Homepage  / Advertorial

Ce faceți după ce cumpărați un nume de domeniu web? 6 acțiuni esențiale

Ce faceți după ce cumpărați un nume de domeniu web? 6 acțiuni esențiale

de Redactia Tvmania

Cumpărarea și configurarea unui domeniu web poate fi asemănătoare cu cumpărarea unei case și mutarea tuturor lucrurilor.  Odată ce ați găsit și ați cumpărat numele domeniului, nu faceți greșeala de a crede că partea grea s-a terminat - înregistrarea unui nume de domeniu implică mai mult operațiuni administrative. Iată cațiva pași cheie cheie asupra cărora trebuie să vă concentrați după ce cumparați un nume de domeniu.

6 acțiuni esențiale după ce cumpărați un nume de domeniu web

1. Găsiți o casă numelui de domeniu (o gazdă web)

În primul rând, dupa ce cumpărați un nume de domeniu web veți nevoie de un loc unde să „traiască”. Cu alte cuvinte, trebuie să alegeți o gazdă web și un plan de găzduire.

Aveți două opțiuni. Puteți opta să obțineti atât numele de domeniu cât și serviciul de gazduire web de la același furnizor sau le puteți achiziționa  separat, de la furnizori diferiți.

Probabil că ați achiziționat numele de domeniu de la un serviciu care oferă și planuri de găzduire – există o mulțime de companii care oferă atât gazduire web cât și nume de domenii. Cumpărarea ambelor de la același furnizor de servicii oferă o serie de avantaje.

În primul rând, nu va trebui să vă faceti griji cu privire la conectarea domeniului dvs. și a serviciului dvs. de găzduire – se vor sincroniza de la început.

În al doilea rand, o afacere care oferă servicii combinate de nume de domenii și gazduire web  va include adesea avantaje suplimentare pentru pachetul de gazduire care vă vor face viața mai ușoară pe termen lung.

De exemplu, hostx.ro este un serviciu popular de gazduire web și de registrar de domenii care oferă asistență tehnică 24/7, confidențialitate WHOIS pentru extensiile de domenii selectate si o administrare facilă a domeniilor. Pachetele  de gazduire web partajată (sau shared) oferite de HostX vă permit să găzduiți domenii multiple, vă oferă protecție antimalware în timp real, conturi de email, FTP și baze de date nelimitate, s.a.

2. Creați o adresă de email personalizată

Când vă mutați într-o casă nouă, primiți o nouă adresă. Obținerea unei adrese de e-mail specifica domeniului web @domeniuldvs.ro este un fel de a obține o noua adresă poștală. Utilizatorii trebuie să știe unde sunteți și unde vă pot contacta acum.

Lăsând la o parte analogiile, o adresă de e-mail personalizata potrivita domeniului dvs. vă oferă un profesionalism pe care cu un cont gmail.com sau hotmail.com pur si simplu nu le puteți obține.

Din fericire, majoritatea serviciilor de gazduire web și registrarii de domenii oferă adrese de e-mail specifice domeniului ca parte a planurilor lor. Cu această nouă adresă personalizată puteți face orice. Cărți de vizită, materiale promoționale pentru companie, orice vă puteți gândi pentru a vă comercializa noul e-mail și a vă face cunoscut numele companiei.

3. Creați conturi social media în concordanță cu numele domeniului

Următorul pas: asigurați-vă că prezența pe rețelele sociale se sincronizează cu noul site web și cu noua adresa de e-mail. Verificați toate conturile existente, creați altele noi și vedeți dacă numele dvs. exact al companiei sau ceva apropiat este disponibil.

Asigurați-vă că identitatea și tonul marcii dvs. de afaceri pe rețelele sociale și alte platforme se sincronizează cu site-ul dvs. web.

Ar fi indicat să verificați ce nume de rețele sociale sunt disponibile înainte de a vă cumpăra numele de domeniu deoarece este o parte  esențială a branding-ului in zilele noastre.

Daca nu puteți obține o potrivire exactă încercati sa adaugati o eticheta unica, cum ar fi o abreviere pentru tara in care operati (RO, US, UK). Atata timp cat este aproape de numele companiei dvs., va functiona pentru retelele dvs. de socializare.

Încercați tot posibilul pentru a utiliza aceleași nume în profilurile dvs. de rețele sociale astfel incât utilizatorii să nu confunde afacerea dvs. cu alt cont.

4. Înregistrați afacerea și mărcile comerciale

Să presupunem ca tocmai ați inceput o nouă companie de software. Aveți un nume de companie grozav, un site web in lucru, o adresă de e-mail specifică domeniului și rețele sociale potrivite.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți în continuare este să înregistrați numele si companiei si mărcile comerciale. Protejarea marcilor comerciale oferă o protecție juridică suplimentară pentru afacerea dvs.

Cu siguranță nu doriți ca cineva să vă preia ideea de afacere, numele sau să vă copieze produsele. Tot din considerente de protejare a mărcii, puteți lua in calcul în acest stadiu și achiziționarea mai multor nume de domenii care sună asemănător cu al dvs., cu extensii noi de domenii diferite de la hostx.ro sau cu ortografie similară.

5. Obtineți numere de telefon și fax dedicate

Nu faceți greseala de a folosi numărul personal de telefon mobil pentru apelurile de afaceri.

Investiți intr-un sistem telefonic și o linie de fax dedicate întreprinderilor mici pentru a vă eficientiza operațiunile si pentru a vă consolida brandul în comunicații.

Alegerea unui sistem bazat pe cloud este o solutie ideala, deoarece acestea includ adesea caracteristici suplimentare care pot adauga avantaje importante afacerii dvs. Aceste sisteme va permit sa trimiteti si sa primiti faxuri la fel ca emailurile, deci nu aveti nevoie de echipamente voluminoase si costisitoare – este convenabil si ecologic.

6. Proiectați-vă și dezvoltați-vă website-ul

Dupa ce ați terminat partea administrativă a site-ului dvs., puteți începe să vă proiectați și să dezvoltati site-ul. O idee clară despre afacerea și brandul dvs., vă va ajuta să vă proiectați site-ul web.

Dacă ideea de a crea un site web sună copleșitor, luați în considerare angajarea unui dezvoltator web care să facă munca în locul dvs. Dacă credeți că vă puteți descurca cu munca, există o mulțime de platforme online care ușurează procesul. WordPress, de exemplu, este o alegere populară și în prezent propulsează peste 40% din toate site-urile de pe Internet.

Apoi, dupa ce ați stabilit designul și conținutul, nu uitați să vă dezvoltați site-ul pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Creați conținut captivant pentru a atrage clienți potențiali. Dezvoltați o strategie SEO. Optimizați cuvintele cheie și linkurile pentru a genera trafic catre site-ul dvs.

Concluzie

Pentru a face o recapitulare rapidă:

 1. Găsiți un serviciu unde puteți înregistra un nume de domeniu și care să vă ofere și găzduire web
 2. Creați o adresă de e-mail personalizată specifică domeniului.
 3. Creați conturi social media potrivite numelui dvs. de domeniu
 4. Înregistrați-vă afacerea și mărcile comerciale, luați în calcul achiziționarea mai multor nume de domenii
 5. Optați pentru o linie telefonică și de fax dedicată
 6. Proiectați-va site-ul web și dezvoltați conținut pe măsură ce afacerea dvs. se dezvoltă

Dupa ce cumparați un nume de domeniu, urmați acești pași pentru a începe și a profita la maxim de noul dvs. nume de domeniu. Odata ce ați stabilit aceste acțiuni cheie, veți avea o bază solidă pe care să construiți, pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Urmărește-ne pe Google News
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 Doctor de bine
  Află sfaturile medicilor invitați și vezi care sunt cele mai bune căi de tratament, dar și de prevenție, pentru o arie largă de boli, atât la copii, cât și la adulți....
 • 10:30 Umami: al 5-lea gust
  Umami: al 5-lea gust este un show culinar, prezentat de Cristi Dumitru, Alin Barabancea (co-prezentator) și Sergiu Nedelea (expert în vinuri).
 • 11:00 Face toţi banii AP
  Stephanie Plum (Katherine Heigl) divorteaza de sot si pe langa suferinta produsa de acest eveniment neplacut, ea isi pierde si serviciul. Disperata sa isi regaseasca...
 • 12:50 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 13:00 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 14:00 MasterChef
 • 16:00 Imperiul Leilor
  "Imperiul leilor" este o emisiune adresată celor ce vor să se lanseze în lumea afacerilor. Tinerii antreprenori care doresc să vadă cum ideea lor de afaceri prinde...
 • 18:00 România, te iubesc!
  Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Rareş Năstase caută şi informează publicul din toată România despre adevăruri pe care mulţi le-ar dori ascunse:...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Survivor România AP
  Survivor este competiția care demonstrează că imposibilul nu există, care îi împinge pe concurenți în situații la care nici nu se gândeau când venea vorba despre...
 • 23:30 Insurgent 12
  Actiunea incepe la trei zile dupa evenimentele din Divergent, cand Tris (Shailene Woodley) si Four (Theor James) reusesc cu greu sa o impiedice pe Jeanine si aliatii...
 • 01:45 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 02:45 Mame bune şi nebune 15
  Amy (Mila Kunis) are o viata perfecta, copii isteti, o casa minunata si o cariera in ascensiune. Cu toate acestea ea munceste mult, se ocupa de gospodarie si este...
 • 04:30 România, te iubesc!
  Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Rareş Năstase caută şi informează publicul din toată România despre adevăruri pe care mulţi le-ar dori ascunse:...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 07:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Neatza de weekend
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Hello Chef!
  Antena 1 lansează un nou proiect de cooking - Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef - Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie...
 • 15:00 Te cunosc de undeva!
  "Te cunosc de undeva!", cel mai spectaculos show de transforming, pune în scenă spectacole pe care nu trebuie să le ratezi! Zeci de artişti au urcat pe scena transformărilor...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 00:30 iMai mult Umor 15
  "iMai mult Umor" este povestea nevăzută din spatele produsului finit iUmor, este spectacolul din spatele spectacolului, a spus Vlad Drăgulin. Actorul va urmări tot...
 • 00:45 Temptation Island - Insula iubirii 12
  Cinci cupluri, 12 tentaţii, 15 zile şi o insulă plină de capcane, acestea sunt elementele cheie ale reality show-ului prezentat de Radu Vâlcan, "Temptation Island...
 • 04:00 Rocky V AP
  La întoarcerea din Rusia după ce l-a înfrânt pe Drago, Rocky descoperă că anii de box i-au creat leziuni ireparabile pe creier. Mai mult, contabilul lui i-a tocat...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 08:00 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 10:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 11:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 14:30 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Strada Speranţei AP
  Povestea serialului are în centru trei familii foarte diferite de bucureşteni, vecine pe aceeaşi stradă. Poveştile acestora se desfaşoară în paralel şi se ramifică...
 • 21:15 40 de întrebări cu Denise Rifai AP
  40 de întrebări adresate unui invitat, două minute pentru a răspunde la fiecare dintre acestea, într-o întâlnire revelatoare cu un jurnalist experimentat: Denise...
 • 23:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 00:45 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 02:15 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 06:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 06:45 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV