Homepage  / Seriale coreene

Coreenii adaptează „Little Women”. Povestea va fi plasată în zilele noastre, iar producția va fi pe Netflix

Coreenii adaptează „Little Women”. Povestea va fi plasată în zilele noastre, iar producția va fi pe Netflix

de Mioara Tronaru,

Romanul scris de Louisa May Alcott, „Little Women” (tradus în română „Fiicele doctorului March” sau „Cele patru fiice ale doctorului March”), va avea o variantă coreeană, adusă în zilele noastre. Pelicula va avea premiera pe Netflix în a doua jumătate a anului 2022, aflăm de pe kpopmap.com.

Amplasarea poveștii în contemporanitate nu se singura diferență, în varianta coreeană nu au mai rămas decât „trei fiice”, dar producătorii promit să păstreze spiritul romanului.

Ultima adaptare americană a fost în 2019, în regia lui Greta Gerwig. „Little Women”-ul de-atunci a câștigat premiul Oscar pentru costume, deși fusese nominalizat la șase categorii, printre care: pentru cel mai bun film, rol principal feminin – Saoirse Ronan, rol secundar feminin – Florence Pugh și scenariu adaptat.

Cine și ce rol va juca în versiunea coreeană „Little Women”

1 – Kim Go-eun va avea rolul interpretat de Saoirse Ronan

Kim Go-eun va interpreta rolul Oh InJoo, cea mai mare fiică a familiei Oh, cea care-și asumă responsabilitatea pentru surorile sale și le va sprijini din punct de vedere financiar. InJoo este descrisă ca fiind muncitoare, luptătoare și neînfricată, cu o hotărâre de fier și o inimă de aur.

Personajul corespondent în roman este Josephine „Jo” March, interpretat în ultima ecranizare de Saoirse Ronan, de fapt, a treia fiică a doctorului March. InJoo și Jo sunt exemple perfecte de feminitate modernă. De asemenea, s-ar putea ca personajul coreean să preia și din caracteristicile lui Meg March.

Kim Go-eun (30 de ani) nu are multe titluri în filmografie, dar majoritatea sunt memorabile: „Cheese in the Trap” (2016, disponibil pe Rakuten Viki), „Guardian: The Lonely and Great God” (2016, tot pe Rakuten Viki), „The King: Eternal Monarch” (2020, disponibil pe Netflix). Iar acum, are mare succes cu „Yumi’s Cells” (2021, disponibil pe Rakuten Viki), pentru care a fost confirmat deja al doilea sezon.

2 – Nam Ji-Hyun va prelua rolul Emmei Watson

Nam Ji-Hyun va avea rolul Oh InKyung, sora mijlocie, descrisă ca având o puternică busolă morală și un nas capabil să miroasă orice minciună cât de mică, lucru care-i este de mare ajutor în meseria de reporter. Nu este foarte interesată să facă bani, cu toate că a avut dintotdeauna nevoie de ei.

În momentul în care află noi detalii despre un caz din primele ei zile ca reporter, reîncepe investigațiile hotărâtă să dezvăluie adevărul de data aceasta. Zvonurile sunt că personajul i-ar corespunde celui interpretat de Emma Watson, cea mai mare dintre surorile March din filmul Gretei Gerwig.

Nam Ji-Hyun (26 de ani) este o actriță coreeană consacrată, pe care poate ați remarcat-o în „Secretele de la palat”. Poate fi văzută pe Netflix în „Suspicious Partner” (2017) sau „100 Days My Prince” (2018).

3 – Park Ji-hu va avea rolul lui Florence Pugh

Park Ji-hu va fi cea mai mică dintre surori, Oh InHye, o artistă talentată care intră la o prestigioasă școală de artă în ciuda faptului că nu a făcut pregătire specială pentru admitere. Este descrisă ca fiind muncitoare, sigură pe sine, deși de multe ori se simte copleșită de surorile ei mai mari.

Nu este de la început așa, se va dezvolta de la o fetișcană imatură și copilăroasă la o tânără independentă și puternică. Personajul îi corespunde celui interpretat de Florence Pugh, Amy March, cea mai mică dintre cele patru surori din opera originală.

Park Ji-hu abia ce are 18 ani (împliniți în noiembrie), dar a făcut un rol foarte bun în thriller-ul cu zombi „All of Us Are Dead” (2022), disponibil pe Netflix.

4 – Wi Ha-Joon va avea rolul jucat de Timothée Chalamet

Wi Ha-Joon va juca rolul Choi DoIl, un tânăr inteligent, care a terminat o universitate prestigioasă și care se va îndrăgosti de Oh InJoo. Personajul corespondent este Laurie, interpretat în film de Timothée Chalamet.

Pe Wi Ha-Joon (30 de ani) vi-l amintiți cu siguranță din „Squid Game” (2021), unde era polițistul băgăcios. Dar îl mai puteți vedea și în comediile romantice „Romance Is a Bonus Book” (2019) sau „Something in the Rain” (2018). Toate se găsesc pe Netflix.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te