Homepage  / Știri

Când e înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi depus miercuri la Westminster Hall

Când e înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi depus miercuri la Westminster Hall

de Andra Stana,

Regina a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, iar Regele Charles al III-lea este acum noul monarh. Iată ce detalii au apărut despre înmormântarea reginei.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la Capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, iar trupul neînsuflețit al soțului său, prințul Philip, va fi mutat pentru a i se alătura.

UPDATE, 11 septembrie 2022:

Casa Regală britanică a anunțat, în acest weekend, data funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi depus miercuri la Westminster Hall , unde va rămâne până la înmormântare. Funeraliile vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Știrea inițială:

Funeraliile reginei, organizate minuțios

În mod tradițional, ziua de ieri (joi, 8 septembrie) ar fi fost Ziua Z sau Ziua Z+0 în planurile prevăzute de „Operațiunea London Bridge”.

Însă anunțul a fost făcut târziu în cursul zilei de ieri, în jur de 18.30 – ceea ce înseamnă că planurile au fost decalate cu o zi pentru a permite punerea în aplicare a aranjamentelor complexe, ceea ce înseamnă că ziua D+0 va fi luată în considerare astăzi, vineri, 9 septembrie 2022, scriu cei de la Daily Mail.

D+0 – vineri, 9 septembrie

 • Regele și Regina se întorc la Londra – Charles și Camilla au rămas la Balmoral peste noapte, dar se întorc astăzi la Londra.
 • în jurul prânzului: Clopotele bisericilor sunt așteptate să bată în toată țara în comemorarea Reginei. Clopotele vor bate la Westminster Abbey, Catedrala St Paul și Castelul Windsor
 • Ora 12:00: Omagii aduse reginei de către parlamentari în Camera Comunelor, în frunte cu prim-ministrul Liz Truss și președintele Camerei Lindsay Hoyle.
 • Ora 13:00: În Hyde Park din Londra vor fi trase salve de tun – câte un foc de armă pentru fiecare an de viață al reginei.
 • Audiență cu premierul – în ciuda durerii sale, datoria îl cheamă pe noul suveran Charles, care va avea prima sa audiență în calitate de monarh cu premierul Liz Truss în această după-amiază.
 • Confirmarea planurilor funerare – este probabil ca Charles să se întâlnească cu contele mareșal – ducele de Norfolk – care se ocupă de funeraliile reginei, pentru a aproba programul atent coregrafiat pentru zilele următoare, mai scriu cei de la Daily Mail.
 • Doliu la curte – O perioadă de doliu regal pentru membrii familiei regale va fi respectată până la șapte zile după funeraliile reginei, data urmând să fie confirmată de Palatul Buckingham.
 • Doliu național – Guvernul va confirma durata doliului național, care va fi probabil de aproximativ 12 zile, de acum până în ziua următoare funeraliilor reginei. De asemenea, vor anunța că ziua înmormântării va fi o zi de sărbătoare publică sub forma unei zile de doliu național.
 • 18:00: Discurs televizat al regelui Charles al III-lea – Regele va ține un discurs televizat către națiune, pe care urmează să îl înregistreze în prealabil.
 • 18:00: Slujbă la Catedrala St Paul – Premierul și miniștrii de rang înalt vor participa la o slujbă publică de comemorare la Catedrala St Paul din centrul Londrei.

D+1 – sâmbătă, 10 septembrie

Consiliul de Aderare se reunește, în mod tradițional la ora 10.00, la Palatul St James din Londra, pentru a-l proclama oficial pe Charles ca nou suveran.

Mai întâi, Consiliul Privat se reunește fără rege pentru a-l proclama pe noul monarh. Apoi, Charles ține primul său Consiliu Privat, însoțit de Camilla – noua regină consoartă – și de William, care sunt, de asemenea, consilieri privați, și face declarația și jurământul personal.

Prima proclamație publică a noului suveran este citită în aer liber, de la balconul Friary Court din Palatul St James. Proclamațiile sunt făcute în tot orașul și în toată țara.

Drapelele Uniunii sunt din nou arborate la catarg complet la ora 13.00 și rămân acolo timp de 24 de ore, pentru a coincide cu proclamațiile, înainte de a reveni la jumătate de catarg.

D+2 – Duminică, 11 septembrie

Se așteaptă ca sicriul reginei să fie transportat cu mașina la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

Proclamații vor fi citite în parlamentele descentralizate scoțian, galez și nord-irlandez la Edinburgh, Cardiff și Belfast.

D+3 – Luni, 12 septembrie

Se așteaptă o procesiune de-a lungul Royal Mile până la Catedrala St Giles. Slujbă și priveghiul Prinților de către membrii familiei regale. Publicul ar putea avea ocazia să treacă pe lângă sicriul reginei.

După ce va părăsi Anglia și va vizita Scoția, Charles se va deplasa la un moment dat în celelalte țări din Regatul Unit – Țara Galilor și Irlanda de Nord – cunoscută sub numele de Operațiunea Spring Tide.

D+4 – marți, 13 septembrie

Se așteaptă ca sicriul să fie transportat cu avionul la Londra, la Palatul Buckingham. Tot acum are loc o repetiție pentru procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster.

D+5 – Miercuri, 14 septembrie

Este de așteptat ca ceremonia de depunere a sicriului reginei să înceapă în Westminster Hall – Operațiunea Marquee – după o procesiune ceremonială prin Londra. Aceasta va dura patru zile întregi.

Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o scurtă slujbă după sosirea sicriului.

Sute de mii de oameni vor trece pe lângă sicriu depus pe catafalc și îi vor aduce un omagiu, la fel cum au făcut-o și în 2002, când regina mamă a fost înmormântată.

D+6 – Joi, 15 septembrie

Este posibil să aibă loc o repetiție pentru procesiunea funerară de stat.

D+7 – vineri, 16 septembrie – duminică, 18 septembrie

Omagiile aduse Reginei continuă, încheindu-se la D+9. Șefii de stat încep să sosească pentru înmormântare.

D+10 – luni, 19 septembrie

Înmormântarea de stat a reginei este așteptată să aibă loc la Westminster Abbey din centrul Londrei.

Slujba va fi televizată și se așteaptă să se țină două minute de tăcere la nivel național.

În aceeași zi cu înmormântarea, sicriul reginei va fi dus la Capela Saint George de la Castelul Windsor pentru o slujbă de înmormântare televizată.

Mai târziu, în cursul serii, va avea loc o slujbă privată de înmormântare cu membri de rang înalt ai familiei regale.

Locul de veci al reginei va fi capela memorială Regele George al VI-lea, o anexă a capelei principale – unde au fost înmormântați mama și tatăl ei, împreună cu cenușa surorii sale, Prințesa Margaret.

Sicriul lui Philip, care a decedat la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021, va fi mutat de la Cavoul Regal la capela memorială pentru a se alătura celui al reginei.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția.

„Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”, a scris pe Twitter familia regală despre Majestatea Sa, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, cu 70 de ani pe tron.

„Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra.”

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele”, se arată într-o declarație postată pe conturile de socializare ale familiei regale.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Vocea României
  Antrenorii sunt într-o formă de zile mari, Pavel Bartoş are grijă ca atmosfera să fie una de sărbătoare, iar concurenţii sunt pregătiţi să-şi transforme emoţiile...
 • 23:00 Clanul 12
  O acțiune ce nu trebuie ratată. O distribuție ce va ridica fiecare scenă la cel mai înalt nivel. O poveste încărcată de intrigi și momente neașteptate. Bazat pe...
 • 01:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 03:15 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 04:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 iRoast 12
 • 21:30 Stand-Up Revolution 12
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • 00:00 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 03:00 Hello Chef!
  Antena 1 lansează un nou proiect de cooking - Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef - Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie...
 • 04:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Gulperi AP
  Serialul "Gulperi" spune povestea impresionantă a unei femei care lupta să-şi îndeplinească visurile, într-o societate tradiţionalistă, inflexibilă. Scenariul alert...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Infidelul AP
  Istoria personală a frumoasei Asya Arslan este una cu totul emoționantă. Încă de la o vârstă fragedă, Asya a rămas orfană, iar dorința ei cea mai mare a devenit...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV