Homepage  / Ultimul număr

Atac la Stapan

Atac la Stapan

de Redactia Tvmania

„Busola de aur” este primul film dintr-o trilogie fantastica noua ce incearca sa detroneze franciza „Stapanul inelelor” din inima publicului si topul incasarilor.

Studiourile New Line Cinema – aceleasi care sunt si in spatele megasuccesului „Stapanul inelelor” – au investit 180 de milioane de dolari intr-o alta trilogie fantastica, de asta data inspirata din cartile britanicului Philip Pullman, un scriitor ce crede in existenta universurilor paralele. „Busola de aur”, adaptarea primei carti din trigolia „His Dark Materials”, este povestea unei fetite de 12 ani, Lyra Belacqua, care detine un obiect nepretuit: o busola fermecata ce are puterea sa spuna adevarul, sa arate ce altii incearca sa ascunda si sa prevada viitorul. Obiectul e ravnit cu ardoare de Magisterium, o institutie opresiva care conduce lumea, asa ca fetitei i se intind capcane – sub forma unei vrajitoare-mentor – pentru a o face sa renunte la el. Atunci cand un prieten al Lyrei este rapit, fetita pleaca intr-o calatorie care poate duce nu numai la gasirea lui, ci la salvarea intregului ei univers. O ajuta o vrajitoare, un urs vorbitor si alte creaturi ciudate.
Scenariul adaptat este scris de Chris Weitz (a mai facut „About a Boy” cu Hugh Grant), care semneaza si regia, desi, initial, s-a ferit sa isi puna semnatura pe o pelicula atat de costisitoare si, deci, cu mari pretentii si asteptari.
Cea mai grea sarcina a regizorului a fost sa o gaseasca pe micuta interpreta a Lyrei, intrucat scriitorul cartii dorise ca fetita sa fie un nume necunoscut, sa aiba in jur la 10 ani si sa fie englezoaica. 10.000 de fetite s-au prezentat la preselectie, iar aleasa a fost Dakota Blue Richards, pe care producatorii au placut-o fiindca era incapatanata si spunea exact ce gandeste.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te