusa pe pelicula. Mugur a spus ca bugetul alocat productiei este unul „de bun simt pentru oricare din televiziunile de top din tara, dar la standarde de calitate cu mult, mult mai ridicate. Insa cel mai mare castig al nostru ramane povestea in sine, o poveste care nu este imprumutata din tipizatele americane sau criptata in stil european, ci pur si simplu universala si naturala si pe care toti parintii si copiii din Romania o pot identifica in lumea care-i inconjoara”. Scrierea scenariului s-a facut in mai multe etape, din colaborarea dintre Mugur Mihaescu si Theodor Halacu-Nicon nascandu-se idei noi pentru serial: „Inceputul a fost undeva in luna octombrie a anului trecut. Iar dupa realizarea structurii pentru primele cinci episoade am definitivat totul in 20 de zile”.
DU 22.00, PRIMA, „17”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te