Homepage  / Vedete / Vedete străine

10 amănunte surprizătoare despre Kate Middleton dezvăluite de Prințul Harry în cartea sa de memorii

10 amănunte surprizătoare despre Kate Middleton dezvăluite de Prințul Harry în cartea sa de memorii

de Andra Stana,

Prințul Harry a împărtășit în cartea sa de memorii detalii intime despre relațiile sale cu membrii familiei regale. Printre altele, el a amintit și legătura sa cu Kate Middleton, despre care a spus că este sora pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Însă relația sa cu Kate pare să se fi schimbat după ce a cunoscut-o pe Meghan Markle.

Prințul Harry a declarat că îi plăcea să o facă pe Kate Middleton să râdă și că „era destul de bun la asta” atunci când a început să se întâlnească cu Prințul William.

În noua sa carte de memorii, „Spare”/„Rezervă”, care a fost lansată recent, Harry vorbește despre momentul în care Kate și William au început să se întâlnească, descriind-o pe viitoarea prințesă de Wales ca fiind „dezinvoltă, prietenoasă, amabilă”.

„Între liceu și facultate petrecuse un an în Florența, avea cunoștințe despre fotografie și despre artă. Și se pricepea la haine. Era înnebunită după haine. O chema Kate.”, a scris el.

Harry a continuat spunând că îi plăcea să o vadă pe Kate râzând și „chiar mai mult de-atât, îmi plăcea să o fac să râdă”.

„Și mă pricepeam destul de bine la asta. Latura mea amuzantă, destul de transparentă de altfel, s-a conectat cu acea latură a ei amuzantă pe care i-o ținea foarte bine ascunsă. Ori de câte ori mă temeam că Kate avea să fie cea care îl va lua pe Willy de lângă mine, mă consolam cu gândul la un viitor în care vom râde de multe ori împreună și îmi spuneam că o să fie grozav când o să am și eu o parteneră care să râdă împreună cu noi.”, a scris Harry în volumul de memorii.

Prințul Harry a declarat că actuala prințesa de Wales l-a ajutat să-l convingă să poarte un costum nazist

Harry discută pe larg despre scandalul legat de uniforma nazistă din 2005 în „Spare”, scriind că a purtat costumul la o petrecere aniversară, „un bal mascat” organizat de un prieten al lui William. Tema petrecerii a fost „băștinași și colonizatori”, pe care Harry a numit-o „jenantă”. Harry a spus că urăște „balurile mascate” și că nu a vrut să meargă. Dar William și Kate i-au promis că îl vor ajuta să găsească ceva de îmbrăcat – și a vrut să o facă pe Kate să râdă cu costumul său.

În ziua petrecerii, Harry a spus că a mers la un magazin celebru de costume de carnaval. Acolo, avea de ales între o „uniformă de pilot britanic sau o uniformă nazistă, de culoare bej”.

„Le-am telefonat lui Willy și lui Kate, întrebându-i ce părere au. Uniforma nazistă, mi-au zis ei. Am închiriat-o, adăugându-i și o mustață ridicolă, și m-am întors acasă. Am probat totul. Arătam ridicol în ultimul hal. Mai ceva ca Willy în costumația lui. Și fix asta era ideea.”

Harry a scris că nimeni nu a observat costumul său la petrecere, dar câteva zile mai târziu, o fotografie cu el în uniformă a fost publicată pe prima pagină a ziarului The Sun.

„De-a lungul săptămânilor și lunilor următoare au existat momente în care am crezut că o să mor de rușine.”, a scris Harry despre scandal.

În documentarul său Netflix „Harry & Meghan“, lansat în decembrie 2022, Harry a declarat că purtarea costumului a fost una dintre cele mai mari greșeli din viața sa.

Kate a fost sora pe care Harry nu a avut-o niciodată și pe care și-a dorit-o dintotdeauna

În timp ce Harry o privea pe Kate mergând la altar și căsătorindu-se cu fratele său în aprilie 2011, a spus că își amintește că s-a gândit că „era mai mult soră decât cumnată“.

„O iubeam pe noua mea cumnată, simțeam că îmi e mai mult soră decât cumnată, sora pe care n-o avusesem niciodată și pe care mi-o dorisem întotdeauna, și eram bucuros că avea să stea de-acum înainte mereu alături de Willy”, a continuat el. „Era o pereche potrivită pentru fratele meu mai mare. Erau vizibil fericiți împreună, iar asta mă făcea și pe mine fericit”.

Dar Harry a spus că a existat un alt sentiment împotriva căruia nu a putut lupta în acea zi – sentimentul că își lua rămas bun de la fratele său.

„Fratele pe care îl însoțisem în Westminster Abbey în dimineața aia era luat – pentru totdeauna”, a scris Harry. „Niciodată nu avea să mai fie în primul rând și mai presus de orice Willy. Nu aveam să mai colindăm împreună ținuturile rurale din Lesotho, cu pelerinele fluturând în spatele nostru. Nu aveam să mai împărțim niciodată o căsuță cu miros de cai în timp ce luam lecții de zbor. Cine ne va despărți? Viața, iată cine.”

Kate și William nu l-au invitat niciodată acasă când s-a mutat peste drum de ei

La sfârșitul anului 2013, Harry s-a mutat în Nottingham Cottage, după ce William și Kate s-au mutat la Palatul Kensington, pe același teren, în urma nașterii prințului George.

În „Rezervă”, Harry a scris că ideea de a locui atât de aproape de William și Kate l-a entuziasmat, deoarece spera că va „apărea tot timpul” cu „o sticlă de vin și un braț plin de cadouri pentru copii”. Dar, spre dezamăgirea lui, cuplul nu l-a invitat niciodată la ei, a spus el.

„Erau la depărtare de o jumătate de teren de fotbal, imediat dincolo de o curte pavată cu piatră, atât de aproape, încât o puteam vedea pe bona lor trecând pe acolo tot timpul cu căruciorul, și puteam să aud zgomotul de la renovările lor complicate”, a spus Harry. „Am presupus că mă vor invita pe la ei cât de curând. Azi-mâine. Zilele au trecut, și tot nu s-a întâmplat asta.”

Harry a spus că lui Charles și Camilla nu le-a plăcut când Kate a atras către ea toată atenția presei

Harry a scris în memoriile sale că Charles și Camilla „nu voiau ca Willy și Kate să aibă parte de prea multă publicitate”. Aceștia nu le erau prea încântați ca cei doi să distragă atenția de la ei sau de la cauzele susținute de ei.

„Îl mustraseră fățiș pe Willy din cauza asta, de multe ori.”, a adăugat Harry.

Harry face referire la un moment, când ofițerul de presă al lui Charles „i-a făcut cu ou și cu oțet pe cei din echipa lui Willy”. Totul, după ce Kate a fost programată să viziteze un club de tenis în aceeași zi în care Charles avea un eveniment.

„Când i s-a spus că era prea târziu ca să mai poată fi anulată vizita, ofițerul de presă al tatei i-a avertizat: — Doar să aveți mare grijă ca ducesa să nu țină în mână o rachetă de tenis, în niciuna dintre fotografii!”, a adăugat Harry. „Neîndoios că asemenea fotografie, cuceritoare și cu vino-ncoa’, i-ar fi șters pe tata și pe Camilla de pe prima pagină. Ceea ce, în ultimă instanță, nu putea fi tolerat.”

Prințul William i-a spus lui Harry că el și Kate s-au simțit persecutați și prinși în capcană de presa britanică

Harry a spus că tabloidele britanice „dădeau pe-afară” de articole despre cât de „leneș era Willy”, iar „presa luase obiceiul să-l poreclească „Wills Chiulangiul”, ceea ce jignitor și dezgustător de nedrept, pentru că el era ocupat să aibă copii și să-și mărească familia. (Kate era însărcinată din nou.)”, a scris Harry. „De asemenea, încă depindea de tata, care deținea controlul asupra băierilor pungii”.

Harry a adăugat că William și Kate au făcut atâtea angajamente regale câte a vrut Charles să facă și „uneori asta nu era prea mult, pentru că tata și Camilla nu voiau ca Willy și Kate să aibă parte de prea multă publicitate”.

„Willy mi-a spus că atât el, cât și Kate se simțeau prinși ca într-o capcană, și pe nedrept persecutați, de presă și de tata, așa că am simțit oarecum nevoia să țin steagul sus pentru toți trei, în 2015.”, a scris Harry.

Harry a spus că a aflat mai târziu că presa „îl vâna” pe fratele său pentru că William „încetase să le mai facă jocul, interzicându-le accesul neîngrădit la familia lui”. Ducele de Sussex explică apoi: „Refuzase în mai multe rânduri s-o scoată la paradă pe Kate în fața lor, ca pe un cal de curse premiant. Chestie care fusese considerată prea de tot.”

Harry a spus că tensiunea dintre ei patru a crescut când el și Meghan nu le-au oferit cadouri de Paște lui Kate și William

Harry a scris că, în iunie 2018, William și Kate i-au invitat pe Meghan și Harry la Palatul Kensington la un ceai pentru a discuta despre tensiunile dintre ei, iar el și Meghan au fost surprinși să constate că William și Kate erau supărați din cauza unor lucruri de care „noi habar nu aveam”.

„Willy și Kate erau aparent supărați că nu le făcusem cadouri de Paște”, a spus Harry. „Cadouri de Paște? Willy și cu mine nu făcusem niciodată schimb de cadouri de Paște. Tata făcea întotdeauna mare caz de Paște, sigur, dar așa era tata.”

În ciuda informațiilor surprinzătoare, Harry a spus că el și Meghan le-au spus că le pare rău: „Totuși, dacă Willy și Kate erau supărați, ne-am cerut scuze“.

Kate a spus că Meghan i-a rănit sentimentele când a comentat despre „creierul ei de bebeluș“, potrivit lui Harry

Harry a spus apoi că soția lui William „a zis că i se datorează scuze” și că Meghan i-a rănit sentimentele.

„Nu-ți aduceai aminte ceva, iar eu ți-am spus că nu e mare scofală, că e de la „creierul de bebeluș“. Pentru că tocmai născuseși. Era de la hormoni.”, ar fi pus Meghan Markle, potrivit lui Harry.

Acesta vorbea despre o convorbire telefonică între Kate și Meghan. Kate îl născuse recent pe Louis, cel mai mic copil al ei, la acea vreme.

Harry a spus că „ochii lui Kate s-au mărit”, iar ea a spus: „Da. Ai vorbit despre hormonii mei. Nu eram suficient de apropiate încât să vorbim despre hormonii mei!”.

„A fost rândul lui Meg să facă ochii mari. Părea sincer nedumerită.“, a scris Harry, continuând să spună că i-a spus lui Kate că a vorbit cu ea așa cum vorbește cu prietenii ei.

Harry a spus că William i-a spus apoi lui Meghan că a făcut un comentariu „nepoliticos” și că „nu așa se face aici, în Marea Britanie”, în timp ce a îndreptat degetul spre ea. Apoi, Meghan l-a rugat apoi „te rog frumos să nu mă mai ameninți cu degetul!”.

Harry a povestit apoi cum s-a încheiat confruntarea: „Meg a spus că niciodată nu a făcut ceva cu intenția de a o răni pe Kate, iar dacă a făcut-o, o roagă pe Kate să îi spună, pentru a nu mai
repeta greșeala. Ne-am îmbrățișat cu toții. Oarecum. Apoi am spus că e timpul să plecăm.”

Harry a descris un „moment stânjenitor”: Meghan a întrebat-o pe Kate dacă îi poate împrumuta balsamul de buze

Harry a povestit că, la un moment dat, Meghan și-a uitat balsamul de buze și, în timp ce așteptau în culisele unui eveniment, a întrebat-o pe Kate dacă poate să-l împrumute pe al ei, „o chestie tipic americană”.

„Luată prin surprindere, Kate a căutat în geantă și, cu oarecare reținere, a scos un mic tub. Meg a stors pe deget un strop și l-a aplicat pe buze. Kate a făcut o grimasă.”.

„O mică ciocnire de stiluri? Un moment de care ar fi trebuit să ne amuzăm. Dar care a lăsat ceva urme”, a continuat Harry. „Apoi presa a simțit că s-a întâmplat ceva și a încercat
să facă din țânțar armăsar. Nu suntem deloc pe drumul cel bun, mi-am zis cu părere de rău.”

Harry a detaliat problema dintre Kate și Meghan cu privire la rochiile domnișoarelor de onoare

După nunta lui Harry și Meghan, au apărut informații potrivit cărora Meghan a făcut-o pe Kate să plângă din cauza unei probleme legate de rochia prințesei Charlotte. Apoi, în timpul interviului din 2021 cu Oprah Winfrey, Meghan a recunoscut: Kate chiar a făcut-o să plângă.

În „Spare”, Harry a oferit mai multe informații despre ceartă, despre care a spus că a avut loc la telefon.

Cu patru zile înainte de nunta lui Harry și Meghan, Kate i-a trimis un mesaj lui Meghan pentru a o anunța că rochia lui Charlotte nu i se potrivea. Meghan i-a răspuns prin SMS pentru a o anunța că croitoreasa era pregătită să o ajute la Palatul Kensington, dar asta „nu a fost suficient”, așa că ea și Kate au vorbit apoi la telefon, potrivit memoriilor lui Harry.

Harry a spus că Kate i-a spus lui Meghan că Charlotte „a plâns” când și-a probat rochia pentru că era „prea mare, prea lungă, prea largă”. Meghan i-a cerut atunci lui Kate să vină la palat pentru a modifica rochia.

„Nu, toate rochiile trebuie refăcute”, a răspuns Kate, adăugând că designerul rochiei sale de mireasă a fost de acord cu ea, potrivit lui Harry.

Harry a spus că Meghan a adus apoi în discuție problemele pe care le avea cu tatăl ei, Thomas Markle, înainte de nuntă, iar Kate a spus că știa cu ce se confruntă Meghan, dar că rochiile trebuiau să fie prioritare.

Convorbirea telefonică s-a încheiat cu Meghan spunându-i lui Kate că ar putea să o ducă pe Charlotte la croitor, iar Kate a spus „bine“, potrivit lui Harry. El a continuat spunând că apoi a mers acasă și „a găsit-o pe Meg pe podea, plângând“.

„Într-adevăr, în dimineața următoare, Kate a venit cu un buchet de flori cu o cartolină atașată în care își exprima părerea de rău”, a mai spus Harry. „O simplă neînțelegere, mi-am spus.“

Harry a spus că atunci când poveștile despre ceartă au început să circule în presă, el, Meghan, William și Kate s-au adunat pentru a discuta despre asta. În timpul conversației, el a spus: „Kate a intrat direct în subiect și a spus că știe foarte bine că poveștile din ziare despre cum Meg o făcuse să plângă sunt false. Meghan, știu că eu sunt cea care te-a făcut să plângi”.

Dar când Meghan a întrebat de ce biroul lui Kate nu a corectat tabloidele, Harry a spus că prințesa de Wales era „tulburată” și „nu a răspuns”.

Verighetele lui Meghan și Kate au o legătură specială

Când a vorbit despre ziua nunții sale în „Spare”, Harry a dezvăluit că verigheta lui Meghan a fost „făcută din aceeași pepită de aur galez din care le comandase și Kate pe alte lor.”

„Bunica îmi spusese că era aproape tot ce mai rămăsese din acel aur. Ultima părticică de aur. Exact asta era Meg pentru mine.”, a scris, în final, Harry.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 Povestea lui Lucky AP
  Richard (Chase Moore) traieste intr-un orasel din Africa. El are grija de un manz abandonat, pe nume Lucky, care a supravietuit miraculos dupa ce a fost luat de...
 • 11:45 Batem palma?
  Ăsta-i spectacolul! Asta e televiziunea! Cei mai curajoși concurenți vor trebui să răspundă unei întrebări aparent simple pentru a câștiga o importantă sumă de bani......
 • 12:45 Mirajul dansului AP
  Un grup de 12 adolescenţi intră la Academia Americană de Balet din New York pentru a deveni specialişti în balet. Stresul de la antrenamente şi presiunea de a se...
 • 15:15 Românii au talent AP
  Fiecare vineri seară va scoate la iveală momente nemaiîntâlnite, care vor ține telespectatorii cu sufletul la gură. Dinamismul show-ului va fi întreținut de gazdele...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii 12
  Temându-se că acţiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul şi formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat...
 • 22:45 Răzbunare: O poveste de dragoste 15
 • 00:45 Legea străzii 12
  Joey (Jason Statham), un fost soldat din Forţele Speciale, ajuns acum să trăiască pe străzi, în lumea infractorilor din Londra, se transformă într-un Înger Răzbunător...
 • 02:30 Mirajul dansului AP
  Un grup de 12 adolescenţi intră la Academia Americană de Balet din New York pentru a deveni specialişti în balet. Stresul de la antrenamente şi presiunea de a se...
 • 04:15 Povestea lui Lucky AP
  Richard (Chase Moore) traieste intr-un orasel din Africa. El are grija de un manz abandonat, pe nume Lucky, care a supravietuit miraculos dupa ce a fost luat de...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Lia - soţia soţului meu
  "Lia" este un nou serial de ficţiune marca Antena 1, produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production. Producția este o adaptare liberă după drama turcească "Asla...
 • 12:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Câinele, adevăratul meu prieten AP
  Ecranizare a îndrăgitului roman omonim semnat de W. Bruce Cameron, "Câinele, adevăratul meu prieten" prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea...
 • 15:30 America Express - Drumul aurului AP
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Călătoria 2: Insula Misterioasă AP
 • 22:00 Bunicul dezlănţuit 15
  Jason Kelly se află la doar o săptămână distanţă de nunta cu fiica răsfăţată a şefului său, deci cu un pas mai aproape de visul lui de a deveni partener la firma...
 • 00:00 America Express - Drumul aurului AP
 • 03:00 Dragoste de tata
  Nejat (Furkan Palali) este un om de afaceri de succes, director al unei companii care creează ochelari. După ce soţia îl părăseşte, Nejat îşi creşte singur fiica...
 • 04:00 Câinele, adevăratul meu prieten AP
  Ecranizare a îndrăgitului roman omonim semnat de W. Bruce Cameron, "Câinele, adevăratul meu prieten" prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Primăvara bobocilor AP
 • 09:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 10:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Infidelul AP
  Istoria personală a frumoasei Asya Arslan este una cu totul emoționantă. Încă de la o vârstă fragedă, Asya a rămas orfană, iar dorința ei cea mai mare a devenit...
 • 22:00 Hai că încă putem! 12
 • 00:00 Masca de argint AP
  Evenimentele il aduc in Tara Romaneasca pe bancherul Troianov (Alexandru Repan), o persoana darnica si totodata suspecta, despre care Aga (Traian Stanescu) vrea...
 • 02:15 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV