Homepage  / Cinema

„Barbie”, noul trailer al filmului ne invită într-o lume înotând în valuri de roz

„Barbie”, noul trailer al filmului ne invită într-o lume înotând în valuri de roz

de Andreea Hentea,

Noul trailer al anticipatului film „Barbie” este atât de precis ancorat în universul vizual al celebrei păpuși, încât glicemia îți urcă alarmant numai când te uiți la el. Dincolo de tonele de roz, de paiete și de tocurile stiletto, de casele de plastic și de turnulețele (cum altfel decât) roz, noul film este însă o privire acidă asupra obsesiei lumii noastre pentru perfecțiune, zen, aparențe și euforie, printre care întrebările esențiale nu mai au demult ce căuta.

„Dacă o iubești pe Barbie, filmul ăsta e pentru tine! Dacă o urăști pe Barbie, filmul ăsta e (și) pentru tine!”, sună sloganul publicitar al noii producții atât de discutate deja, prin care originala regizoare Greta Gerwig vrea să ne livreze o poveste nemaivăzută, în care lupta dintre artificial și autentic este într-adevăr ingenioasă, pendulând între hilar și absurd.

Alcătuite cu o precizie nebunească, scenografia și costumele, dar și fonturile genericelor filmului (aceleași cu cele de pe ambalajele păpușii), ne înfățișează lumea perfectă a lui Barbie, de un roz acadea care duce limitele dulcelui până la cer și nu admite ca vreun fir de nisip să deranjeze ordinea și fericirea celor care o populează.

Margot Robbie

Perfecta Margot Robbie arată de parcă s-ar fi născut pentru rolul lui Barbie, confecționându-și personajul din ocheade care merg de la inocență la stupefacție, o eroină fără vreun norișor dilematic care să-i întunece zâmbetul impecabil.

O apariție de neratat este și Ryan Gosling, în rolul păpușii Ken, partenerul lui Barbie, cu părul oxigenat și îmbrăcat în tricou roz, cu un asortat zâmbet tâmp, înfățișare pentru care actorul a fost nu o dată ținta ironiilor. Gosling a spus însă că a acceptat rolul lui Ken după ce a văzut păpușa Ken a fiicei lui întinsă cu fața în jos în noroi, lângă o lămâie zdrobită. El a ridicat păpușa și lămâia și i le-a trimis regizoarei Greta Gerwig, cu mesajul: „Voi fi Ken-ul tău, povestea lui trebuie spusă”.

Crize (roz)istențiale în Barbieland

Iată însă că vine ziua în care etern zâmbitoarea Barbie pare să se defecteze și începe să pună întrebări incomode, să vorbească despre moarte și alte lucruri antipatice, iar viitorul ei și al lui Ken în universul roz începe să se clatine zdravăn. Barbie și Ken sunt catapultați în lumea reală, iar de aici lucrurile se precipită când spre comic, când spre absurd, aducându-le celor doi eroi plastifiați o odisee pe care nu și-ar fi putut-o imagina.

„Barbie” are un generic plin de vedete, de la Margot Robbie și Ryan Gosling la naratoarea poveștii, Helen Mirren, și până la Ariana Greenblatt, Nicola Coughlan, John Cena, Emma Mackey, Will Ferrell, Simu Liu, Michael Cera, America Ferrera și Emerald Fennell.

Originala cineastă Greta Gerwig (nominalizată la Oscarul pentru scenariu pentru „Lady Bird” și „Fiicele doctorului March” și la cel pentru regie – de asemenea pentru „Lady Bird”), care a scris scenariul împreună cu soțul ei, cineastul Noah Baumbach (nominalizat, și el, la Oscar, pentru scenariul filmelor „Părinți și copii” și „Poveste despre căsnicie”), ne lansează o nouă provocare cinematografică, evocând perfect șuvoiul copleșitor de surogate atât de prizat în lumea în care trăim.

Până la premiera filmului în România, stabilită pentru 21 iulie, puteți urmări trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te