Homepage  / Știri / Televiziune

Dacă e luni, e ziua „Sherlock Holmes”! Sezoane noi din „Sherlock” și „Sherlock și Dr. Watson”, la AXN

Dacă e luni, e ziua „Sherlock Holmes”! Sezoane noi din „Sherlock” și „Sherlock și Dr. Watson”, la AXN

de Redactia Tvmania

 Luni, 27 martie, AXN începe difuzarea a două seriale care îl au prim-plan pe celebrul Sherlock Holmes. Vorbim despre sezonul 5 din „Sherlock și Dr. Watson” (cu Jonny Lee Miller), respectiv despre sezonul 4 din „Sherlock” (cu Benedict Cumberbatch), despre care puteți citi mai multe în cele ce urmează.

Noile sezoane ale ambelor seriale au premiera pe 27 martie, pe AXN, începând cu ora 21:00 („Sherlock”) și 23:00 („Sherlock și Dr. Watson”).

Cele două seriale, deși spun povești inspirate din romanele polițiste ale lui Sir Arthur Conan Doyle, sunt fundamental diferite:

  • „Sherlock și Dr. Watson” („Elementary”) este la cincilea sezon, cu câte 24 de episoade/ sezon, fiecare de câte 45 min. Este un serial procedural, în care perechea Sherlock – Dr. Watson (Jonny Lee Miller și Lucy Liu), rezolvă în fiecare episod câte un puzzle. Din distribuție fac parte Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn.
  • Pe de altă parte, „Sherlock” se află la al patrulea sezon. Fiecare sezon are câte 3 episoade, iar fiecare episod durează câte o oră jumătate, fiind mai degrabă un film scurt decât un episod obișnuit de TV. Episoadele din fiecare sezon au legătură unul cu celălalt, intriga fiind, de regulă, rezolvată la finalul sezonului. Înaintea celui de-al patrulea sezon a existat un episod special („Mireasa monstruoasă”/ „Sherlock: The Abominable Bride”), difuzat între sezoane. În „Sherlock” mai joacă și Martin Freeman.

Un singur personaj, doi prieteni buni

În acest moment, există o prietenie ușor „neobișnuită” la Hollywood: Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller, interpreții rolului Sherlock în două producții de succes. Ce mai au în comun cei doi actori renumiți de la Hollywood în afara faptului că interpretează magistral rolul lui Sherlock în două producții distincte?

Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller, sex-symboluri la Hollywood, ambii cu propria reinterpretare a atitudinii faimosului personaj Sherlock Holmes, sunt prieteni buni încă din 2011, când au jucat împreună pentru producția „Frankenstein”, regizată de Danny Boyle („Slumdog Millionaire”, „Trainspotting”, „127 Hours”).

În februarie-martie 2011, cei doi au interpretat, în seri alternative, atât pe Victor Frankenstein cât și pe creatura acestuia, la Royal National Theatre din Londra. Pentru interpretarea acestui rol, cei doi au fost laureați la Premiile Olivier de către Societatea londoneză de teatru.

Jonny Lee Miller a acceptat premiul din partea amândurora, Cumberbatch fiind ocupat cu filmările pentru „The Hobbit” și „Star Trek 2”.

Jonny Lee Miller despre Sherlock jucat de Benedict Cumberbatch

Într-o declarație pentru publicația Metro, Jonny Lee Miller spune despre prietenul său:

“Îmi place foarte mult ce a făcut Benedict din Sherlock. După fiecare episod, îl sun și vreau să vorbesc cu el despre tot ce am văzut.”

Într-o altă discuție, cu The Mirror, despre părerea lui Cumberbatch despre „Elementary”, Miller spune:

“Benedict m-a susținut în acest proiect și vreau să îl reasigur de cât de diferit este proiectul nostru de al lui.”

Benedict Cumberbatch despre Sherlock interpretat de Jonny Lee Miller

Cumberbatch, laureat Emmy pentru rolul Sherlock, este ușor cinic, însă. Într-o declarație petru Shorlist:

„Jonny m-a întrebat dacă sunt de acord cu el în proiectul „Elementary”. L-am întrebat care sunt asemănările. Și mi-a spus că ambele sunt interpretări moderne ale poveștii. Apoi el a zis: „Lucy Liu o să fie Dr. Watson”. Și am zis: oh… Eu cred că există loc pentru ambele povești. Nu mă simt în niciun fel amenințat de existența proiectului și îi urez mult succes lui Jonny.”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te