Homepage  / Vedete româneşti

Corina Dănilă, despre prima sa iubire și emoțiile Bacalaureatului

Corina Dănilă, despre prima sa iubire și emoțiile Bacalaureatului

de Cătălina Matei,

După ce s-a lăsat cuprinsă de „febra” știrilor, la scurt timp după Revoluție, Corina Dănilă (50 de ani) a pus punct și virgulă teatrului. A fost crainică, prezentatoare de știri, protagonistă în prima telenovelă românească... nenumărate ipostaze pe care gazda emisiunii „Gala Umorului”, difuzată la TVR 2 în prezent, le prețuiește din plin. Dincolo de acestea, Corina este o mamă fericită care, în ciuda problemelor de sănătate, se dedică copilului său și primei iubiri: actoria.

Dintre toate momentele pe care le-ai prezentat la „Gala Umorului”, de care te simți cel mai apropiată? Pe care l-ai revedea de zeci de ori?

„Anna Karenina” , în înterpretarea extraordinarei actriţe Stela Popescu, se află în topul celor mai savuroase scenete umoristice. Este după un text de Puiu Maximilian.

Un cuplet extraordinar în care Stela Popescu, care o interpretează pe Anna Karenina, stă în gară şi aşteaptă trenul ca să se sinucidă. La final vine Alexandru Arşinel care îi spune că nu va veni niciun tren pentru că este grevă. Interpretarea Stelei Popescu este unică şi irepetabilă.

Și dacă ar fi să faci un top al celor mai buni actori de comedie de la noi… pe cine ai vedea pe primele poziții? 🙂

Nu pot să fac un top al celor mai buni actori pentru că ar fi nedrept. Mulţi dintre actorii noştri sunt unici în felul lor. Nu pot şi nu vreau să fac un asemenea top. Fiecare actor are un ceva al lui, care a făcut ca de-a lungul timpului să fie iubit şi apreciat de public. Dacă n-ar fi fost cu adevărat special nu ar fi rămas în memoria telespectatorilor.

Până la urmă ce ți se pare mai provocator să joci: comedie sau dramă?

Dacă ai o partitură bună, provocator poate fi să joci atât comedie, cât şi dramă. Din experienţa unor actori mari, se pare că e mai greu de realizat comedia. Nu întotdeauna actorilor de dramă le reuşeşte comedia. Însă actorii de comedie pot să joace şi dramă. Dacă ar fi să aleg…. comedia!

Apropo de roluri, unde te mai vedem la teatru în această perioadă? În ce spectacole joci?

Joc atât în Bucureşti, cât şi în ţară în spectacolele „Totul despre femei” (Teatrul Arte dell’Anima), „O căsnicie liniştită (Teatrul Elisabeta), spectacolul „D ale carnavalului”. Am şi două spectacolele noi, „Clătite cu minciuni”, o satiră politică în regia lui Dan Tudor.

Formul de 4 de la „O căsnicie liniştită”, adică Corina Dănilă, Silviu Biriş, Doina Antohi şi Ştefan Ruxanda care este şi regizorul. Sub bagheta regizorului funcţionăm foarte bine în cea mai recentă premieră teatrală, „Familia Tărăboi”, o adaptare după Neil Simon, cu personaje din Cehov.

Practic, jucăm mai multe personaje şi mai multe poveşti cu mesaje destul de dure. Pentru a nu fi dramă, totul e îmbrăcat într-o formă de teatru burlesc, elemente de commedia dell’arte şi pantomimă. E un spectacol solicitant şi urmează să plecăm în curând în tuneu prin ţară.

De curând am început un nou proiect şi voi încheia stagiunea cu o premieră a lui Teodor Mazilu.

Până în 2004, când ai început filmările pentru „Numai iubirea”, ai prezentat știri.  Ți-ar plăcea să te întorci în branșă? 🙂

Din punctul meu de vedere, ştirile sunt o ramură importantă a jurnalismului şi necesită implicare totală şi o anumită conduită. Asta înseamnă să fii doar jurnalist de ştiri şi nimic altceva. N-aş putea sub nicio formă să fiu şi actriţă.

N-ar fi deontologic şi nici credibil din punct de vedere profesional. În momentul în care joci la teatru, publicul asociază personajul cu actorul şi atunci se pierde credibilitatea jurnalistului.

Acesta a fost motivul pentru care, în momentul în care am trecut la ştiri, în 1995, când s-a deschis TVR Internaţional şi am prezentat ştirile, am pus pauză carierei de actriţă. Puţină lume îşi mai aminteşte că pe lângă job-ul de crainică, la TVR 1 şi TVR 2, am prezentat ştirile TVR Internaţional.

De acolo am plecat la pupitrul Ştirilor ProTV. Atunci a fost momentul când am decis să mă retrag din teatru, deşi aveam roluri principale în două piese.

Aşa am pus punct şi virgulă teatrului… În 1994, când terminam facultatea, jucasem deja în filmul lui Andrei Blaier, „Crucea de Piatră şi în „Somnul Insulei” şi „Crai de curte veche”, semnate de Mircea Veroiu.

La aceste producţii lucrasem mult cu Ovidiu Iuliu Moldovan. În acea perioadă, la Teatrul Naţional se monta „Platonov” de A.P. Cehov, în regia lui Ivan Helmer. Regizorul căuta actriţe tinere pentru rolul Maria Efimova Grekova.

Ovidiu Iuliu Moldovan, care deţinea rolul principal, i-a sugerat regizorului Ivan Helmer să vină la Studioul Cassandra şi să vadă producţiile cu studenţii din anii terminali.

Aşa m-a văzut Ivan Helmer şi mi-a oferit posibilitatea să vin la Teatrul Naţional ca să joc personajul Grekova. De acolo au apărut mai multe oportunităţi în Teatrul Naţional. M-a prins însă foarte tare febra ştirilor, mai ales că era o perioadă frământată după Revoluţie.

Au fost ani în care s-au schimbat guverne, am transmis în direct de la Parlament, Guvern, Preşedinţie etc. Nu am ratat nici alegerile şi evenimentele majore precum vizita lui Bill Clinton sau eclipsa totală de soare etc.

Au fost momente cu un ritm alert în cadrul ştirilor. Experienţa a fost extraordinară iar ştirile au fost un capitol important din viaţa mea.

Corina Dănilă, alături de Alexandru Papadopol și Oana Zăvoranu în prima telenovelă românească „Numai iubirea”

Ce seriale românești actuale ți-au atras atenția?

Mai puţin seriale, dar am fost atentă la filmele româneşti care au intrat la Gala Premiilor Gopo. Am văzut „Otto Barbarul”, în care Ioana Flora a luat, pentru personajul Mirela trofeul „Cea mai bună actriță în rol secundar”. Şi abia aştept să văd filmul „Neidentificat” semnat de regizorul Bogdan George Apetri.

Cu câteva luni în urmă, ai povestit despre problemele de sănătate pe care le ai. Cum te simți acum?

E OK, voi continua să fac tratamentul pentru vitiligă sub îndrumarea doctorului Lucian Russu şi voi lua în continuare „Excilite”.

Între timp ai schimbat și prefixul, arăți minunat… Crezi că înțelepciunea vine o dată cu vârsta?

Înţelepciunea vine, sau nu vine deloc. Nu cred că vârsta este un factor determinant pentru înţelepciune. Experienţele de viaţă prin care treci pot fi de folos. Ajută. Dacă tu, odată cu vârsta, vei face în continuare greşeli şi nu înveţi nimic din ele, unde e înţelepciunea?

Ce faci când ai timp doar pentru tine?

Încerc să-mi fac timp doar pentru mine măcar o dată pe săptămână. Atunci când merg la clinică este timp doar pentru mine. Îmi închid telefonul şi îi anunţ pe cei dragi că pentru o oră-două nu voi răspunde. Fac diverse proceduri pe lângă tratamentul principal, de vitiligo. Am descoperitla clinică tot felul de aparate şi am mare încredere în echipa doctorului meu. Am parte de răsfăţ maxim.

Rianna, fiica ta, care este deja majoră, este o tânără foarte frumoasă. Dincolo de trăsături, ce crezi ca a preluat de la tine?

Rianna este un om bun, este empatică, iubeşte oamenii, vrea să ajute şi atunci când îi stă în putere o face. În rest… e mult mai analitică decât mine. Şi este ambiţioasă ca mine.

Și ce vă place să faceți când ieșiți împreună? 🙂

Din păcate, ieşim rar împreună. Preferăm să ne petrecem acasă timpul liber pe care îl avem. Stăm în grădină şi purtăm discuţiile noastre. Împreună mergem şi la teatru. Rianna are timpul liber destul de limitat pentru că se pregăteşte pentru Bacalaureat.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Power Rangers 12
 • 00:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:30 Să moară Hasselhoff! 15
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 15:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 23:30 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:00 Apasă pedala! AP
  Andrew şi Garrett sunt doi fraţi cu o ocupaţie mai puţin obişnuită: fură maşini luxoase şi incredibil de scumpe. Angajaţi să aducă din Marsilia un superb Bugatti...
 • 02:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 03:00 Surorile
  Serialul turcesc "Surorile - Kardeş Çocuklari" aduce în centrul poveştii două surori: Ümran (Ayca Bingöl), care trăieşte un trai modest la sat alături de fiica ei...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 08:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Mă numesc Züleyha AP
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 03:45 Bucătăria lui Arda AP
  Cele mai interesante rețete vor fi prezentate într-o manieră inedită şi prietenoasă de un specialist în arta culinară. Telespectatorii au parte de un spectacol culinar...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV