Homepage  / Seriale româneşti

Cine sunt actorii din Ruxx. Nume mari în distribuția serialului produs de HBO Max

Cine sunt actorii din Ruxx. Nume mari în distribuția serialului produs de HBO Max

de Andreea Hentea,

RUXX, noul serial produs de HBO Max și filmat în România, are azi premiera, odată cu lansarea noii platforme de streaming. RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor.

Serialul are în rolurile principale nume mari ale cinematografiei românești: Raluca Aprodu („Câini”, „În derivă”) și Alec Secăreanu („God’s Own Country”, „Cannibal”, „Strike Back”), alături de Mădălina Craiu („Umbre”, „Mo”) și Șerban Pavlu („Umbre”, „Babardeală cu bucluc”, „Monștri”), Alina Chivulescu („Selfie”), Bogdan Dumitrache („Pororoca”, „În derivă”, „Poziția copilului”), Ioana Bugarin („Miracol”, „Mia își ratează răzbunarea”) și Marian Olteanu („Alice T.”).

Iată ce ne-au spus patru dintre actorii serialului românesc „Ruxx”:

Șerban Pavlu: „«Ruxx» este un produs total neobișnuit pentru un serial autohton”

1. Ce v-a atras în primul rând la povestea din „Ruxx”?

Cred că în primul rând am fost atras de ideea de a juca „împotriva” unor personaje feminine mult mai complexe decât se întâlnesc de obicei în serialele românești.

2. Care sunt principalele calități ale personajului pe care îl jucați, Eugen Moscu?

Nu știu dacă le-aș numi neapărat calități, dar cred că aș descrie personajul ca pe un individ sofisticat din mediul urban, extrem de ambițios în plan profesional, dar profund derutat la nivel personal, care descoperă prea târziu tarele profunde ale mediului social și politic în care a cunoscut succesul.

3. Cum credeți că va fi primit „Ruxx” de public, într-o perioadă în care serialele se află în atenție mai mult ca oricând, dar și oferta este foarte mare?

Cred că este întrebarea care ne frământă pe toți cei care am participat la realizarea seriei. „Ruxx” este un produs total neobișnuit pentru un serial autohton și țintește, cred eu, ceva mai sus decât simplul divertisment, iar din acest punct de vedere așteptările sunt mari. Sper ca publicul să aibă deschiderea necesară. 

4. Ce provocări v-au adus filmările în pandemie?

Din punct de vedere organizatoric, a fost foarte dificil. Măsurile sanitare impuse au fost drastice. Nu discut de măști și dezinfectare, dar erau probleme cu transportul actorilor la cadru (nu ne puteam deplasa prea mulți deodată) sau de măsurile de distanțare din momentele în care nu filmam propriu-zis. Plus numărul imens de testări de pe întreg parcursul filmărilor și teama că ne puteam opri în orice moment. Lucrurile astea nu se văd în produsul final și așa e firesc, dar pentru producători a fost un efort imens. 

5. În ce proiecte vă vom vedea în continuare?

Cred că următoarea premieră după „Ruxx” o voi avea cu lungmetrajul „Marocco”, în regia lui Emanuel Pârvu, film cu care-am fost în selecția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian, după care urmează o comedie, sper eu, de succes. Până atunci, săptămânal, la Teatrul Bulandra, unde sunt angajat, dar și în alte teatre unde colaborez. Din păcate, și acolo restricțiile s-au făcut simțite destul de dur, dar abia aștept să jucăm iar cu săli pline la capacitate maximă.

Raluca Aprodu: „Sper ca oamenii să rezoneze cu proiectul nostru și să-l îndrăgească”

1. Ce v-a atras în primul rând la povestea din „Ruxx”?

Fix povestea. Personajele. Felul în care sunt povestite viețile unor oameni din zilele noastre, „cu bune și cu rele”. Umorul, sensibilitatea și modul în care descoperi fiecare personaj și relațiile dintre ele. 

2. Care sunt principalele calități ale personajului pe care îl jucați, Ruxandra Rusu?

Profesionalismul. Loialitatea pe care o are față de oamenii cu care lucrează. Determinarea cu care a reușit să-și creeze independența într-o lume nu foarte „prietenoasă”. Umorul. Dragostea pentru familia ei și, nu în ultimul rând, iubirea și grija pe care o are față de sora ei, Cristina. 

3. Cum credeți că va fi primit „Ruxx” de public, într-o perioadă în care serialele se află în atenție mai mult ca oricând, dar și oferta este foarte mare?

Asta nu cred că se poate anticipa niciodată. Dar pot să spun că sper ca oamenii să rezoneze cu proiectul nostru și să-l îndrăgească. A fost făcut cu dedicare, de niște oameni foarte pasionați de ceea ce fac și m-ar bucura dacă munca noastră, a tuturor, o să fie apreciată de public. 

4. Ce provocări v-au adus filmările în pandemie?

De toate felurile. De la disconfortul de a purta mască 12 ore pe zi, mai puțin momentele în care se filma, până la bucuria de a face haz de necaz. Nu a fost ușor. Nimeni nu mai trăise așa ceva și nu știam ce lucruri se mai pot schimba de la o zi la alta. Trebuie să recunosc că nici testele PCR făcute de trei ori pe săptămână, la 6 dimineața, nu au fost chiar o bucurie la început de zi de filmare. 

5. În ce proiecte vă vom mai vedea?

Urmează o premieră în care mă veți vedea, la Teatrul Național, în regia lui Claudiu Goga, în aprilie. Este o piesă foarte frumoasă, cu o distribuție extraordinară. În rest, ar mai fi ceva care sper să se concretizeze în primăvară, dar prefer să vorbesc despre asta după ce se întâmplă. 

Mădălina Craiu: „Cel mai mult mi-a plăcut că putem fi jucăuși în cele mai mature momente”

1. Ce v-a atras în primul rând la povestea din „Ruxx”?

M-a bucurat ca e un serial scris și făcut cu drag, care nu cred că are pretenții de a schimba lumea, ci mai degrabă să vorbească despre situații în care ne găsim la tot pasul și să ne readucă aminte că toți trecem prin ele. E fun, e cu inima ușoară, e genul de producție de care avem nevoie, ca un respiro între drame și filme de festival. E și despre asta viața. 

2. Care sunt principalele calități ale personajului pe care îl jucați, Cristina Rusu?

Cristina e foarte liberă, pe alocuri ireverențioasă și ambițioasă. E genul de personaj pe care te bucuri să îl joci, pentru că îți lasă spațiu să te joci. Asta mi-a plăcut cel mai mult. Că putem fi jucăuși în cele mai mature momente și Cristina știe să facă asta. 

3. Cum credeți că va fi primit „Ruxx” de public, într-o perioadă în care serialele se află în atenție mai mult ca oricând, dar și oferta este foarte mare?

Sperăm că foarte bine, tocmai din aceste motive. Cu cât e mai mare piața, cu atât mai mare publicul. Când ai atâtea platforme și atâția abonați, șansele sunt din ce în ce mai mari pentru orice producție. 

4. Ce provocări v-au adus filmările în pandemie?

Multe, dar adevărul e că ne-a și apropiat. Dușmanul comun ajunge în cele mai multe cazuri să apropie oameni. Era o perioadă ciudată și încărcată și faptul ca noi ne puteam vedea în număr mare în fiecare zi era, de fapt, o aducere aminte a normalității. Eram testați o dată la două zile și aveam condiții pentru a lucra optim și a lua contact cu oameni într-un timp în care în viața privată nu aveam voie să ne vedem cu mai mult de doi prieteni. Te ajută. Contactul cu oamenii. Și noi am avut luxul ăsta. 

5. În ce proiecte vă vom vedea în continuare?

Pe platformele de streaming puteți găsi două filme care sunt recente, „Mo” și „Luca”, puteți relua „Umbre”, dacă nu l-ați văzut, o altă producție HBO, și în „Ruxx” începând cu 8 martie. 

Alec Secăreanu: „«Ruxx» vorbește despre generația care a crescut visând la Vest”

1. Ce v-a atras în primul rând la povestea din „Ruxx”?

M-a atras faptul că este o poveste originală românească și că vorbește despre o generație care nu este reprezentată încă pe deplin în media de la noi. Generația care a crescut visând la Vest.

2. Care sunt principalele calități ale personajului pe care îl jucați, Andrei Dobre?

Andrei este rațional, ambițios, empatic și bine organizat.

3. Cum credeți că va fi primit „Ruxx” de public, într-o perioadă în care serialele se află în atenție mai mult ca oricând, dar și oferta este foarte mare?

E o producție românească, iar acest lucru sigur va stârni interesul publicului. „Ruxx” vorbește despre teme noi și importante din societatea românească actuală, în principal condiția femeii, de la relații toxice la inegalitate de șanse și la prejudecățile la care este supusă, într-o societate încă profund patriarhală. Cred că „Ruxx” a apărut ca o necesitate pe piața românească, într-un moment în care aceste teme trebuie abordate mai mult ca oricând. Sunt foarte curios de cum vor fi atinși spectatorii și atrași în discuție de personajele create de noi.

4. Ce provocări v-au adus filmările în pandemie?

Am filmat în plină pandemie, când toată lumea încă stătea închisă în case. Toată echipa a fost supusă unui regulament foarte strict impus de pandemie și asta nu a fost foarte ușor. Am purtat măști mai tot timpul, am păstrat distanța și ne-am testat periodic. Toată echipa a dat dovadă de responsabilitate și profesionalism. Cred că cel mai mare dezavantaj, pe lângă cele evidente ce țin de distanțare, a fost că nu am putut face un party de final de filmare. Cred că toată echipa ar fi avut nevoie de asta.

5. În ce proiecte vă vom vedea în continuare?

Începând cu 8 martie va fi „Ruxx” pe HBO, dar până atunci puteți să mă vedeți, tot pe HBO, în filmul „Ammonite”, în regia lui Francis Lee sau, dacă sunteți fani filme de acțiune, căutați tot pe aceeași platformă „Strike Back” (sezonul 9).

Foto: Adi Marineci

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Clanul 12
  O acțiune ce nu trebuie ratată. O distribuție ce va ridica fiecare scenă la cel mai înalt nivel. O poveste încărcată de intrigi și momente neașteptate. Bazat pe...
 • 23:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 23:30 Misiune imposibilă: Declinul 12
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Kingsman: Cercul de Aur 12
  În "Kingsman: Cercul de Aur", eroii noştri fac faţă unor noi provocări. Atunci când sediul agenţiei este distrus iar lumea este ostatică, călătoria lor îi conduce...
 • 03:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 23:00 Tu Urmezi! AP
  Dan Negru vine în faţa milioanelor de telespectatori cu un game show revoluţionar, ce îmbină concursul de cultură generală şi entertainmentul. Concurenţii stau la...
 • 01:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:15 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV